Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mówia mi ze zwariowałam a ja mam 36 lat i ide na studia.

Polecane posty

Gość gość

nie teraz,za rok,mam średnie ale nie mam matury bo w dniu matur rodziłam swoje pierwsze i jedyne dziecko. Pózniej wiadomo pieluchy ,domowy kierat, szukanie pracy,jakieś studium ,kursy,parę lat w uk. Teraz gdy mam trochę oszczędności chcę uzupełnic swoje braki w wykształceniu,wczoraj były urodziny mojego brata,trochę wypiliśmy i się wygadałam ,cała rodzina się ze mnie śmiala ,przykro mi że mnie nie wspierają. tylko nastoletni syn mi kibicuje.

Gość gość
Brawo popieram i trzymam kciuki:-)

Gość gość
Fajnie:) ! A na co idziesz?

Hejka do przodu dalej, moja siostra też była po 30-stce jak poszła na psychologie teraz ma 39 fajny gabinet i robi co lubi. trzymam za Ciebie kciuki powodzenia

Gość gość
właśnie na psychologię lub pedagogikę ,obie rzeczy interesuja mnie w równym stopniu ,najbardziej interesuje mnie neurologia jednak nawet gdybym się cudem dostała na medycyne,to nie miałabym mozliwości studiowac dziennie,a zaocznie to cos około 20 tyś za mc ,a ja mam o zero mniej :) Ale tajniki ludzkiego mózgu zgłebiam od dawna i zgłębiać będę bo mnie to interesuje.

Gość gość
dobrze ci mówią,jesteś jakies 17 lat po szkole i na serio sądzisz że zdasz maturę ?:D:D

Gość gość
A jaki to problem teraz zdać maturę

Gość gość
moja mama poszła na studia gdy miała 34l :) i byłam jedna z najlepszych uczennic, jeden z najsurowszych profesorów dal jej 5 z "! " cala szkoła o tym huczała bo nikt jeszcze nawet 5 nie dostał rzadko kto miał 4 a co dopiero "5!" :D no i jeszcze ten profesor mówił na korytarzu przy innych, że jest pod wielkim wrażeniem, że może już iść na magistra :) co jak co ale byłam dumna z mamy :)

Gość gość
dla mnie matura to żaden problem,przeglądając arkusze z ostatnich kilku lat śmiało mogę stwierdzić ze to poziom mojej podstawówki czyli dawne 8 klas

Gość gość
dla mnie to smieszne,bedziesz w grupie z prawie rówiesnikami dziecka,nie wstydzisz sie że zamiast skończyć normalnie szkołe wpadłaś i zmarnowałas se zycie?

Gość gość
To całe życie trzeba się wstydzić za to, że coś w życiu nie poszło tak jak trzeba? Nie przesadzajcie. Bardzo dobrze, że się w końcu zdecydowałaś. Mam w grupie jedną studentkę po 50, jest najlepsza z nas. Ma wnikliwy umysł i krytyczne spojrzenie. Mimo, że już ma jednego magistra to poszła na 1 stopień, a jest na poziomie większości doktorantów. A od matury minęło jakieś 30 lat!

Gość gość
tylko ze ja nie odbieram tego jako zmarnowanego życia,mam wspaniałego syna,po LO znalazlam prace ,zrobiłam studium i pracowalam w zawodzie,po drodzę byłam w uk ,nauczyłam sie dwóch języków,zrobiłam prawko na motor. Teraz gdy syn jest juz na tyle duży że nie muszę go niańczyc chcialabym po prostu zrealizowac swoje marzenie.

Gość gość
nie masz co robić czy co?

Gość gość
Brawo kobieto,ja Cię podziwiam. To Twoje życie i w doopie co inni myślą ,żyjesz dla siebie,spełniłas już swoj społeczny obowiązek(bosze jak to brzmi :o ) bycia matka itd. Teraz spokojnie możesz zająć się sobą i rozwijać . Super że syn Cię wspiera,będzie miał z Ciebie dobry przykład że nauka to nie obowiązek,a coś więcej. Trzymam kciuki żebyś dopiela swego.pozdrawiam:)

