Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majeczka24

Własny dom z ogrodem, macie czy marzycie aby mieć?

Polecane posty

Gość majeczka24

ja myślę że sen o własnym kącie nigdy się nie ziści :( skąd ludzie mają na to kasę, z moją pensją nigdy na to sobie nie pozwolę, chyba że spotkam bogatego męża :P

Gość gość
Mam i nie chce . Przy lada okazji sprzedam i kupię małe nowoczesne mieszkanko. Koniec poświęcania życia na remonty i prace ogrodowe. Niszczy to moje życie.

Gość gość
Jakoś nigdy nie marzyłam, moze dlatego, że całe życie wychowywałam się w mieszkaniach... Dom fajna sprawa ale trzeba przy nim się narobić, dlatego z mężem zdecydowaliśmy się na mieszkanie z ogródkiem :) ogródek malutki, tyle co piaskownicę postawić i grilla zrobić ale nam wystarczy. Mieszkanie 68m2 na 3 osoby tez nam wystarcza :) skąd kasa? Oczywiście kredyt, smutna rzeczywistość :(

Gość gośćula
nie mam i marze,najlepiej gdzieś w leśnej głuszy baaardzo daleko od ludzi,byle dało się dojechać do miasta w godzine.

Gość gość
Sie buduje :D

Gość gość
Marzenia się spełniają. Ja mam już swój domek 200 metrów, wykończony. Ogród w stylu japońskim 3000 metrów kwadratowych prawie skończony. Pracy trochę to wymaga, ale zadowolenie to wynagradza

Gość gość
Rodzina 2+1 mamy dom i mieszkanie, dom zamknięty zaglądamy raz na jakiś czas a mieszkamy w mieszkaniu bo wygodniej

Gość majeczka24
moja znajoma mieszkała w mieście w bloku. od roku mają własny dom z ogrodem na wsi. mówi, że owszem pracy jest dużo ale ona przeszczęśliwa. cisza, spokój, świeże powietrze, dzieci mogą biegać po zielonej trawce i krzyczeć ile wlezie. mają też swój ogródek z warzywami, mówi że w nim się relaksuje kiedy go uprawia. na wsi czuje się jak w raju, z dala od tłumów ludzi, że dopiero tam tak naprawdę żyje, że ma spokojne myśli, niczym się nie stresuje a w bloku ciągle ktoś ich upominał żeby dzieci ciszej się zachowywały itp., w mieszkaniu nie miały miejsca do swobodnej zabawy. Mówią że są bardzo szczęśliwi na wsi, kredyt mają ale tylko na 8 lat, budowali się bez kredytu chyba z 5 lat.ale dom nie jest w 100% wykończony ale i tak im zazdroszczę że są u siebie :( że w ogóle tworzą fajną rodzinkę o której marzę :(

Gość gość
Ja juz mam mieszkamy 3 rok i jestem zadowolona,wcześniej 27 lat w bloku i tez byłam zadowolona .oczywiście wszystko ma swoje plusy i minusy .

Gość gość
A ja miałem fajną rodzinkę o której marzysz. Ale druga połówka okazała się suczą i teraz buduję dom dla SIEBIE! I będę szczuł suką (Apolonia rasy kaukaz) każdą babę, która wlezie za płot :D

Gość gość
nie marze o tym tylko o szczęśliwej rodzinie, nieważne gdzie będziemy mieszkać, ważne abyśmy byli szczęśliwi i się kochali

Gość gość
Nie ważne jaki masz dom,ważne z kim mieszkasz

Gość gość
nie, nie marze, moze dlatego ze wychowalam sie w domu z ogrodkiem, poza tym pogoda w polsce jest jaka jest, ogrzewanie domu duzo kosztuje, czesto ludzie na tym oszczedzaja, a nie siedzi sie w ogrodku czesto ze wzgledu na pogode w domu tez nie musi byc cicho,sasiedzi tez potrafia byc glosni, chyba ze dom jest na pustkowiu mam 30 pare lat i mieszkam w mieszkaniu na bardzo fajnym osiedlu, mam cieplow zime, fajnych sasiadow, a jak chce 2 razy w roku zrobic grilla, to tez mam gdzie

