Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emigrant chce powrócić

Chce wrócić do Polski i pracować za 1500

Polecane posty

czy dam rade przeżyć za taką sume?

Gość gość
Jak będziesz mieć mieszkanie to ciężko będzie ale dasz radę gorzej jak będziesz musiał wynajmować.

Gość gość
wez se jaj nie rób :D

Gość gość
chleb x30= 90zł masłox5=20 ser zółtyx 7paczek=28 kawa=17 herbata 4ł obiady 10złx300zł a gdzie reszta? chemia, picie, mięso, opłaty, bilety, owoce?

jestem patriota i kocham mój kraj, czekam na rady kochanych rodaków jak mam przeżyć pracując w kraju. Dosyć mam zgniłego zachodu.

Do mnie japonki samolotami rzylatuja i amerykanki z usa bo z interneta laski mlode wyrywam a szwedki und norwezki and holenderki mi sie do roochania juz znudzily

Gość gość
To moze namiot sobie spraw, szczaw i mirabelki

Gość gość
Jak nie potrafiłeś sobie ułożyć życia na zachodzie to tu w PL tym bardziej nie dasz sobie rady. A z patriotyzmu wyleczysz się w pół roku po powrocie. Na wszelki wypadek nie zamykaj sobie drzwi jak by ci w PL nie wyszło. I dobrze się zastanów co robisz.

Dlaczego nie wracać? czy w kraju jest aż tak źle? jak to na prawde wygląda? bo w mediach twierdzą że wszystko ok

Gość gość
"jestem patriota i kocham mój kraj" buhahahahahahahahaha :D:D:D:D:D 🖐️

gość dziś "jestem patriota i kocham mój kraj" buhahahahahahahahaha smiech.gifsmiech.gifsmiech.gifsmiech.gifsmiech.giflapka.gif xxxxx coś źle napisałem że takie śmieszne?

Gość gość
Nie wszystkim jest w PL jest źle. Ogólnie rzecz biorąc w PL jest coraz lepiej. Zarabiamy nieco mniej niż na zachodzie, ale wszystko jest tu dużo tańsze. Mieszkanie, komunikacja i ubezpieczenia np samochodu to jedna czwarta z tego co na zachodzie. No i jest wesoło a ludzie pomocni, wracaj póki możesz.

Gość gość
Też tak uważam napewno sobie poradzisz tym bardziej że zapewne znasz język obcy.

czy pracy szukać przed powrotem czy po? Troche nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Wiem że wiele ludzi z Polski wyjeżdża, ale może to jest dobra okazja na powrót, jak myślicie?

Gość gość
"coś źle napisałem że takie śmieszne?" co bede ci długo wyjasniał.. jak przyjedziesz to... szybko wyjedziesz znowu. :D 🖐️ do twojej wiadomosci - mniejszosc emigrantów wrócila i wyjechala znowu, a wiekszosc emigrantów juz przestała chciec wracac, i teraz sciagaja rodziny tam gdzie sie zaczepili. chyba ze interesuje cie praca za tytułowe 360 euro przy cenach europejskich, wtedy nie mam pytan. dodam tylko, ze ten kraj razem z Maltą i Litwa czoluje w staystykach samobójców, a wg ostatniego rankingu OECD jest najgorszym miejscem do mieszkania w UE. Twoj wybór. :D 🖐️

Gość gość
Wracaj napewno sobie poradzisz płace wcale nie są takie niskie i zarobisz pewnie więcej.

Gość gość
jak masz swoje mieszkanie to jakoś dasz radę. Gorzej mają tacy co nie mają swojego mieszkania, musza jeszcze placic za wynajem albo co gorsza mieszkac z rodzicami..