Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stella_88

jak nauczyć dziecko pić z niekapka

Polecane posty

Gość stella_88

mój synek skończyl ósmy miesiąc i chciałabym nauczyć go pić z niekapka. Na początku mieliśmy niekapek tommee tipple ale nawet nie chciał go dotknąć.......teraz mamy nuk z miękkim ustnikiem i pije z niego ale na półleząco i jak ja mu trzymam ten kubek... co zrobić żeby go zachęcić do samodzielości?

Gość Jedynaczka4
Moja córeczka ma 8 miesięcy i nie uzywam niekapków.Mała ślicznie pije z kubeczka.Na początku lało się po bródce, ale raz, drugi i sama ślicznie pije.Nawt zrobiłam małej fotkę.

Gość gość
Moja poczatkowo jak dostala niekapek to tez nie chciala pic odstawilam go na dwa tygodnie sprobowalam pinownie podac picie w niekapku ale zamiast wody wlalam soczek bo soczki uwielbia jak juz zakumala o co w tym chodzi nalalam jej wode i tez wypila

Gość gość
moja była antykubeczkowa od początku, a zaczynałam uczyć ok 6 mieś. nie było szans. poczekałam 2 mieś i to samo. skończyła rok i to samo, tylko butla i butla, w dodatku na leżąco i mama trzymaj. zaparłam się, zaczęłam jej podtykać i chodzić za nią wszędzie z tym kubkiem i sama pić z niego. przez pierwsze 2 dni był ryk i histeria i rzucanie kubkiem o ziemię (polecam dr browns, przetrwał do dziś :D). potem przez następne dni pokazywała palcem gdzie jest kubek bez okrzyków histerii. na 5 dzień się napiła i walnęła nim o ziemię jw. potem coraz częściej i częściej, ja uparcie za nią wszędzie z tym kubkiem i sama piłam. po 2 tygodniach już się do niego przytulała :) zaparłam się i się udało. wstyd mi było gdy wszystkie dzieci wokół same już jadły i piły, a moja z butlą i mama dawaj...

czyli jest nadzieja ze kiedyś się nauczy :) stram się żeby kubeczek był ciągle pod ręką..ale jeśli już łaskawie weżmie go do rączki to albo żeby właśnie uderzać nim o podłogę/stół/ zabawki albo żeby gryźć rączkę....:/

a co do soczków i herbatek to nie ma szans żeby wypił :) tak się krzywi ze szok :) tylko mleko albo woda :)