Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki może być skutek przedawkowania narkozy?

Polecane posty

Gość gość

Może komuś z was podali za dużą dawkę i wystapily dzialania niepożądane?

Gość gośćula
Zanik pamieci przy spiaczce farmakologicznej i nie chodzi o zanik pamięci z tygodni spiaczki a zdarzen na dlugo przed wypadkiem

Gość gość
A uszkodzenie układu nerwowego? Jest możliwe? Podalem masę o 5 kg za wysoka przy operacji przegrody nosa w 2,5 godzinnej operacji i mam masę powikłań. Właściwie zniszczone życie.

Gość gośćula
Cxytalam twoje watki i barfzo ci wspolczuje ,uszkodzenie OUN to m.i zaniki pamieci chociaz nie u wszystkich wystepuja, sa np ludxie ktorzy po narkozie nie trzymaja zwieraczy

Gość gość
Jest wieleroznych powiklan jak podales wieksza wage az o 5 kg. w ogole po zbyt duzej narkozie niektorzy podaja ze stali sie jakby zupelnie innymi ludzmi, wszystko zmienilo sie na gorsze.

Gość gość
To ma aż takie znaczenie? Nie wiedziałem o tym. W ogóle o jakichkolwiek powiklaniach nie wiedziałem. Gdzieś na forum lekarskim pisali że po prostu dłuzej sie spi po zbyt duzej dawce. Lekarz nawet ze mną nie rozmawiał o znieczuleniu przed operacja.

Gość gość
jestem po sześciu zabiegach pod narkozą od ok 2h -12h trwały operacje m.in. na kręgosłup czeka mnie kolejna operacja ale juz nie w polsce.. i powiem szczerze, że nie odczuwam żadnych skutków ubocznych narkozy... bezpośrednio po operacji zdarzyło mi się zwymiotować ale to normalny odruch tak myślę.. pozdrawiam i życze zdrowia!

Gość gość
ja miałam operację 3 tygodnie temu w pełnej narkozie.Poza ogólnym osłabieniem organizmu zauważyłam u siebie obniżoną koncentrację.Zapominam o czymś,mylę czasem kierunki i ogólnie jestem trochę zakręcona ale to powinno za jakiś czas przejść.Poza tym nie odczuwam większych skutków ubocznych ale pewnie każdy organizm inaczej radzi sobie z narkozą.Pozdrawiam i życzę zdrowia:)

Gość gość
A podawaliście dokładną wagę? Bo ja o 5 kg za dużo. Moje powikłania są o wiele gorsze niż zaburzenia koncentracji. Nie wymiotowałem czego żałuję, bo może nie było by ze mną tak źle jak jest dziś.

Gość gość
może dojść do uszkodzenia nerek, wątroby, utraty słuchu tą niedokładnie podaną wagą bym się nie przejmowała bo przecież lekarze często operują pacjentów, z którymi nie byli w stanie przeprowadzić przed operacją wywiadu czyli nie znają wagi pacjenta a określają ją na oko..... dawkę raczej dobiera się na stole operacyjnym obserwując jak reaguje pacjent czyli jak szybko zasypia i jak pracuje jego serce, jakie jest ciśnienie krwi itp. niepotrzebnie sobie wkręcasz schizy

Gość gość
Nie wkręcam tylko pytam czy to mogło mieć znaczenie, ale masz rację to chyba nie od tego mam co mam, tylko od samego faktu przyjęcia narkozy. A co mam? Zniszczony cały układ nerwowy. Praktycznie brak czucia w ciele, temperatury, ruchu, dotyku. Problemy psychiczne, zaburzenia świadomośc****amięci, emocji. Brak wydzielania potu i łez. Do tego zniszczone oczy (uszkodzenia tęczówki i białka) twarz (zanik tkanki tłuszczowej), problemy ze wzrokiem (przyciemnione widzenie, brak widzenia 3d). TO WSZYSTKO PO NARKOZIE!!

Gość gość
anestezjolog przed podaniem narkozy przeprowadza wywiad z pacjentem, jego waga itd... i na tej podstawie ustala ilość narkozy, o pomyłce tu nie ma mowy !

Gość gość
Ze mną rozmawiał laryngolog a nie anastezjolog. Dali mi tylko ankiete do wypełnienia odnośnie znieczulenia.

Gość gość
Pewnie operacja była w prywatnej klinice. Wtedy nie przywiżzują wagi do różnych szczegółów, zwłaszcza jak jest często byle jaka klinika chirurgii plastycznej.

Gość gość
Operacja odbywała się w Kajetanach.. Początkowo miał być inny termin i wtedy kazali mi dzień przed operacją być na konsultacji. Natomiast termin musial zostać przełożony i ustalili mnie jako 'dodatkowy pacjent' i juz konsultacja odbyla się tego samego dnia a tam mi tylko jakiś młody doktorek sprawdzal sam nos.

Gość gość
ale operacja robiona prywatnie czy na nfz?

Gość gość
NFZ.

Gość gość
na pewno nie chodzi tylko o narkoze,pewnie cos jeszcze uszkodzono

Gość Kurka

Dnia 23.06.2015 o 18:45, Gość gość napisał:

Nie wkręcam tylko pytam czy to mogło mieć znaczenie, ale masz rację to chyba nie od tego mam co mam, tylko od samego faktu przyjęcia narkozy. A co mam? Zniszczony cały układ nerwowy. Praktycznie brak czucia w ciele, temperatury, ruchu, dotyku. Problemy psychiczne, zaburzenia świadomośc****amięci, emocji. Brak wydzielania potu i łez. Do tego zniszczone oczy (uszkodzenia tęczówki i białka) twarz (zanik tkanki tłuszczowej), problemy ze wzrokiem (przyciemnione widzenie, brak widzenia 3d). TO WSZYSTKO PO NARKOZIE!!

Hej napisz do mnie sasariel@outlook.com tez mam problwmy po narkozie.. Oslabienie miesni pojawienie sie dziwnego zarostu oslabienie organizmu spadek energi slabsze krazenie kolatanie serca plytki oddech bole plecow stawow i niskie cisnienie gosciu podal mi narkoze nielegalnie nie bylam swiadoma ze ginekolog nie ma do tego uprawnien