Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wy tez ubieracie 2 czy 3 mies dzieci w jeansy??

Polecane posty

Gość gość
Jeansy i koszule dla tak małych dzieci na spacer to wina "telewizji" i konsumpcjonizmuu. Zdecydowanie lepsze są body + Polspioch, pajac, kaftanik i spioch. Tylko 100% bawełny i najlepiej nasze polskie. W dzinsach się nachodzi jeszcze. Dziecko ma być dzieckiem a nie gadżetem!

Gość gość
noworodek to nie 2u czy 3 miesieczne dziecko......Wiadomo ze noworodkowi to tylko pajace spioszki itd...kobieto...prosze mysl

Gość gość
autorko masz jakieś kompleksy,nie wiem czujesz się gorsza czy coś

Gość gość
pisalam o noworodkach bo takie tez widuje we wspomnianym stroju. do mamy ktora pisala ze jej dziecko 3 miesieczne zaklada na noc pizamke- na prawde myslisz ze ona odroznia pizamke od innych ubran?;-) jesli w dzien ubierasz ja w niewygodne sztywne ciuchy to moze tak ale skoro zakladasz jej wygodne to jak 3 mies dziecko ma odrozniac pajac od spodenek i wiedziec ze to pizamka?? komedia;-)

Gość gość
Pajacyki na spacer potrafią być śliczne, haftowane. Te w paseczki raczej do spania, ale nic się nie stanie jeśli ubierze się tali na spacer, bo teraz dla dzieci ciuszki są śliczne!!!!! Autorko - ja pracuje w niemowlęcym i wiem co masz na myśli :). Niektórzy niemowlaka wyslaliby juz na wojnę do Doniecka, żeby byli tacy mescy.

Gość gość
to sa niespelnione marzenia mamus. jakis uraz macie,bo dziecku to wisi jak jest ubrane. Bieda zawsze musi sie pokazac. Najlepiej noworodki od razu ubierajcie w suknie z tiulem i smokingi. Margines umyslowy

Gość gość
Mysle ze nikt nie ubiera na codzien malucha w jeansy bo to po prostu nie praktyczne, ale od czasu do czasu czemu nie.ja mam dziecko 4m i czasami zaloze jeansty na 2-4h ale to na prawde rzadko(jak na razie to moze 3 razy), na codzien pajace, spiochy, jak jest upal to nawet samo body(w domu ofc a jak wychodzimy to daje polspiochy lub lekkie spodenki). Autorko co sie obchodza inni ludzie kazdy zyje jak chce, milo by ci bylo jakby ktos cie rozliczal ze wszystkiego co robisz?

Gość gość
Autorka jak katarynka... Tlumaczy sie jej,ze urbanka sa miekkie,a ona jak zdarta plyta- niewygodne i sztywne. Jak grochem o sciane. Ty widzisz mamusie,ktore ubieraja dziecko normalnie i od razu je oceniasz.po swojemu,a wiesz co ja mysle o mamach,ktore pisza "przede wszystkim wygoda"? Na pewno lazisz w dresie,rozciagnietych bluzach, bez makijazu i z cebula na glowie,bo to takie wygodne!! A mamy,ktore o siebie dbaja po prostu sie lansuja,nie? NA BANK zakladasz adidady do sukienki!!! Uwielbiam takie mamy <3

Gość gość
Ja tez czasem zakladam malemu jeansy i nie widze problemu oraz nie zagladam do innych wozkow co te wredne matki swym dzieciom zakladaja by pozniej wyrazac swa frustracje na kafe :p ps: co to jest cebula na glowie bo nie wiem? :D

ehem.. w porownaniu ze spiochami, takie a´la jeansowe ubranka wcale nie sa takie miekkie - nie wazne. Zreszta ubierajcie sobie dzieci jak chcecie, niech kazdy pilnuje wlasnego nosa ;)

Gość gość
co ma ubieranie niemowlecia wspolnego z ubraniem matki? tylko osoba skupiajac sie na (wg jej mniemania modnym) ubraniu swego potomka moze laczyc oba tematy. ta ktora mi napisala, ze jestem jak katarynka...- nie zrozumialas mojej wypowiedzi, szkoda mi czasu zeby tlumaczyc, ze w tamtym poscie chpodzilo mi tylko o to ze 3 mies niemowle nie odroznioa pajaca od spodni, chyba ze na codzien jest w cos mego niewygodnego ubrane to wtedy moze zauwazyloby rpznice. kumasz juz??????

