Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem ze swoim życiem(lat19)

Polecane posty

Gość gość

Witam,pisze bo nie wiem do końca co mam z tym zrobić.Mam 19 lat,pół roku temu mój ojciec wyrzucił mnie z domu,w wyniku tego przeprowadziłam się do babci.Uczę się zaocznie,za szkołę muszę płacić sama,utrzymują mnie dziadkowie,ale wymagają ode mnie dołożenia pieniędzy za utrzymanie(co ja rozumiem,bez żadnego ale).Problem w w tym,że mam prace taką jaką mam,umowa zlecenie,praca jest-jak dobrze pójdzie,zdarza się bardzo często,że jest ogromny przestój,i prace mam tylko tydzień,góra dwa w miesiącu,przez ostatnie 3 miesiące zarobiłam-320zł,co miesiąc.Teraz dziadkowie mówią do mnie,że jeśli się nie dokładam(nie mam z czego-wszystkie pieniądze idą na szkołę) mam sobie poszukać innego mieszkania,co mam zrobić,jeśli nie mam pieniędzy na swoje utrzymanie,zupełnie na nic?

Gość gość
dziwni ci dziadkowie

Gość gość
moim zdaniem,nie dziadkowie dziwni,tylko mój ojciec,ale pomijając,wciąż oczekuje odpowiedzi

Gość gość
z jakich okolic jestes?

Gość gość
dzięki za radę,dobra duszo...nie miałabym odwagi tego zrobić,mimo,że myślałam o tym wielokrotnie..

Gość gość
nie rozumiem zupełnie jak miałaby pomóc mi informacja dotycząca mojego zamieszkania

Gość gość
ladna jestes?

Gość gość
widzę,że odpowiedzi jak nie uzyskałam tak nie uzyskam,pozdrawiam napalonych gówniarzy,którzy szydzą z czyjegoś szczęścia w nieszczęściu. Ps: nie,nie jestem ładna,za bardzo ciekawiło mnie wiele rzeczy i mam morde jak kot,bez pozdrowień.

Gość gość
A nie masz jakiejś innej rodziny? Może mops mógłby jakoś pomóc?

Gość gość
podać ojca o alimenty, masz do nich prawo dopóki się uczysz.

Gość gość
rodzinę mam,to oczywiste,ale nikt nie byłby w stanie mi pomóc,myślałam o mopsie,bo innego ratunku już chyba nigdzie nie znajdę...

Gość gość
najpierw,żeby go podać o alimenty,potrzebuje pieniędzy...bez pieniędzy nic nie załatwisz,niestety,obdzwoniłam wszystkie darmowe porady,i zero odzewu...

Gość gość
oczywiście droga sądowa, dziwie się ,że jeszcze tego nie zrobiłaś, rodzice mają obowiązek na ciebie łożyć jeżeli się uczysz,mimo,że jesteś pełnoletnia

Gość gość
to idz do tego mopsu, pcpru nie iwme gdziekolwiek

Gość gość
dlaczego ojciec Cie wyrzucił? chyba nie miał prawa tego robić,skoro studiujesz może powinnaś sie dopominać swoich praw? to smutne,że masz rodzinę,która Cie nie wspiera :( ani rodzice ani dziadkowie...co to w ogóle za zwyczaje z wyrzucaniem z domu,patologia :O daliby Ci w spokoju studia skończyć

Gość gość
sie kozaku już przestań udzielać,bo zapewne g****o masz a zgrywasz wielkiego pana,bądź mądry gdzie indziej,jeśli za trudna jest dla ciebie pomoc internetowa.A dziewczynkę to możesz sobie co najwyżej przer***ać,ode mnie z dala.

Gość gość
Co to za dziwne zwyczaje.... Rodzina jest niewykształcona jakaś?

Gość gość
nie studiuje,uczę się zaocznie w szkole licealnej,jeszcze nie ta droga,to dopiero przede mną.

Gość gość
Codziennie powtarzają,że szkołe średnią mam obowiązek skończyć,bardzo boli mnie,to jak postępują

Gość gość
Udaj się do MOPS-u.Tam za darmo powinni Ci pomóc.

Gość gość
Znajdz sobie prace, wynajmij mieszkanie, na rodzine sie wypnij tak jak oni na ciebie, nauke bedziesz musiala przerwac, ale to nic, zawsze mozna uzupelnic, szkol jest od z***bania a zycie masz jedno

Gość gość
Taaaa, nie wszyscy maja w domu milo. Ona ma patologie.

Gość gość
szmatą możesz kozaku nazwać siebie,jestem młoda, a ty masz 31 lat i żaden kobiety?szczerze?nie dziwie się...