Gość gość
właśnie, zależy gdzie ten dom stoi, czy z dala od sąsiadów i tak samo blok może być na cichym, spokojnym osiedlu lub też nie

Gość gość
Mam od 5 lat dom pod lasem , 3 km od jeziora z plaza i 20 min kolejka podmiejska do duzego miasta i do pracy oczywiscie . Dla mnie kombinacja idealna

Gość gość
Kto by siedzial w jakiejs klitce w bloku? Nigdy w życiu

Gość gość
ja marzę i moge mieć. właśnie sprzedaję mieszkanie i chciałam kupić śliczny mały domek od dewelopera, ale ludzie mnie nastrasyzli, że deweloper = tragedia i już się załamałam a poza tym nie wiem czy bym się nie bała sama w domu mieszkać

Gość gość
Gość 8:41 deweloper to nie tragedia o ile jest sprawdzony, poczytaj opinie w necie, sprawdź poprzednie inwestycje a na oglądanie domu wynajmij specjalistę, wtedy nie musisz się bać :) deweloper zainwestował własną kasę więc czemu miałby stawiać bubel? Sama kupiłam id dewelopera ale właśnie wybrałam sprawdzonego, który buduje z własnego kapitału a nie z kredytu, do tego teraz są zabezpieczenia, za deweloper dostaje kasę dopiero po podpisaniu przez Ciebie księgi wieczystej wiec nie ma ryzyka ze wrócisz kasę i zostaniesz z niczym jak to w przeszłości się zdarzalo

Gość gość
to rozumiem, wiem ze trzeba sprawdzić i właśnie ten mój nie ma dobrych opinii :-( a domek ma taki jak marzyłam, innego nie chce i tu jest mój problem... w mojej wypowiedzi chodziło jeszcze o to, że deweloperzy budują na odwal, z gorszych materiałów, nigdy nie wiesz co masz w ścianie, nie przesiewają piasku z kamyczków i potem ściany pekają, nie wiesz jak wygląda instalacja w środku, rury masz najtańsze itp itp. przestraszyłam się tego bardzo i zniechęciłam się, a raczej załamałam, bo już nie wiem sama co dalej mam robić.

Gość gość
No to juz zalezy, ja wiem jake materiały sa użyte, jakie rury itp bo widzieliśmy jak budowali ;) ale jesli deweloper ma kiepskie opinie to rzeczywiście nie warto się w to pakować bo w końcu dom kupę kasy inwestuje...

Gość gość
Ja marzę żeby mieć i będę mieć, ale najpierw muszę sprzedać mieszkanie, niestety kupców brak.

Gość gość
marzy się i do tego z dala od sąsiadów na całkowitym zadupiu :) bo co mi po domu z ogrodem gdy mi sąsiad zagląda przez płot albo wpieprza się we wszystko co robię :D

Gość gość
mnie też się marzy.. całe życie w blokach :( www.sklep-biustonosze.pl Bielizna Dla Ciebie

Gość martyna 33
Ja od niedawna mam swój domek z ogrodem, o którym zawsze marzyłam :-)

Gość Nettka2
Na razie muszę się zadowolić niewielkim ogródkiem i bez domu tylko z altanką :) No ale od czegoś trzeba zacząć. Teraz chcę kupić meble http://bazkar.pl/169-meble-technorattanowe aby wygodnie posiedzieć. Pogoda wraca to będzie można pogrillować czy kawkę wypić. Dom marzy mi się cały czas.

Gość gość
up

Mój facet ma, ale zupełnie mi się ten dom nie podoba i chciałabym się przenieść do innego. Albo do jakiegoś dużego, fajnego mieszkania. Ogród mnie nie kręci, zupełnie.

Gość fosyla
Mam mały dom po babci ale do remontu ;) Mam wrażenie że ten remont nigdy się nie skończy. Teraz okna chcemy wymienić i znalazłam w tym sklepie http://dvg.pl/drzwi-i-okna-z-pcv.html idealne. Jak dalej tak będzie remont szedł to za pól roku sie wprowadzamy :)