Gość gość
Hehe mój urodził się w grudniu wiec ominęło mnie zastanawianie się czy jest modnie i pięknie :) u nas królowało i nadal króluje body (a ma 1,5 roku) jak byl malutki pajacyk, polspiochy jak zaczal chodzić to spodnie dresy, jeansy , spodenki ...starałam się aby bylo mu wygodnie i zarazem ładnie :)

Gość gość
Skoro nie odroznia pajaca od spod i to po co zakladasz mu pajaca dla WYGODY? ;)))) Wez juz nie pisz i nie osmieszaj sie wiecej,bo sie placzesz w zeznaniach. Ty ubieraj swoje dziecko jak chcesz w pajace,rozek,becik co tam lubisz i pozwol innym ubierac wg swojego gustu. Co Cie to w ogole obchodzi. Zakladajac taki temat pokazalas jakim jestes pustakiem i plociuchem. Chcialas zablysnac,ze jestes taka z******ta,bo ubierasz lepiej,a wiekszosc Cie zjechala.

Gość gość
A uprzedzajac.Twoja odpowiedz,ze pewnie nie zrozumialam i chodzilo Ci o to,ze dziecko odrozni pidzamke jesli bedzie ubrane w SZTYWNE i NIEWYGODNE rzeczy- przeciez wg Ciebie wszystko oprocz pajacow jest nieqygodne ;)

Gość gość
Mnie tylko dziwi, że ktoś się nad tym zastanawia. Brawo, Autorko, sprowokowałas mnie do zastanowienia się nad tym ważkim zagadnieniem. Od dziś moim zajęciem na spacerze będzie oglądanie strojów matek i ich dzieci :-D

Gość gość
gość dziś i jeszcze dodam, ze z perspektywy czasu i wygody zrezygnowałabym teraz z pajacyków na rzecz spodni-śpiochów ( nie wiem jak to się zwie) wlasnie ze względu na wygodę

Gość gość
ja pierdziele ale autorka jest ograniczona:/ jest tyle spodni z bawełny takiej same z jakiej sie robi pajacyki i takie spodnie kupuje,do tego podkoszulek z bawełny takiej samej jak robione sa body dla dzieci,córka ma tez lniane spodnie, gumka nie obciska bo wybieram takie zeby były luźniejsze,nie ma zadnych guzików i zamków.Dziecko może był wygodnie i ładnie ubrane a nie w bielizne eh.

Gość gość
Zgadzam się z autorką, że jednak takiemu małemu dziecku wygodniej w spioszkach. Ale nie uważam, że matki, które zakładają np. jeans krzywdzą swoje dzieci:). Kilka słów do Ciebie autorko. Masz jakieś ukryte kompleksy? Jak byłaś w szkole to mama nie kupowała markowych ubrań? A może ktoś śmiał się z Ciebie? A Twojemu dziecku naprawdę bez różnicy w czym chodzi. A jak czujesz się źle, że Twoje dziecko wygląda inaczej to ubieraj je jak wszyscy, a nie licz na to, że inni zaczną stosować się do Twoich preferencji. Tekst, że Twoje dziecko wygląda jak w piżamie na dworze, szczerze żałosne. Nawet jeżeli był to sarkazm.

Gość gość
Jezu...ja nie rozgladam sie co na sobie maja inne dzieci, ubieram jak chce..jeansow nie zakladam ale to tylko dlatego ze nie dostalam (99%ubranek mam po innych dzieciach w rodzinie lub kolezanek), jakby ktos dal to bym zalozyla i co tez bym sie lansowala ubierajac dziecko w uzywane jeansy i koszule? LOL

