Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

antybiotyki w ciazy porosze o pomoc

Polecane posty

Gość gość

DziewcYny mam pytanie. Otoz w pierwszej ciazy szyjka mi sie juz w 20 tyg skrocila. Teraz jestem w drugiej i neistety to samo lekarz naprawde dobry gin do ktoeego chodze prywatnie stwoerdzil ze mam niewydolnosc szyjki macicy ale na skracanie ma wplyw tez bakteria. I tak jak w pierwszej ciazy ciagle cos wychodzilo w posiewie. Do 16 tyg tej ciazy nie bralam lekow ale w 17 wyszla bakteria w szyjce i dostalam robione globulki dopochwowe w skladzie byla nestatyna maslo i augumentin antybiotyk na 10 dni.w 19 dopadlo mnie pasludne przeziebienie i zapalenie oskrzeli dostalam duomox 5 dni kuracji. W 22 mialqm zalorzony pessar i lekarz zrobil posiew znowu bo bakterie przy pesarze moga byc grozne dla plodu moze dojsc do zakarzenia. Jestem w 24 tyg wyszla bakteriq znowu mam te dopochwowe robione z augumentinem na 8 dni. Pozniej mam brac profilaktycznie jakies dopochwowe. Ale boje sie ze za duzo tych antybioyykow. Lekarz mowi ze augumentin i duomox to bezpieczne leki w ciazy a ja juz sama nie wiem. Podobno antybiotyk to mniejsze zlo bo nieleczona bakteriq moze wywowac porod i moze dojsc do zakqrzenia. Czy ktoras brala w ciazy takie globulki z antybiotykiem a dziecko urodzilo sie zdrowe?

Gość gość
lepszy antybiotyk niz zakażenie do jakiego może dojść . Też miałam pod koniec ciązy zakażenie wewnwtzrmaciczne , antybiotyk juz nie pomógł a mój syn zaraz po urodzeniu musiał dostac serie antybiotyku . Bierz antybiotyk i sie lecz . Jestes pod kontrola lekarza .

Gość gość
aha ze starsza córka w ciązy miałm zapalenie dróg moczowych - antybiotyk dwa tygodnie - córka zdrowa

Gość gość
Lekarz wie co robi. Bakteria może wywołać wcześniejszy poród i jest groźniejsza niż antybiotyki.