Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karusssia

DIETA JABŁKOWA

Polecane posty

Witam. Dużo się naczytałam o dietach jabłkowych i zaciekawiły mnie one.Nie wiedziałam,że jabłka pomagają schudnąć.Lecz wiem,że gdybym jadła same jabłka,to później gdybym zaczęła już normalnie jeść powstałby efekt jojo i przytyłabym jeszcze więcej niż bym schudła.Więc wymyśliłam sobie taką dietę: Rano najpierw szklanka wody,jabłko,drugie śniadanie po np godzinie jakieś kanapki czy coś nie bardzo kalorycznego i potem same jabłka i woda.Myślę,że tym śniadaniem dostarczyłabym organizmowi więcej witamin i nie byłoby efektu jojo.Chciałabym poznać wasze zdanie.Co sądzicie o tej mojej diecie jabłka-śniadanie,czy bylyscie kiedyś na takiej diecie,ile schudłyście i czy chcecie się do mnie dołączyc,żebyśmy mogły wzajemnie się motywować.Ja zaczynam od dzisiaj,jesli chcecie się dołączyć,piszcie codziennie jak wam idzie :) moja waga-68 kg mój wzrost-170cm

Gość gość
Nie wiem, co i gdzie czytałaś, ale straszne bzdury. Po pierwsze; to głodówka, po której rzucisz się na jedzenie i kilogramy wrócą. Jednym normalnym posiłkiem nie wyrównasz niedoborów składników odżywczych (najwięcej witamin jest w jabłkach, a nie w kanapkach) Po drugie; o tej porze jabłka są stare i mało smaczne. Jest tyle świeżych warzyw i owoców;) Po trzecie; te parę kg (wg mnie nie masz nadwagi) można zrzucić rezygnując ze słodyczy, chipsów i innego dosładzanego badziewia, czyli zdrowe racjonalne odżywianie. Jest lato, zacznij się więcej ruszać (chodzenie piechota, rower) i kilogramy też będą znikać.

Dzięki za opinię,ale jednak spróbuję tej diety.Moja koleżanka schudła na niej 7 kg w miesiąc i jak na razie nie przytyła,a od ok 2 tyg je normalnie oprócz słodyczy i smażonych dań.Ale dziękuję za twoje zdanie.Może potem wspomnę twoje słowa,ale mam nadzieję,że będzie dobrze.Pozdrawiam ;)

Gość gość
No nie wiem... ja już się nauczułam, że takie diety to przynoszą więcej szkody niż pożytki, dlatego wolę korzystać z pomocy dietetyka. Mama fajną babeczkę do polecenia, która jest stosunkowo tania a bardzo profesjonalna, rozpisałam mi fajną dietę, w oparciu o to co lubię jeść i efekty widać było już po 1 tygodniu.