Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zmienić trzymiesięcznemu Krzysiowi imię?

Polecane posty

Gość gość

Kochani pomóżcie. na początku kwietnia urodziłam ukochanego jedynaka i nadaliśmy mu imię Krzyś. Jednak od początku jakoś to imię mi nie pasowało. Miałam nadzieję, że się przyzwyczaję. Jednak mija czas a ja nadal mam wątpliwości. Może jednak zmienić na Bartuś? Jest takie prawo że do pół roku można zmienić....Bardzo nie podoba mi się forma Krzysiek a przecież tak będą wszyscy wołać... a waszym zdaniem Krzyś czy Bartuś? Nie będzie głupio wśród znajomych? Pomóżcie ponieważ z tego wszystkiego wpadam w ogromne przygnębienie...

Gość gość
Krzyś

Gość gość
Krzysztof

Gość gość
Krzyś

Gość gość
ładne imię wybrałaś dla synka. nigdy do końca nie jesteśmy pewni czy wybraliśmy dobre imię dla dziecka. św. Krzysztof to patron kierowców. popatrz na to imię w superlatywach. ja też ciągle miałam mętlik w głowie czy nadałam dobre imię swojemu dziecku(ma na imię Bartuś) ale po namyśle stwierdziłam ,że to jest świetne imię,bo jest polskie i to jest najważniejsze.

Gość gość
szczerze? jest to wg mnie imię straszne:/ znałam kilku krzyśków i każdy był nie bardzo, ale jeden szczególnie, wielki łysy w brylach wymądrzający się i wredny:/ nienawidzę tego imienia:/

Gość gość
ty chyba tych gorszych Krzyśków poznałaś,bo ja znam fajnych,zaradnych i przystojnych.

Gość gość
Ja mam syna Krzysztofa,niestety wszyscy wokół mówią Krzychu.Zastanów się.

Gość gość
ale Krzyśkom się podoba jak się mówi do nich "Krzychu" a to imię ma odpowiadać twojemu synowi a nie tobie.

Gość gość
Lepiej Krzyś niż Bartuś.

Gość gość
Krzysiek lepszy niż Bartosz/Bartłomiej. Krzysiek brzmi męsko, a Bartek całe życie będzie kojarzony z dzieckiem, bo brzmi dziecięco. będzie upupiany i głupio to brzmi. nie zmieniaj.

Gość gość
Albo Brajan :-)

Gość gość
Mi też bardziej podoba się Krzyś niż Bartuś. Koleżanka tak nazwała synka i pasuje świetnie.

Gość gość
krzysztof ładniej niz bartek,tylko będą na niego krzychu mówic ,wiem bo mam męża krzysztofa...krzys,krzysiu czy krzysiek to tylko na dziecko beda mówic dorosli bo inne dzieci juz od dziecka beda na niego krzychu wołac...