Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lubicie naleśniki?

Polecane posty

Gość gość

Chce otworzyć naleśnikarnie !

Gość gość
uwielbiam:)

Bardzo lubię. Zrobiłeś mi smak na naleśniki, może dzisiaj je zrobię.

Gość gość
Takie jest moje marzenie, aby otworzyć naleśnikarnie, ale co z pieniędzmi na biznes?

Gość gość
W większym mieście niedaleko mnie jest nalesnikarnia i ma się świetnie od wielu,wielu lat :) jest przeogromny wybór nadzienia a wszystko zawsze swieże i smaczne . Myślę więc że to fajny pomysł :)

Gość gość
pracuje w barze mlecznym i bardzo dużo ludzi pyta się o naleśniki, stąd mój pomysł. Kiedyś odwiedziłam jedną naleśnikarnie obok w mieście i powiem szczerze, że spodobał mi się ten pomysł, ale widziałam tam kilka błędów których ja bym na bank unikneła przy prowadzeniu własnej naleśnikarni. 1. Cena, naleśnik ze szpinakiem i serem 9zł + sos czosnkowy 2zł Moim zdaniem to przesada, 2. atmosfera za bardzo kawiarniana, Powinno być ciepło przyjemnie, tak jak u mamy. Przecież to tylko naleśnikarnia. 3. Mały wybór. A przecież z naleśników można zrobić tyle rzeczy!

Gość gość
Bardzo lubię. W pobliżu otworzył mi się bar, sprzedają potrawy tradycyjne "jak u mamy". Ja zawsze wybieram jakąś zupę i naleśniki. Ostatnio wybrałam kakowo-kokosowe. Jak jestem bardzo głodna to biorę meksykańskie - z mięsem. Zupa kosztuje u nich 5,50. 2 szt naleśników zwiniętych w rulon 6 zł - bez względu na nadzienie. Mają też ziemniaki/ryż/kasze/kluski z różnymi sosami i mięsami, placki ziemniaczane. I bardzo dobre, świeże sałatki.

Gość gość
Polkowice

Gość gość
Jak w domu robię naleśniki to je smażę na patelni posmarowanej oliwą. Odgrzewam na sucho na teflonie. A w tym barze smażą placki naleśnikowe na maśle klarowanym a potem ewentualnie odgrzewają znowu na maśle. Pcha ale niezdrowo :P Chyba, że się załapię na świeżo usmażone, to zjadam tylko jedno masło :)

Gość gość
orientuje sie ktoś jak to jest z dotacją z ue? Biorę sie dzisiaj za pisanie biznes planu.

Gość gość
Jeśli masz doświadczenie w gastronomi to śmiało możesz ubiegać się o dofinansowanie

Gość gość
Te dotacje ue to chyba za pośrednictwem urzędu pracy są udzielane. Wejdź na stronę swojego urzędu i spróbuj wyszukać coś na ten temat.

Gość gość
Lubię, ale jem rzadko, bo tuczą. Moze gdyby były z innej mąki..

Gość gość
Jak będziesz na dotacje UE czekać,lub z UP,to się nie doczekasz,moja siostra też dzialalność otworzyła,kilka miesięcy urzędy ją zwodziły,że kase dostanie na rospoczęcie biznesu,czekała,czekała,bajerowali ją ciągle,co raz jakieś nowe świstki chcieli,w końcu się wkur/wiła ,pożyczyła kasę po rodzinie i firma już działa,bez niczyjej łaski.

Gość gość
A może dotacje z up to co innego ? No nie wiem, nie chce w błąd wprowadzać. a stronie mojego up we Wrocławiu jest gotowy wniosek do pobrania. Jest w nim zawarty przewidywany bilans, czyli biznes plan. Wpisz w wyszukiwarkę "dotacje z pup wrocław" to ci wyskoczy to co ja widzę.

Gość gość
toś ją pocieszyła. Pewnie, że lepsza dotacja/pożyczka od rodziny, jeśli jest tylko taka możliwość :D

Gość gość
ale dofinansowania z up są dla osób bezrobotnych, a ja mam pracę. Wiec zostaje chyba tylko ue. Czy się myle?

Gość gość
Nie wiem :(

Gość gość
Mój up podaje numer Zielonej Lini 19524, która udziela informacji. Jak chcesz to zadzwoń.

Gość gość
no moja rodzina do zamożnych nie nalezy, a nawet gdyby to nie miałabym śmiałości pożyczyć od rodziny takiej sumy

Gość gość
siostra też była bezrobotna,ale żeby kase dostać to trzeba w kolejce stać,a zanim się doczekasz to już chęć na biznes Ci minie,bo przecież pierw znajomym kasę dają...:o

Gość gość
Ja muszę zaraz leciec do pracy wiec teraz nic nie podziałam. Dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Będę wieczorem na kafe to mam nadzieje, że ktoś jeszcze mi pomoże. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam wszystkich;)

Gość gość
nie wiem jakie stosunki panują w twojej rodzinie,ale jak okazało się że dotacja to pic na wodę,to rodzina się zebrała i wsparła biznes siostry.Już kilka miesięcy interes działa i jest całkiem dobrze,oczywiście siostra stoi w kolejce po kasę na rozwój firmy ale kiedy się doczeka?

Pomysł świetny, uwielbiam naleśniki;) i faktycznie można zrobić je na tyle sposobów, że każdy znajdzie coś dla siebie;) jeśli chcesz otworzyć lokal, to będziesz potrzebować sprzęt, duży wybór masz na http://www.hybryda-gastro.pl/ znajdziesz tam wszystko co do lokalu Ci się przyda;)

Gość mariola234
ja nie bo mnie mdli mimo ze zjem nawet jednego phyyy fuuuj