Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy fluor zażółca zęby?

Polecane posty

Gość gość

ostatnio zauważyłam że moje zęby zrobiły się jakieś żółte a wręcz to nawet pomarańczowe szczególnie między przestrzeniami nie wiedziałam co się dzieje bo zęby normalnie miałam białe, przypomniałam sobie że pare dni temu zaczełam myć zęby fluorem bo mam jakieś słabe i psują mi się więc chciałam je wzmocnić a on niby taki dobry używam żelu do fluoryzacji zębów elmex chyba to odstawie :o

Gość gość
a do mycia uzywasz tez pasty elmex?????

Gość gość
też używam elemex zielonej na nadwrażliwość na przemian z lacalutem i meridolem, tak się zdenerwowałam bo wybielałam zęby pastami i w ogóle a jak zrobiły się w końcu jasno białe to potem zobaczyłam w lusterku je w kolorze marchewki :o ale się dzisiaj naszorowałam, troche zlazło

Gość gość
czy fluoryzacja u dentysta też je tak zakarotyzuje?

Gość gość
odradzam żeby nikt nie kupował tego g****a w aptece żelu do fluoryzacji elemex jeśli nie chcecie straszyć

Gość gość
wywal ten elmex do smieci! po pierwsze pasta elmex nie ma w sobie składników scierajacych i przez nia masz po prostu niedomyte zęby. 90 % pacjentów w naszym gabinecie którzy maja osady na zebach uzyw pasty elmex. Zel elmex mozna stosowac raz w tygodniu ale pamietaj ze nadmiar fluoru jest szkodliwy. chcesz wzmocnic zeby to kup sobie na allegro paste do remineralizacji Tooth mousse. Pasty do wybielania starły Ci szkliwo i teraz masz wrazliwe, uwierz mi ze lepiej wydac raz na kilka lat 600 zł za wybielanie niz katowac zeby pastami któe ci tylko zniszcza szkliwo.

Gość gość
zęby miałam zawsze wrażliwe bo mam odsłonięte szyjki ale pasty też je chyba uwrażliwiły, a pomarańczowe zęby dopiero mi się zrobiły po tym żelu do fluoryzacji ale to dosłownie pomarańcz, myśle nad tym żeby je wybielić u dentysty a powiedz mi czy fluoryzacja u dentysty też je zażółca?

nie chodzi o to że fluor zmienia kolor zębów. Chodzi o to że fluor jest niesłuchanie trujący dla naszego organizmu- miimo że reklamy nawołują do stosowania past z fluorem. Najlepiej stosować naturalne pasty bez fluoru oparte na ziołach

fluor to trująca chemia- najlepse wbrew reklamie są pasty bez fluoru- sarakan, pasty herbal z Dabur, pasta Patanjali- natualne produty ziołowe