Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćtomek

Przestrzegacie przykazan Bożych

Polecane posty

Gość gość
czyżby?

Gość Taki_jeden_964
czyżby? xxxx Też w to nie wierzę, ale myślę że autor chciał to nam przekazać. Przynajmniej jakieś światełko tym przesiąkniętym jadem i nienawiścią forum. :)

Gość gośćtomek
tak. A do goscia wyzej. tu nie chodzi o to czy cos sie oplaca czy nie. To nie biznes.

Gość Taki_jeden_964
To nie biznes. xxx ok, już nie piszę tutaj bo i tak przekręcicie wszystko :)

Gość gość
pieprzysz trzy po trzy hipokryto, gość 964 o tym się przekonasz dopiero w niebie

Gość Taki_jeden_964
gość 964 o tym się przekonasz dopiero w niebie xxxxx raczej tam nie trafię

Gość gość
przyznajesz, że nie przestrzegałeś/łaś przykazań bożych?

Gość Taki_jeden_964
przyznajesz, że nie przestrzegałeś/łaś przykazań bożych? xxxxxx Można powiedzieć, że odeszłem od kościoła chociaż pojawiam się tam. Określenie "Odeszlem" to raczej stan duszy. Ps. miałem już nie pisać. :)

Gość gość
dobra nie męczę cię, dostaniesz rozgrzeszenie

Gość Taki_jeden_964
dobra nie męczę cię, dostaniesz rozgrzeszenie xxxxxx Nie wiem czy się zdecyduję na spowiedź, nie bylem lata. Ps. Nie męczysz, lubię pisać o wierze. Męczy mnie jak ktoś przekręca, bo nie lubię dwa razy tłumaczyć. :)

Gość gość
a ja nie lubię na ten temat pisać, to bardzo osobista sprawa, denerwuje mnie tylko gdy ktoś twierdzi, że jest świętszy od papieża miłego dnia 🖐️

jakie znaczenie ma czy popełniany grzech jest grzechem głównym czy poślednim ? Skąd taki podział ? Wedle Biblii grzech jest grzechem - po prostu .A zapłatą za grzechy jest śmierć . Jedynym ratunkiem nie jest " zasługiwanie na niebo " bo na nie nie da się zasłużyć ale wiara w Ofiarę Jezusa .

Gość gośćtomek
Napisalem na poczatku ze moim zdaniem lepiej jest zyc w zgodzie z Bogiem i przestrzegac jego praw oraz wyrzekac sie grzechow. Pozniej ktos mi zarzucil pyche i inne rzeczy tylko dlatego ze tak napisalem. Moze kogos to zabolalo, nie wiem. Czemu w was tyle gniewu i braku zrozumienia. Naprawde jestescie pod tym wzgledem niesamowici.

Gość gość
Wiara umacnia czlowieka. Dobre uczynki umacniaja i uszczesliwiaja czlowieka.

Gość gość
A w kosciele byliscie ?

Gość gość
Staram sie przestrzegac :). Bog na 1 miejscu. Moze i nigdy nie bedziecie idealni, ale to nie znaczy ze z tego powodu nie macie starac sie byc lepsi. Tak sobie czasami wmawiacie - byle tylko sobie dogodzic.

Gość gość
nie i dzięki temu mam święty spokój, za to przestrzegam litery prawa, niektóre przykazania się z nim pokrywają.

Gość gość
Nie ma czegos takiego jak spowiedz. Zeby byc dobrym czlowiekiem, spowiadasz sie Bogu. W Biblii nigdzie nie pisze o 'spowiedzi do ksiezy'. Jest tylko wpsomniane o wyznawaniu sobie nawzajem grzechow. Ja akurat nie jestem katoliczka i wszystko w co wierze opieram na Biblii i mysle ze ci cali ateisci itd byli wychowani w rodzinie katolickiej. A tam klamia, baaardzo. I nie dziwie sie ze odeszli.

Gość gość
dziś a włosy obcięłaś jak mężczyzna, czy nosisz zakryte? teraz nie przytoczę gdzie to było, ale pamiętam jeszcze tę książeczkę, zwłaszcza stary testament był dość interesujący:D

Gość gość
nowy testament lepszy :p

Gość gość
Nie mam powodu zeby zakrywac: 'Czyż sama natura nie poucza nas, że hańbą jest dla mężczyzny nosić długie włosy, podczas gdy dla kobiety jest właśnie chwala? ' xD

Gość gość
raczej

Gość gość
Nie mam powodu by zakrywac : 'Czyż sama natura nie poucza nas, że hańbą jest dla mężczyzny nosić długie włosy, podczas gdy dla kobiety jest właśnie chwałą?' xDD