Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość quixx

Pomóżcie... ciąża... boję się...

Polecane posty

Gość quixx

Ostatnią miesiączkę miałam 19 maja, mam cykle 28- dniowe. Następnej miesiączki nie ma już 6 dzień (miała być 16- tego). Test 18-tego popołudniu pozytywny i 19- tego z rana jeszcze bardziej pozytywny. Miałam podwyższoną temp do 37 stopni, pobolewał mnie brzuch prawie jak na okres ale stanowczo słabiej i rzadziej raczej kłująco niż skurcze, pojawiły się maleńkie zawroty głowy i mdłości, senność, silny ból piersi, rozdrażnienie i płaczliwość. Teraz nadal nie mam okresu ale brzuch tylko czasem zakłuje, piersi bolą trochę mniej. Pytanie czy to wskazuje że jestem w ciąży? Jakie jest prawdopodobieństwo? Naczytałam się że pozytywne testy wychodzą przy torbielach, albo po prostu że się mylą i lekarz nic nie zobaczy. Nie wiem co robić żeby mieć potwierdzenie i odchodzę od zmysłów. Pomóżcie proszę...

Gość gość
Tak to ciąża -testy na to wskazują. Do gina idź ok 6-7tc liczone od pierwszego dnia ost. okresu. Jeśli masz wątpliwości to możesz iść na beta hcg z krwi.

Gość gość
A w ogóle to czemu się boisz?

Gość quixx
Mam wątpliwości tylko dlatego że trochę mniej bolą piersi no i brzuch reszta bez zmian. Myślę że niemały wpływ mają tutaj przeczytane przeze mnie wpisy o fałszywie pozytywnych testach. Byłam dziś pytać o badanie hcg ale problem w tym że to mała wioska i babka nie wiedziała jakie badania wykonuje osoba która przyjeżdża po krew. Jeszcze patrzyła na mnie jak na kretynkę czy nie lepiej iść do ginekologa bo on i tak mnie skieruje na krew. No ale teraz to może nie zobaczyć przecież i dalej będę w strachu. Mało tego powiedziała że tu i tak nie ma sprzętu do usg... dostanę paranoi, tak się martwię...

Gość quixx
Czemu się boję? tyle się słyszy o poronieniach i chorych dzieciach, chciałabym wiedzieć czy ta ciąża faktycznie jest i czy wszystko w porządku a jeśli nie to dlaczego pozytywny test i brak miesiączki. To dla mnie nowa sytuacja, nie mam z kim nawet porozmawiać na ten temat.

Gość gość
To nie czytaj i przyjmij że to ciaża. Poszłam do gina po pozytywnym teście. Pierwsze co na dzień dobry mi powiedział gdy usłyszał o wyniku testu to było "Gratuluję" Nie wkręcaj się więc tylko zapisz na wizytę ok 6-7tc. Zapisz się do takiego gina który ma usg.

Gość gość
Testy pozytywne, objawy masz wskazujące na ciąże więc nie wiem w czym problem?

Gość quixx
Dziękuję Ci bardzo za chłodne spojrzenie. Masz rację, w końcu czułam że jest coś inaczej, testy są pozytywne, miesiączki nie ma to musi być prawda. No i nie mogę się tak denerwować. Musi być dobrze. Jeszcze raz dziękuję.