Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

urzedy pracy nie powinny publikowac ofert na umowe śmieciową

Polecane posty

Gość gość
Oni nawet nie wiedza jak "wypowiedziec" zlecenie (takie tematy juz bywaly). Jako, ze jest to umowa cywilnoprawna jest okres ODSTAPIENIA OD UMOWY, nie wypowiedzenia. Rozumiem, ze dla niektorych umowa zlecenia jest koniecznoscia dla posiadania jakiegokolwiek zarobku, ale jesli podpisuje umowe zlecenie otrzymana od pup i np zleceniodawca nie placi za zlecenie i nie wiecie co robic, to nie placzcie na forum tylko robcie dym w pup! Oni dali wam oferte, kazali wybrac, nie zweryfikowali "zleceniodawcy"! Jestescie w urzedzie zarejestrowani jako poszukujacy pracy, nie zlecenia, wiec dlaczego nie alarmujecie, ze daja wam umiwe z prawem pracy nic wspolnego i poza zarobkami nie zmieniajaca wasza sytuacje? Litosci ludzie!!!

Gość gość
Up jest dla was nie wy dla nich. Zacznijcie wymagac kompetencji od pracownikow, ustawiajcie ich do pionu. Maja statystyki, ze sie was z rejestrow pozbyli, a wy za kilka miesiecy wrocicie, jak sie okaze, ze nie macie prawa, zeby z bolem gardla isc do internisty.

Gość gość
Z***biscie bawia mnie pouczania kogos kto na smieciowke decyduje sie swiadomie, ze nie bedziesz mial ubezpieczenia zdrowotnego i emerytury w przyszlosci Przez osoby, ktore na smieciach pracuja dzis I nie maja na ubezpieczenie zdroworne ani nie odkladaja na emerytury JUZ TERAZ :D

" gość dziś Z***biscie bawia mnie pouczania kogos kto na smieciowke decyduje sie swiadomie, ze nie bedziesz mial ubezpieczenia zdrowotnego i emerytury w przyszlosci Przez osoby, ktore na smieciach pracuja dzis I nie maja na ubezpieczenie zdroworne ani nie odkladaja na emerytury JUZ " xxx a co to za roznica co inni robia i jakie biznesy prowadza?;-)

Gość gość
Roznica jest taka: 1.placze ze mam "smieciowke" przez co nie ma mnie w ewusiu, nie bede mial emerytury", bo nie wiem co podpisuje, nie odrozniam "wypowiedzenia" od "odstapienia od umowy", nie robie z tym nic poza krytyka na forach Jednoczesnie 2. Pouczam uzytkownika ROR o brakach skladkek ubezpieczeniowych i emerytalnych w zw.z preferowana przez niego umowa cywylunoprawna i robie za eksperta na Kaffe od jego przyszlosci. No k******.

Ja też nie lubię pracować na etacie i nie wierzę w emeryturę. Informuję, że zleceniu jest ubezpieczenie zdrowotne, a po uzgodnieniu z pracodawcą można mieć również emerytalne. (Właśnie mam problem z moim pracodawcą, bo po okresie próbnym chce mi dać umowę o pracę, a ja wolałbym zlecenie i więcej kasy do kieszeni.) Natomiast ROR nie odpowiedziała na temat. Zlecenie to nie umowa o pracę. Kilka mcy temu byłem w PUP-ie z przyjaciółką i faktycznie wisiały takie oferty, jak i oferty pracy z innych PUP-ów (z innych miast). O ile pamiętam, kilka lat temu tego nie było.

"Natomiast ROR nie odpowiedziała na temat. " xx bo temat nie zawieral konkretnego pytania tylko narzekanie;-) poza tym za malo danych - wiec wypowiwdalam sie bardziej ogolnie, a nie w odniesieniu do przepisow konkretnego kraju, proste;-)

Gość gośćMisia121
Pomocy, Panie z bezrobocia dały mi oferte pracy do sprzątania na umowę zlecenie przez jakieś biuro. Nie wiem jak z tego wybrnąć. Zaznacze , mam średnie wykształcenie, jestem samotną matką i muszę mieć ubezpieczenie. Nie interesuje mnie ta oferta pracy.Wcześniej pracowałam w sklepie. Szukam pracy już ponad rok.Mojej sąsiadce na bezrobociu wcisnęli prace interwencyjne,w zieleni.

Gość gość
PUP-y niepowinny wogule istniec. Ale ze w tym kraju mamy rzady do d**y to likwiduje sie zaklady pracy ,wymysla smiecowe umowy zeby polak niezarobil i jechal budowac gospodarke na zachodzie jako tania sila robocza. Nic na ten burdel sie nieporadzi dopuki bedziemy w UE . Łapta robote jaka daja ,lub zdychajta z glodu,lub jedzta na zachod:-P

".Wcześniej pracowałam w sklepie. Szukam pracy już ponad rok.Mojej sąsiadce na bezrobociu wcisnęli prace interwencyjne,w zieleni." xx przez rok?! jesli przez rok nie znalazlas pracy to nie znajdziesz przez kolejnych piec....dopoki czegos nie zmienisz, moze warto przeproadzic sie gdzies gdzie bedzie praca dla Ciebie, hm? napislam o wyksztalceniu - srednie to jak podstawowe w roumieniu rynku pracy, czyli to minimum a nie zadna zaleta - ale wyksztalecnei na bok - co umiesz robic?

" gość dziś PUP-y niepowinny wogule istniec. Ale ze w tym kraju mamy rzady do d**y to likwiduje sie zaklady pracy" xx najalatwiej to usiasc i narzekac 'na rzad';-) to stworzy wslan partie i napraw to co inni, twoimi zdaniem , nie umieja, proste. Poza tym nie ma pnastwa na swiecie gdzie rzad by zadowalal wszystkich. Polka jest rozpieszczony , zero przedsiebiorczosci - panstwo ma ci stworzyc miejece pracy, tak?;-) a nie zauwazyles ze juz tamten system padl - moze sam zakasaj rekawy to i stworz dla sienbie miejsce pracy i dla sasiada przy okazji, hm?;-) xx "wymysla smiecowe umowy zeby polak niezarobil i jechal budowac gospodarke na zachodzie jako tania sila robocza" xx to nie sa umowy smieciowe - to raczej smiecie tak je okreslaja;-) jaki zachod? gopadrki panstw europejskich sa tez w wieksososci w rozsypce , z punktu wiedzenia PL to lepiej jechac na wschod;-)

Gość kaśka1111
ROR TY JE'BANA KU'RWO ! WYPIER'DALAJ STĄD !

" kaśka1111 dziś ROR TY JE'BANA KU'RWO ! WYPIER'DALAJ STĄD ! " xx kochanie - zlosc na urode szkodzi;-)