Gość gość
tu autorka przykro mi ze nie potraficie czytac ze zrozumieniem napisalam wielokrotnie, ze spodenki bawelniane, leginsy sa ok nie rozumiem jeansow i koszul u niemowlecia;-) do tej co napsiala, ze placze sie w zeznaniach- nietstey ty tez nalezysz do osob, ktore nie potrafia czytac ze zrozumieniem. Napisalam, ze nie odroznia spodni (bawelnianych, wygodnych) od pajacow bo matka pisala ze jej dziecko dostaje pajac wieczorem i wie ze ma juz isc spac- jak 3 mies dziecko po pajacu poznaje ze ma isc spac- co za bzdury? o to mi chodzilo. napisalam ze mogloby to poznac tylko w przypadku jesli caly dzien nosiloby na sobie cos mega niewygodnego. jesli nadal nie kumasz to juz nic tego nie zmieni, to twoj poziom IQ na to nie pozwala;) i nie mowi sie pidzama tylko pizama, wiec chyba tu jednak jest z toba problemem;_0 Nie mam zadnych komplekosw, wlasnie dlatego ze stac mnie na markowe porzadne rzeczy (w jakie ubieram starszaki) nie robie z mojego niemowlecia pajaca;-)

Gość gość
Według mnie pajace czy śpiochy to bielizna. Tak, moje dziecko chodziło w dzinsach. Były miękkie i wygodne :o. Przejdź się di pierwszego lepszego sklepu i pomacaj dzinsy dla niemowlat . Mam wrażenie, że hejtują te których nie stać na nową wyprawkę i miały stare śpiochy po kuzynach.

Gość gość
autorko, daj już spokój. naprawdę myślisz, że szczęście dziecka jest zależne od tego, co ma na sobie? ubieraj sobie jak chcesz i daj innym żyć po swojemu. powtórzę: co cię to obchodzi? naprawdę uważasz, że dziecku dzieje się krzywda, bo ma koszulę albo jeansy?

Gość gość
Kazdy wiek ma swoje ubrania, starej babie tez nie wypada wyjsc w leginsach albo spodniach gdzie widac ppsladki, 2-3 miesiaczne dziecko nie musi byc ubrame w pizame bo sa toznego todzaju bawelniane spodenki czy pajacyki na to mozna nalpzyc koszulle ale dzinsy normalne to przesada, moja kolezanka 2miesiaczna c orwczke ubrala w dzinsy i bluze rozpinana na zamek z kapturem, czy to dzieckp spalo xzy sie bralo na rece tp ta bluza sie ppdnosila az prawie do szyi, rozpiety ttoche zamek lezal na twarzy u spiacego dziecka, wiecie jak to wyglada a jak jej wygodnie? To nie moje dziecko i mialam tp w d***e ale normalny rodzic tak nie robi

Gość gość
Sztywny jeans sztruks ? Nie spotkałam się z takimi A po drugie pajacyk to chyba do spania :-)

Gość gość
Ja moja corke ubieram wygodnie w leginsy ,wygodne spodnie ale nie dzinsy !nie robie na pokaz a ma dopiero19mce tak samo z butami Napewno takiemu dziecku w dzinsach nie jest wygodnie,chyba ze jakosciowo sa dobre ,cienkie nie opinajace.ciuchy maja byc wygodne a nie na pokaz

Gość gość
Co do botow to musza spelniac wiecej waronkow niz wygodne, inaczej krzywde dziecku zrobisz.....

Gość gość
"to sa niespelnione marzenia mamus. jakis uraz macie,bo dziecku to wisi jak jest ubrane. Bieda zawsze musi sie pokazac. Najlepiej noworodki od razu ubierajcie w suknie z tiulem i smokingi. Margines umyslowy " - zgadzam się w 100%. Dzieci ubiera sie w dziecinne ubrania i tak tez robia ludzie z klasą i kasą :D

Gość gość
Autorko a co zakładasz dzieciakowi pod tego pajaca gdy idzie na spacer?

Gość gość
Ja ubierałam w body i śpioszki albo półśpioszki. Fajne, miękkie i oddychające i nie zastanawiałam się nigdy, czy jest lans :D

Gość gość
tu autorka, w odpowiedzi na pytamie co zakladam dziecku pod pajaca- zalezy od pogody i od pajaca;-) Ma rozne pajacyki- polarkowe, bawelniane,wiekszosc kupilam w smyku i moim zdaniem zdecydowanie nie wygladaja jak pizama;-) Maly ma 2,5 mies i tak jak pisalam zakladam mu tez polspiochy i body. Nie "zabraniam" nikomu zakladac dziecku jeansow i koszul, po prostu tego nie rozumiem i szkoda mi tych maluchow, ktorych mamy je w to wciskaja.