Gość gość
Respekt ogromny ode mnie.:) Nie zważaj na rodzinę,sama powiedzialaś ze byli pijani. Owszem sporo ludzi dzisiaj mowi ze studia dzisiaj niczego nie dają,to tylko papier i nie zagwarantuje ci dzisiaj Pewnej,dobrej pracy...Ignoruj takie opinie:) STudia to nie tylko stabilizacja i spelnienie zawodowe:) To tez fajna przygoda,dowartosciowanie,rozwoju,ego,ambicji. Naprawe rodzina i syn powinni byc z ciebie dumni. Na mojej uczelni W kazdej grupie studentów zaocznych byli starsi ludzie:) I co dziwne wlanie takie panie 35-45l mają najlepsze wyniki stypendia za naukę.Nie wiem od czego to zalezy ,czy mają jakiś chlonny umysł czy nadludzką moc,albo poporstu to co jest dla nas nowe ,one mialy wpojone w pracy. I powiem Wam ze maturę w "byle jakiej szkole"moze dzisiaj zdac kazdy glupi.W kazdym miasteczku sa juz takie szkoły dla doroslych.(zjazdy co 2 tygodnie,a trzeba byc na 50% !!!).Co to w ogole jest za nauka? I to bezplatna.To nie to co za moich czasów-10 lat temu gdzie -dzien w dzien walczyłam w najlepszym prywatnym liceum w pocie czoła o marną 3. Ja podziwiam ludzi ktorzy w wieku 20-30-40 lat robią szkołę srednią,choc do niczego im nie jest potrzbna,i bardzo załuję teej niesprawieldliwosci ze ja nie mialam tak lekko:) Tak samo,jak chcialam sie zapisac do studium policealnego rok temu....i bylo sporo pan 40 letnich. powodzenia,pozdrawiam

Gość gość
Ja chce w tym roku iść na studia ( mam 33 ) lata oraz 2 je dzieci) na pedagogikę ;-P. Ciekawa jestem jak u mnie będzie to odebrane ale mam wsparcie u męża uff. Z resztą jesteśmy osobami lubiącym naciągac normy społeczne wiec szok u innych będzie dla nas pozytywnym ładunkiem psychicznym ;-P. Autorka skąd jesteś może razem byśmy postudiowaly ?? :-)

Gość gość
ja skończylam normalnie LO jedno z najlepszych w miescie z jedną czwórką z matmy ,wtedy nie było 1 i 6 . Po prostu moje dziecię zapragnęło na dzień przed maturą wydostać się na świat,moji koledzy z klasy pisali polski a ja rodziłam,wtedy nie było poprawek w innych terminach,tak jak jest teraz.

Gość gość
moi* bo zaraz zarzucicie mi prowokację i nieuctwo:P

Gość gość
ja w tym roku nie pójde bo jak pisałam nie mam matury, niedawno wrócilismy z uk,a wybieram sie na UJ w Krakowie.

Gość gość
Brawo! Trzymam kciuki za Ciebie. A rodziną się nie przejmuj :)

Gość gość
Wiesz co? Nie oglądaj się na innych ,spełniaj marzenia,nie każdy ma na to dzisiaj odwagę :)

Powodzenia!;) u mnie na roku są nawet osoby po 50 roku życia;) jak tylko masz czas i chęci to warto;)

powodzenia i na złosc innym! ja równiez uczeszczałamz paniami i po 50 na studia- i powiem wam ze to równe babki były.

Gość gość
Oj to ja Warszawa no nic mam nadzieje ze spotkam kogoś u siebie w podobnym wieku tak dla ,, wzmocnienia,, chociaż kontak z młodszymi osobami mnie nie przeraża a wręcz nakręca pozytywna energia :-)

Gość gość
u mnie na studiach też jest kobieta co ma 36 lat jest bardzo fajna i dobrze sie uczy mimo tylu obowiązków,praca,dziecko ,wszyscy ją szanują,nikt nie traktuje jak odmieńca też ma syna nastoletniego

Ja uważam, że na naukę nigdy nie jest za późno i bardzo podziwiam ludzi, którzy w tym wieku decydują się na studia ;) Uważam, że bardzo dobrze robisz, a oni śmieją się z Ciebie, bo zwyczajnie Ci zazdroszczą ;) Jeszcze magistrem zostaniesz, a im szczena opadnie ;) Tak trzymać, powodzenia!! ;)

Gość gość
ja studiawałam na zaocznych i było ze mną klilka babek koło 40 stki wiec juz bez przesady.

Gość gość
Brawo autorko. Nie pozwól się zaszczuć. Ja skończyłam swoje po 40-dziestece dla swojej własnej satysfakcji chociaż wcale nie musiałam. Trzymaj się i powodzenia :-)

Gość gość
hej,dziękuje za słowa wsparcia bo przyznam że reakcja rodziny troche mnie podłamała,moje rodzeństwo jest młodsze ,ale po studiach, mama ma średnie,a ojciec zawodowe. Oczywiscie nie zrezygnuje ze swoich planów,po prostu przykro mi sie zrobiło na te śmiechy rodziny,zawsze traktowali mnie jak jakiegoś ułomka bo nie mam matury i był okres kiedy chorowałam na depresje,wtedy byłóo najgorzej,mówili że jestem szurnieta. Teraz też stwierdzili że mam odchyły psychiczne z tymi studiami

Gość gość
Moja ciotka była po 40 jak poszła na studia! Kobieto jesteś jeszcze młoda, nie daj sobie wmówić, że Ci nie wypada iść na studia. Powodzenia!