Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana pracownica

szefowa zatrudniła na moje miejsce córkę pracownicy a mnie zwolniła

Polecane posty

Gość załamana pracownica

Mam umowę do końca lipca. Szefowa już mi oznajmiła, że mi nie przedłuży. Na moje miejsce jest zatrudniona już córka innej pracownicy z firmy.Ja mam jej przekazać wszystko. Jestem wściekła:(

Gość gość
tak jest wszedzie u prywaciarzy, moja mama zostala zwolniona z dnia na dzien, pod pretekstem nie wywiązywania sie z obowiazkow, przelozona dala jej kupe roboty, mama sie postawila ze ona tego nie powinna robic, przeciez to obowiązki sekretarki ?! zdenerwowala sie i po weekendzie dostala wypowiedzenie i teraz na jej miejscu siedzi ta sekretarka, krewna szefowej nawet sprzątaczki pozwalniała i zatrudnila ''swoje'' znajome i znajome ludzi z rodziny

Gość załamana pracownica
jestem załamana:( nie mam ochoty tam chodzić i uczyć tej dziewczyny

Gość znajomości żądzą
współczuje autorce, tak to już w PL jest

Gość gość
i co z tego bo nie rozumiem w czym problem 333 www.youtube.com/watch?v=X9NY5T6P4A4

Przepraszam, że zapytam, ale dlaczego wszyscy od razu zakładają, że autorka tematu jest tak doskonałym pracownikiem, że zatrudnienie kogoś innego, uzasadnione jest tylko układzikami?

Gość mergajteeee
a wg Ciebie to nie jest dziwne, że posadę dostaje ktoś znajomy?

>>>a wg Ciebie to nie jest dziwne, że posadę dostaje ktoś znajomy?<<< x To chyba normalne, że przyjmuję do pracy kogoś, kogo znam. Przynajmniej wiem: czego mam się po nim spodziewać. Widocznie szefowa nie była z jakiegoś powodu zadowolona z pracy autorki tematu i dlatego woli tym razem zatrudnić kogoś innego. Przecież nie wyrzuca autorki z pracy, tylko nie podpisuje z nią NOWEJ umowy. A może byłaby to umowa na czas nieokreślony i dlatego szefowa woli podpisać z kimś innym na czas określony? Nikt z nas nie wie: jakie są motywy jej działania.

Gość gość
misio, myślenie nie jest Twoją mocną stroną, jak widać:P

Gość gość
a ja właśnie mam odwrotne myślenie, prowadzę niedużą firmę ,zatrudniam 3 osoby i wszystkie obce, nigdy nie zatrudniłabym kogoś z rodziny czy znajomego, bliska mi osoba mogłaby liczyć na inne traktowanie, może jakieś ulgi w pracy, każdy ma swoje obowiązki i ma się z nich wywiązywać , dlatego wolę niespokrewnione osoby, koleżanką ,ciocią to mogę być prywatnie w pracy jestem szefową , nie chciałabym by wyniknęły jakieś konflikty w rodzinie bo np. dałam upomnienie siostrzenicy bo się spóźniła godzinę do pracy

>>>misio, myślenie nie jest Twoją mocną stroną, jak widać<<< x Misio zdążył się już przyzwyczaić, że ograniczone intelektualnie osoby, przesiadujące non-stop na tym forum, nie potrafią zrozumieć treści jego postów. x No cóż :D, x mózg dała natura wszystkim, ale niektórym poskąpiła instrukcji jego obsługi :P :P :P.

>>>a ja właśnie mam odwrotne myślenie...<<< x Zgadzam się z Twoim tokiem myślenia, ale tutaj nie chodzi o nikogo spokrewnionego, ale o kogoś ZNANEGO pracodawcy. Ja zawsze wolałem kogoś z zaufanego polecenia, niż zupełnie nieznaną mi osobę :).

Gość merggii
ale autorka mogła być bardzo dobrym pracownikiem i to akurat mogło nie mieć znaczenia, w sytuacji kiedy trzeba pomóc znajomej.Wiem z doświadczenia.Takich syt. jest mnóstwo.Przykre, ale prawdziwe.

Gość gość
w takiej sytuacji ja bym już teraz poszła na l 4 i ciągnęła aż do rozwiązania umowy

>>>ale autorka mogła być bardzo dobrym pracownikiem i to akurat mogło nie mieć znaczenia, w sytuacji kiedy trzeba pomóc znajomej.Wiem z doświadczenia.Takich syt. jest mnóstwo.Przykre, ale prawdziwe.<<< x Mylisz dwie różne sprawy. Pracownik PRACUJE na rzecz właściciela firmy (w tym przypadku szefowej). Właściciel musiałby być idiotą, wyrzucając z pracy kogoś, kto przynosi mu pieniądze i zatrudniając na jego miejsce lenia lub nieroba. Jeżeli więc zatrudnia kogoś znajomego, w opisany przez Ciebie sposób, to znaczy, że ten pracować od dotychczasowego pracownika gorzej nie będzie, więc zwalniany pracownik raczej nie wyróżnia się na plus w swojej pracy :(.

Gość gość
Wlasnie to samo mialam napisac, zebys na zwolnienie szla i niech sobie radza. Skoro oni w ten sposob robia, to im sie odplac.

>>>w takiej sytuacji ja bym już teraz poszła na l 4 i ciągnęła aż do rozwiązania umowy<<< x A potem dziwicie się, ze pracodawcy traktują Was jak bydło, wyłudzające od nich pieniądze :(.