Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rowerzystka17

Czemu mój rower wolno jedzie, to wina roweru czy mojej wagi?

Polecane posty

Gość rowerzystka17

Jestem kobiertą i waże... no cóż 90 kg. Ale nie ważne. Kupiłąm rower i jechałam z koleżanką. Ona jechała na przerzutce 1 z 3 czyli najsłabszej a ja 5 z 6 czyli najmocniejszej prawie i tak że powinno być szybko ii... nie mogłam jej dogonić a pedałowałam 2x szybciej... W sklepie prosiliśmy o rower dla mnie grubszej to polecili ten... Ale nie ma tu w ogóle mowy o szybszej jeździe! On jest strasznie wolny... Kolega coś mówił że może koła ma za małe, a co jeśli są większe to szybciej jedzie? Weźcie pomóżcie... Po to go kupiłam żeby zrzucić wagę i wziąć się za siebie ale nie mam sił, on tak powoli jedzie! Mówię do mamy że może dać do sklepi i im powiedzieć, a ona na to "i co im powiesz, że rower jedzie wolno??". no a co mam poweidzieć... co robić?

Gość gość
:) Myślę że powinien jechać szybko. Nie mogłaś wypróbować roweru przed zakupem? Przeżutki czasami się nie przestawiają w nie sprawnych rowerach a jeśli się przestawi to ciężej jest naciskać na pedał ale szybciej jedziesz

Gość gość
Wielkie koła + wąskie koła tak jak przy kolarzówce i na drogach asfaltowych wymiatasz szybko się jedzie

Gość rowerzystka17
ale jedzie wolno choć daję na tą ciężką jazdę ale szybszą... co robić? naprawdę jestem aż taka gruba? po to kupiłam rower żeby schudnąć...

Gość gość
nie sądzę że chodzi o wage bo jechałam we dwie osoby na rowerze i szybko jechał (około Twoja waga)

Gość gość
może klocki chamulcowe są zbyt przyciśnięte do koła? Nie wiem o co może chodzić. A ktoś inny jechał na Twoim rowerze?

Gość gość
Ale co to za rower? Marka, jakie koła, jakie przerzutki? Skąd mamy wiedzieć, czyja wina :O

Gość rowerzystka17
mama jechała to lekko szybciej było niż jak ja... zawieźć go do sklepi i im powiedzieć? marka i koła? ojej nie pamiętam marki... to bym musiała iśc do piwnicy sprawdzić. ale to w niedzielę bym zrobiła jak będę jechała na przejażdżkę dopiero... przerzutki- z jednejs trony 6 z drugiej 3? no takie. koła takie nie bardzo duże. fachowo się nie znam

Gość gość
Moze zamias przejmowac sie " wolna jazda" nie wybieraj sie na " przejazdzki" tylko wyjmij rower z piwnicy i jezdzij na nim regularnie- wszedzie

Takie ważne jest żeby jeździć szybciej? Chyba chodzi o sam fakt jazdy i poruszania się. Przecież nikt nie każe Ci gnać, ktoś Cię goni? Jeździj sobie powoli we własnym tempie. Jeśli aż tak Ci to przeszkadza to pojedz do sklepu i wyjaśnij sprawę, koniec.

Gość rowerzystka17
no tak ale mama jedzie powoli a i tak jej nie mogę dogonić... to co wyjaśnić w sklepie... a mogę za 2 dni sprawdzić jaka to maka tot tutaj powiem...

Gość rowerzystka17
marka*

Gość gość
Mnie się wydaje że to też wina roweru. Pamiętam kupiłam sobie rower baaaaardzo dawno temu, jakieś 10 lat. Nie wiem czy był drogi, 1500 zł kosztował. Kupiłam bo mój eks był zapalonym cyklista. On, jako facet, od lat na rowerze, jedzil wolniej niż ja. Nie dość, że baba to jeszcze naprawdę, ostatnim razem jeździłam w podstawówce.

Gość rowerzystka17
bo miał zły rower wg ciebie (to do ostatniego gościa)?

Gość rowerzystka17
mój kosztował 650

Gość gość
A jaki widzisz problem w tym żeby zejść do piwnicy teraz i sprawdzić jaki to rower, jakie przerzutki. Może ci ktoś coś sensownego doradzi. Ważąc 90 kg to powinnaś szukać pretekstu do poruszania się i na przykład zejść do piwnicy tylko po to żeby popatrzeć na rower:).

Gość gość
Może masz łańcuch nie naciągnięty i się ślizga,coś pamiętam , że raz tak miałam,chłopak mi tak mówił.

Gość rowerzystka17
oj tam... jak coś to w niedzielę. nie że ja się lenię tylko mama będzie pytać czego idę do piwnicy i marudzić, zresztą nie ważne a jak sprawdzić jakie są przerzutki?

Gość rowerzystka17
mama mówi, że marka to "Laguna"

Gość rowerzystka17
podałam markę pomoże to coś?

Gość gość
:-D Spaslas się to i jedziesz wolno, to nie rower

Gość rowerzystka17
w ogóle co dodam, bo to może ważne - pedały strasznie dziwnie kręcą, tzn. na mniejszych oporach to lecą okropnie...

Gość rowerzystka17
up

Gość prawictwo pospolite 193
tak, waga rowerzysty ma znaczenie .. Mniejsza waga sprawia ze szybciej sie jedzie pod górke czy po prostej drodze .. Więszka waga rowerzysty sprawia ze szybciej jedziesz w dół , z górki

widziałaś kolarza , który waży 100 kg ? wiekszosc z nich nie przekracza 65 kg , bo lżejszy = szybszy

tak, to wina twojej wagi . Tylko i wyłącznie twojej wagi ..

Gość rowerzystka17
ja myślę, że coś z przerzutkami

Gość gość
a ja wiem , że to przez twoją wagę.

Gość rowerzystka17
mój ojciec waży więcej ode mnie i jedzie szybko na swoim rowerze...