Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

izabelkaa18

Jak załatwić cesarskie cięcie?

Polecane posty

Witam, jestem w 33 tc i wielkimi krokami zbliża mi się termin poroduusmiech.gif jednak mam pewien problem. Ogólnie mam chory kręgosłup i prawdopodobnie ujawniła mi się przepuklina na kręgosłupie, jednak nikt nie jest teraz w stanie tego stwierdzić, ponieważ nie mogą mnie prześwietlić. Dostałam zaświadczenie od neurologa o chorobie kręgosłupa, lekarz twierdzi, że powinnam mieć cesarskie cięcie, jednak sam nie może mi takiego zaświadczenia wypisać, ponieważ nie ma prześwietlenia... Chcę rodzić w szpitalu w Lublińcu i tutaj moje pytaniejezyk.gif orientujecie się może czy można ugadać lekarza o cesarskie cięcie?? Bardzo boję się normalnego porodu ze względu na kręgosłup i chciałabym sama załatwić sobie tą sprawę. Z góry dzięki za odpowiedziusmiech.gifusmiech.gif

Gość gość
musisz rodzić siłami natury niestety .... współczuję

Gość gość
Nic nie musi. A ginekolog co na to? Moze bez łaski dać ci skierowanie. Może też tokofobie wpisać, w szpitalu muszą uznać.

Gość gość
Idź do innego lekarza? Mi ortopeda bez problemu wypisał skierowanie na cc, a mam dyskopatię.

Gość gość
Podobno musza miec jakies przeswietlenie do dokumentacji moja neurolog powiedziala, ze bez tego nikt mi nie wypisze skierowania.. A ty jak sie czulas po cc? I tobie udalo sie zalatwic cesarke

Gość gość
Ortopeda stwierdził, ze z cała pewnością mam dyskopatię bez rtg, a zaraz po porodzie mam sie zgłosić na prześwietlenie i rehabilitacje. Cc będę miała za miesiac, ale to moj drugi taki porod i samopoczucie po jest ok. Kwestia nastawienia. Gorzej z tym jak sie czuje teraz :( Jeśli Ci zależy na skierowaniu, to naprawdę idź do innego, albo do kilku lekarzy. Popytaj znajomych, może ktoś zna lekarza w Twojej okolicy, który nie będzie robił problemu.

Gość gość
Spróbuję jeszcze u innego lekarza może uda się coś załatwić. Dzięki za odpowiedz troszkę podniosłaś mnie na duchu:):) Pozdrawiam i życzę powodzenia

Gość gość
Neurolig powinien wystawic zaswiadczenie. Jesli nie chce to niech napisze,ze nie widzi przeciwskazan,zebys rodzila sn. W razie powiklan byloby na niego. Mi okulista wystawil. Mialam cc i podpisywalam u siebie w szpitalu oswiadczenie,ze nie wyrazam zgody na pn i,ze kinsekwencje ewewntualnych powiklan biore na siebie i nie bede mogla pozwac lekarzy. To byl moj pierwszy porod. Zapytaj o te mozliwosc. Nie kazdy szpital to stosuje. Moj mial juz gotowe osiwiadczenia do podpisu. Panstwowy szpital. Wszystko za darmo. Ordynator to aniol. Pozwala wtbrac kobiecie jak chce rodzic. Jemu to bez roznicy

Gość gość
Znajoma ma od dziecka chorobę kości. Nie przyszło jej do głowy nawet, że to może być przeciwwskazanie do porodu sn. Już będąc w szpitalu, jak przyjechała do porodu na izbie przyjęć zapytali ją o choroby i sami dzwonili na ortopedię, żeby zapytać czy może rodzić sn tam powiedzieli, że lepiej nie i od razu bez gadania i problemów zrobili jej cc. Chociaż prawdopodobnie nie byłoby żadnych komplikacji to po prostu woleli dmuchać na zimne.

Gość gość
Psychiatra. Lek przed porodem.

Gość gość
Aha musisz przed porodem isc z zaswiadczeniem do lekarza kwalifikujacego na cc w szpitalu, da ci termin -na ogol kilka dni przed planowanym

Gość gość
Chyba lepiej miec skierowanie od specjalisty niz od gina, tak mysle. U mnie w szpitalu nie ma umawiania sie. Trzeba sie polozyc kilka dni przed terminem i po badaniach robia ciecie.

Gość gość
Bezpłatne konsultacje podczas dni darmowego leczenia w Plus Medic - www.plusmedic.pl - zapraszamy

Gość gość
Jak dobry lekarz to nie ma takich problemów. Mam lekarza w Plus Medic w Lublinie na Czubach i zawsze pyta mnie też o zdanie czy tak czy inaczej żeby leczenie było satysfakcjonujące. Możesz tam pójść na wizytę. Wiem, że mają rezerwacje online - plusmedic.pl wpisz sobie i zobacz tel. też jest jak coś