Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Terrordziecko

Nadpobudliwa 2latka

Polecane posty

Gość Terrordziecko

Witam, mam 2 letnia córkę , która wg mnie jest az za bardzo nadpobudliwa, nie chce spac , jest agresywna, nie słucha, ucieka na ulicy, nie usiedzi wiecej niż 5 min w jednym miejscu , chodzi do żłobka do 14, i o 22 nie chce w ogole spac tylko skacze i lata po całym domu. Obojętne czy pójdzie spac o 20 czy 1 w nocy i tak wstanie o 6 rano ... Czy któraś z was miała taki problem? I jak sobie poradzilyscie?

Gość gość
a co robi od tej 14 ? ? bo może by ją zmęczyć na placu zabaw na rowerze

Gość Terrordziecko
Spaceruja, mini sport, płac zabaw , wszystko dosłownie , ja z nią jak jest ciepło to siedzę cały dzien w ogrodzie i tez sie bawi, baseny itd nic nie pomaga ... Teraz zasnela a jest 22 ...

Gość gość
Przykro mi Nie pomoge moje dzieci sa perfekt

Gość Terrordziecko
Wczesniej ja Wsadzalam do łóżeczka i po godzinie zasypiala ale od paru dni ma normalne łóżko bo zaczęła wychodzić z łóżeczka i sie bałam zeby sobie cos nie zrobiła ... To 2 h z nią teraz leże zanim zasnie

Gość gość
To może zamiast ją pobudzać to ją wyciszaj? Zabawy pobudzające do godz. 18 a później maksimum spokoju?

Gość Terrordziecko
Od godziny 18 probuje ale nic to nie daje ona skacze po wszystkim , niczego sie nie boi, lekarz powiedział ze to jest Normalne w tym wieku ale niemożliwe zeby dzieci w tym wieku o 22 chodziło spac, jak w weekend nie spi w dzien to o 20-21 idzie spac

Gość gość
Szok moj 2 latek spi Od 19...

Gość gość
w mojej rodzinie tez jest 2 latka ktora pozno chodzi spac ok 21-22 ,ale ona w dzien spi 2 h a nawet wiecej.i przed zasnieciem nie tyle biega i skacze co po prostu siedzi na lozku chce zeby przy niej byc czytac jej bajki itp

Gość gość
Hahaha, a co, myślałaś, że wszystkie dzieci po dobranocce automatycznie śpią o 19.30? :D Moja córka ma 3 lata, nie śpi już właściwie w dzień a zasypia o 21, wstaje o 8. Jak miała dwa lata i jeszcze drzemała w dzień 2 godziny to normalne, że nie zasnęła na noc wcześniej niż o 22-23. To taki etap, dwulatki ogólnie są mocno pobudliwe, błyskawicznie uczą się nowych rzeczy, układ nerwowy musi odreagować. To minie, spokojnie.

Gość gość
mój syn też tak ma. I to jest normalne. Każde dziecko jest inne, ma inne pokłądy energii. Zimą to jeszcze jest ok bo szybko robi się ciemno ale latem też do 22 bryka. Zawsze mu czytałam, byłam z nim w pokoju, teraz tego nie robię i lepiej zasypia