Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wasze 1,5roczne dzieci też sa takie pedantyczne?

Polecane posty

Gość gość

Powiem wam ze to upodobanie do porządku mojej latorośli mnie rozczula :) ciekawe kiedy mu to minie? Uwielbia odkurzać, pomaga scielic lóżko, jak ulalo się troche picia z niekapka pobiegl do kuchni i zaczął ścierać, po zakończonej zabawie odklada zabawki na miejsce ( czy cokolwiek czym się bawi) lubi kurze ścierać tzn bierze husteczki i wyciera blat lub regal, wyjmuje mop i tez sobie nim szura, paprochy zbiera i wyrzuca do śmietnika itd itd. Zdaje sobie sprawę ze to pewnie taki etap i ciekawe czy minie czy jednak mu to zostanie :)

Gość gość
Jak ja byłam mała to byłam pedantką, wszystkie zabawki miałam ułożone jak od linijki, jak jakieś dzieci przychodziły i je rozwalały to się złościłam :D w zabawkach miałam zawsze porządek, sprzątałam po sobie itd. Później w wieku ok 10 lat stalam się straszną bałaganiarą i taka byłam całe swoje nastoletnie życie, syf w pokoju miałam straszny :O teraz jestem dorosła i znowu jestem pedantką i bardzo dbam o porządek, a bałagan mnie irytuje

Gość gość
Taki etap. Mam to samo. Jeszcze dochodzi do tego "myj myj" - mogłaby ciągle myć ręce.

Gość gość
Moje też lubiły czystość, a jak one były brudne to była tragedia i koniecznie trzeba było iśc ręce myć :D Teraz to dzieci szkolne i czarne ręce do jedzenia i odrabiania lekcji nie przeszkadzają i trzeba je wyganiać do mycia :O

Gość gość
Każde dziecko ma taki etap i z myciem rąk potem to samo.