Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zaparowana przednia szyba SPOSOBY proszę mi pomóc

Polecane posty

Gość gość

słuchajcie, jestem rocznym kierowcą, czasami jeżdżę samochodem rodziców no i zdarza się, że pada, w samochodzie robi się zimno, tak było i dziś. pada niemiłosiernie, a musiałem jechać, także jadę, włączyłem wycieraczkę przednią na najwyższe obroty i wszystko super, po czym zrobiło mi się zimno, więc z temperatury 14 wrzuciłem 16 na 5 minut i potem znowu 14, zaparowała mi przednia szyba, otworzyłem z tyłu lewe okno i nic, zaczęło jeszcze mocniej parować. klima jest nie nabita, jak się z tym uporać?

Gość gość
wyłącz klime jak jest nienabita i grzej silnikiem.

Gość gość
klima jest nienabita, więc jej nie włączałem, co w takich sytuacjach robić, jak jadę a prawie nic nie widzę, bo mam prawie całą szybę zaparowaną? otworzyłem okno i nic.

Gość gość
ochłodź samochód do minimum

Gość gość
włącz nadmuch ciepłrgo powietrza na przednia szybe, do tego nie jest potrzebna klima

Gość gość
włącz silniejszy(zmień poziom z 1 np. na 4) powiew. i w ogóle ustaw sobie powiew na szyby

Gość gość
nabij klime i po kłopocie...jak się włączy klikme szyba raz dwa odparowują

dokładnie, nawiew spróbuj włączyć, to taki przycisk z rysunkiem w kształcie trapezu, jak chcesz wyłączyć, bo już Ci odparuje ładnie, to naciśnij ten sam przycisk ponownie. jak chcesz z kolegi odparować tylnią szybę i masz ogrzewanie tylnej szyby, to naciskasz gdzieś tam obok przycisk z tym, że z prostokątem, to oznacza tylną szybę:)

Gość gość
Może masz jakieś usterki z klima albo ogrzewaniem i to jest przyczyna. Ja tak mialam u siebie w aucie i udalam się do serwisu http://www.gastal.wroclaw.pl/ i wszystko mi naprawili tak ze nie mam już problemu z zaparowanymi szybami.