Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klara_sy

Ciąża i zwolnienie lekarskie ??? POMOCY !

Polecane posty

Witam. Aktualnie jestem w 13 tygodniu ciąży, pracuje przy komputerze praca jest mecząca bardziej psychicznie niż fizycznie. pierwszy trymest wymiotowałam było mi słabo i inne pospolite objawy na szczęście juz przeszły lecz pozostało wieczne zmęczenie i osłabienie (gdyż prawie codziennie krawie z nosa i szybko się męcze. ). Potrafie spać caly dzien ;/ Budzę się 9 w ciągu dnia łapie jedną albo dwie drzemki i zasypiam kolo 22 już. Gdy stawiałam się do pracy na 8 i wracałam do domu jestem nie przytomna. Zazwyczaj potem w nocy się budzę nie mogę spać i zasypiam nad ranem. Mam bardzo rozregulowany cykl spania ;/ Zastanawiam się nad zwolnieniem od ginekologa. Ale muszę dokończyć jeszcze kilka ważnych projektów w pracy więc chcę się przemęczyć do połowy lipca. Będąc u swojego lekarza prowadzącego podpytałam go o kwestie zwolnienia i jest on przeciwny. Wystawia je dopiero kolo 30 tygodnia ciąży. Czy na następnej wizycie mogę prosić o zwolnienie z wyżej wymienionych przyczyn ? Czy ewentualnie zwolnienie może wystawić mi inny lekarz niż prowadzący ?? Proszę dziewczyny o wsparcie. To moja pierwsza ciąża i przydało by mi sie kilka opinii albo pomysłów co zrobić ?? Z góry dziekuje za pomoc

Gość gość
Jak najbardziej zwolnienie może wystawić inny ginekolog a także lekarz rodzinny.

Gość gość
Zmien lekarza na takiego, ktory wystawi Ci zwolnienie :)

Gość gość
Oczywiscie ze popros. Co to znaczy ze wystawia dop w 30 tyg:/ nie kazdy jest w stanie tyle pracowac. Skoro leci ci krew codziennie z nosa, nie spisz w nocy to powinnas miec mozliwosc odpoczynku:/

Gość gość
Powiedz lekarzowi o warunkach pracy i braku możliwości ich zmiany.

Gość gość
Jak najbardziej masz pełne prawo do podjęcia wcześniejszego L4 niż po 30 tygodniu ciąży! Zmień lekarza natychmiast, bo jesli już teraz olewa Twoje potrzeby przy takim zdrowiu, to co dopiero później? I bierz żelazo z witaminką C, żeby hemoglobina Ci nie spadła, bo teraz ważny jest silny organizm. Ciągłe krwawienie z nosa i osłabienie organizmu mogą własnie się brać z braku żelaza... Jedz botwinkę, buraczki, natkę pietruszki koniecznie raz dziennie na chlebie z masłem - mi pomogło, to i Tobie pomoże. głowa do góry! I raz jeszcze - zmień tego pseudolekarza. Mówi się potocznie, że ciąża to nie choroba - i t prawda, ale ciężarna ma mocno obciążony organizm nie tylko fizycznie, ale i mentalnie - nie ma co tego kryć! Dbaj o siebie!

Gość gość
Idz prywatnie do takiego o da

Gość gość
jedz duzo warzyw i owoców.Te krwotoki z nosa tez mozesz miec nie tylko z braku zelaza ale mozliwe ze tez potasu .Duzo potasu jest w bananach,pomidorach .I moze tez powinnas wiecej odpoczywać.I zbadaj sobie morfologie krwi.

Gość gość
A hormony tarczycy badalas? Bo u mnie takie zmeczenie bylo od zlych wynikow tsh.