Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

od kiedy mleko krowie zamiast mm?

Polecane posty

Gość gość

J.w.?

Gość gość
Gdzieś tak od 8 mca dawałam manne lub budyn na krowim a jak skończyła 11 to pełne pasteryzowane z butelki. Od razu kupy się poprawiły i pediatra powiedział że bardzo dobrze. Starszego do 3 lat mm karmiłam bo nie chciał innego

Gość gość
A jakie mleko krowie kupic? W kartonie , butelce ? Chude, tluste ? Tak na początek?

Gość gość
W butelce pasteryzowane 3,2%, byle nie w kartonie, ja nie gotowalam, podgrzewalam tylko Ale musisz zobaczyć ogólnie jak dziecko reaguje, jak będzie mialo bole brzucha czy wysypke to sobie daruj

Gość gość
Ja w ogóle nie dawałam mm. Syn był 2 lata na piersi, a później zaczął dostawać mleko krowie.

Gość gość
2 lata na piersi... masakra. to jest chore

Gość gość
gość dziś Ja w ogóle nie dawałam mm. Syn był 2 lata na piersi, a później zaczął dostawać mleko krowie. xxx Jestesmy z Ciebie dumni, ale czytaj ze zrozumieniem pytanie nie dotyczylo tego ile dziecko na cycu wisialo i co mu dawalas, tylko kiedy mleko ktowie.

Gość gość
Po 2 latach.

Gość gość
My po roku ;-)

Gość gość
Ja mleko krowie po 2,5 roku, cały czas karmiłam piersią

Gość gość
wg schematów żywieniowych mleko po 1 r.ż.

Gość gość
produkty mleczne tj: jogurt naturalny dawalam od 7m ok 10 mleko krowie do kaszki a tak to kp

Gość gość
Pierwsze kaszki na mleku krowim już od 9 lub 10 mies, zależy od tolerancji dziecka a mleko do picia (początkowo małe ilości 2 razy dziennie po 50 ml) już od skończonego roku. Moje dziecko mając 15 miesięcy piło już normalnie krowie pełne dwa razy dziennie po 120 ml albo raz dziennie plus kaszka na mleku krowim. Najnowsze zalecenia mówią że już po skończonym 1 roku zycia można podać mleko krowie do picia ale lepiej na początku też rozcieńczać trochę czyli na przykład 50 ml mleka pełnotłustego plus 50 ml wody. Mozna wtedy leciutko dosłodzić glukozą lub laktozą w proszku jak ktoś ma gdzie kupić.

Gość gość
Mój syn ma 10 mies i od 5 mies jest na kozim modyfikowanym a teraz powoli przestawiam go na kozie pełne zwykłe (kaszki już na takim dostaje). Mowa o krowim ale ja tylko sugeruję że też trzymam się najnowszego schematu (gdyby ktoś się przyczepił :D ).

Gość gość
Jak masz gdzie kupić mleko pełne ekologiczne pasteryzowane to takie kupuj a jak nie to mleko pełne pasteryzowane czy tam filtrowane .