Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto z was wynajmuje mieszkanie w Warszawie

Polecane posty

Gość gość

i jakie wrażenia? Interesuje mnie zdanie obu stron:właścicieli i najemców.

Gość gość
czy ktos z was ma kredyt we frankach i musial wynajac mieszkanie komus? Jak radzicie sobie z lokatorami, ktorzy niszcza "bo nei ich", "bo placa, to wymagaja=moga niszczyc"?

Gość gość
Ja wynajmuje 3 mieszkania- dwie kawalerki i dwupokojowe. To duze jest drogie i wynajmuje parze po 30 nie ma żadnych problemów używają normalnie tak jak wszyscy. Natomiast z kawalerka mi to miałem przejścia typy lokatorow- - szukam czegoś taniego taniego ale musi być ochrona, kablówka, internet i nie wiadomo co jeszcze - lalunia ze wsi, - drugi typ "to nie sprawiedliwe ze ty masz a ja nie" w*****a jacy strasznie Pomału nauczyłem się rozpoznawać dobrych lokatorow. Teraz wynajmuje parze pracującej ok. 23 lata a druga jako służbową dla jakiegoś faceta. Jest tam ze 4 dni w miesiącu. Nigdy nie wynajął bym dwóm studentom, ogólnie studentom "dziennym" , parze z niepracujaca kobietą. Na koniec jeszcze jeden kwiatek- dziewczyna klocka się ze to nie możliwe ze taki rachunek za wodę po czym się przyznała ze stłuczka się zepsuła ze 3 miesiące temu i może to dlatego. Jeśli chodzi o niszczenie - pod wynajem schludnie ale niski standard.

Gość gość
Ja wynajmuję pokój w domu, gdzie mieszkają właściciele.

Gość gość
no wlasnie ludzie niszcza, bo "to niesprawiedliwe, ze ty masz".

Gość gość
Ale głupio piszecie. 10 lat mieszkałam w wynajętym mieszkaniu, a właściwie mieszkaniach bo 3 razy się przeprowadzałam i nigdy nic w żadnym nie zepsułam, nawet na studiach jak mieszkałyśmy we 3 z koleżankami. Pewnie są i tacy którzy nie szanują, bo to nie ich własność,ale bez przesady

Gość gość
powiedzcie ilu osób się trzeba spodziewać w 2 a ile w 3 pokojach. Mieliśmy przerobić 2 pok.na 3, ale frank skoczył i... Czy warto starać się o komfort drugiej strony czy wynajac i modlic sie, zeby czynsz pokryl czesc raty i zeby nie zniszczyli? Nie chce miec klopotow z administracja, bo maja prawo naliczyc czynsz wstecz, jesli bedzie mieszkac wiecej osob niz zgloszone...

Gość gość
Wynajem i zarządzanie lokalem bywa uciążliwe? Zmień to! Zapraszamy na 6. webinar Sławka Muturi - człowieka od kilku lat wolnego finansowo dzięki inwestowaniu w mieszkania na wynajem. Już w czwartek (25.06) o godzinie 19:00. Szczegóły: sklep(kropka)mzuri(kropka)pl / product / 192

Gość gość
gość 2015.06.17 moim zdaniem jak najbardziej