Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

blokowanie się kolana

Polecane posty

Gość gość

Witam. nie widziałem gdzie dokładnie się o to zapytać więc poproszę tutaj was o pomoc. otóż w listopadzie 2013r. miałem rekonstrukcję więzadła w kolanie. uprawiam sport a dokładnie trenuje na co dzień piłkę nożną. przeszedłem półroczna rehabilitacje po czym wróciłem do normalnego trenowania oraz grania. niestety często pojawia się problem gdyż jestem po dużym wysiłku, moje nogi są przemeczone a operowane kolano zaczyna puchnac oraz sie blokować, tzn nie potrafię maksymalnie wyprostować, wyczuwam blokadę. wie ktoś czym to może być spowodowane?

Gość gość
Do lekarza idź chłopie. Trzeba zrobić USG albo RM. Nie zwlekaj. Zdewastujesz sobie staw do cna w takim stanie trzymając kolano. Nikt rentgena w oczach nie ma, może to łąkotka, może rzepka, może więzadło znów. Skąd nam to wiedzieć?

mnie się tak kolano blokowało i po miesiącach męczarni z różnymi lekarzami w końcu trafiłam do dr Krawczuka z ArtroCenter, który stwierdził, że problem jest z łąkotką. Zszył mi moją, zamiast wstawiać sztuczną i teraz po 3 latach, mimo tego, że nadal uprawiam sporty obciążające kolana: bieganie, koszykówka, wszystko jest ok. Kwestia trafienia do prawdziwego specjalisty.

Gość gość
U mnie przyczyną bólu kolana okazało się kolano skoczka. Chodziłem z tym na Słomczyńskiego 12 na falę uderzeniową i mi to pomogło. Najpierw zanim trafiłem na rehabilitację to byłem oczywiście u lekarza, który zrobił mi usg i właśnie zobaczył tę chorobę. Idź najlepiej do lekarza ortopedy z tymi stawami, a później jak będzie wiadomo co ci jest to do fizjoterapeuty. Ja znalazłem ich na rehabilitacje.org . Moim zdaniem lepsza opcja niż łykanie tabletek wszelakich

Gość gość
Skonsultuj się z ortopedą, a najlepiej ze specjalistą, który się na tym zna. Wiem, ze w Enel SPorcie zatrudniają najlepszych w Polsce, więc może spróbuj tam?