Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sąsiedzi pies problem

Polecane posty

Gość gość

Witam, doradzcie proszę. Od niedawna mam suczkę-kundelek. Wielkość kota. Wszystko było ok dopóki syn sąsiadów nie zaczął kopać mojej suni. Od tego czasu sunia go nie znosi. Nie żeby pokazywała zęby ale po prostu goni i szczeka. Kropka jest tak mała że przechodzi przez ogrodzenie (ogrodzenie kute) Sąsiadka 5 razy dziennie przylatuje z pretensjami że mam psa z domu nie wypuszczać bo goni im dzieciaka. A dzieciak jak nikt nie patrzy to rzuca w psa kamieniami- osobiście widziałam. powiedziałam to jego matki ale ona twierdzi swoje. Szczeniak jak to szczeniak chce się bawić z moimi dziecmi w ogrodzie.. ale jak widzi już z daleka tamtego potwora to się jeży i szczeka.Co zrobić w tej sytuacji?

Gość gość
Załóż siatkę żeby pies nie przechodził. Prędzej psa ci otrują niż z nimi się dogadasz.

Gość gość
Po pierwsze pies nie moze przechodzi przez ogrodzenie. Zaloz jakas drobna siatke zeby nie miala takiej mozliwosci i po problemie.

Gość gość
kurczę, ogrodzenie działki 1500 metrów to trochę za duży koszt dla mnie na chwilę obecną. Mamy sąsiadów tylko z jednej strony działki i tam jest siatka.

Gość gość
to teraz ty nachodz sąsiadów żeby swojego szczyla trzymali w klatce skoro się zachować nie potrafi

Gość gość
To nie wypuszczaj psa samopas i po problemie. Ugryzie dziecko i dopiero będziesz miała problem, ja bym nie darowała jakby taki pies pogryzł moje dziecko no i zastanów się jakby było gdyby to ich pies gonił Twoje dzieci...Jak Cię nie stać na siatkę, to zrezygnuj z psa.

Gość gość
problem w tym że sunia uwielbia dzieci, garnie się do obcych- to typ przylepy. Ale chyba ma uraz do tego dziaeciaka ze względu na to że ją bił. Jak pisałam wyżej. Pies jest wielkości małego kota- ba nawet kotów się boi. Agresji jest w nim tyle co w niemowlęciu.

Gość gość
No to psa wypuszczaj z domu tylko pod twoja kontrola. Od malego ucz ze nie moze bez pozwolenia wychodzic z podworka. A jaki ten pies ma byc docelowo? Jak bedzie dorosly bedzie juz za duzy zeby przejsc przez ogrodzenie?

Gość gość
To nie ma znaczenia, jeśli tak reaguje na tego chłopca to jest duże prawdopodobieństwo, że go pogryzie właśnie ze strachu. Zastanów się co wtedy zrobisz...

Gość gość
co za czasy, żeby rodzice wychować gówniarza nie potrafili. Gówniarz nie wie że się zwierzętom krzywdy nie robi?Jestem ciekawa co będzie jak gówniarz wyskoczy z łapami do jakiegoś agresywnego zwierza. ale wtedy na naukę będzie już za poźno:D

Gość gość
Dziś to kolejny problem z psami. Ktoś wybitnie się nudzi.

Gość gość
problem, bo zrobiło się ciepło i rodzice powypuszali bachorki na dwór

Gość gość
Skoro masz psa to twoim zasranym obowiązkiem jest pilnowanie go i upewnienie sie ze nie robi nikomu krzywdy. Jak ugryzie tego gowniarza to zapłacisz conajmniej mandat ze o nieprzyjemnosciach nie wspomnę i nikogo nie bedzie interesowało to ze dzieciak tego psa drażnil. Na pewno pies nie powinien biegać samopas ani pchac sie do cudzego ogrodu, zaraz jak sie wkurza to ci go otruja i bedziesz miała pozamiatane.

Gość gość
ja Cię rozumiem bo mój pies boi sie dzieci i ze strachu reaguje agresja,rwie sie do nich i szczeka (ale to tylko jak są w ruchu lub głosne) ,ja dzieci lubię bardzo i tym bardziej jest mi przykro bo sasiedzi myslą że pies agresor,sąsiad w ogóle sądzi ze ja go szczuje swoim psem:( Ja mieszkam w bloku i psa mam zawsze na smyczy,przechodzac obok dzieci tuz przy nodze.Też jest jeden chłopiec na osiedlu który go drażni ku uciesze rodziców i dziadków (!!) Te dzieci które pies już zna i które odpowiednio do niego podchodzą pies lubi,szczeka ale merda do nich i by się bawił. Niestety w Twojej sytuacji musisz zainwestowac w to ogrodzenie,po prostu nie ma innego wyjścia,tego wymaga prawo i zasady współzycia sasiedzkiego. Bo przeciez suni nie oddasz,a z tego co piszesz to dogadać sie nie da.

Gość gość
Są takie siatki które się zakłada na ogrodzenie ,dołem poprowadzić i będzie po problemie .Chyba aż tak dużo tego nie pójdzie bo piesek mały to nie musi być całe ogrodzenie w siatce

Dobrym rozwiązaniem będzie przygotowanie dla psa odpowiedniego kojca. Pamiętaj żeby zamontować go w cieniu. Na szczeniaka wystarczy przygotować zagrodę z plecionej lub zgrzewanej siatki ogrodzeniowej. Jeśli to nie wystarczy, to możesz zainwestować w panele, które trudniej przegryźć. http://www.ogradzamy.pl/site_media/uploads/Klatki_dla_zwierzat/dog_gerenda_u_1_800x600.jpg

Gość gość
Pies nie powinien nigdzie wychodzić sam poza teren posesji,na której mieszka.York ugryzł dzieciaka,bo przeszedł pod bramą wjazdową, właścicielka miała problemy.Tak było u nas,to samo może się stać wszędzie. Rodzice mieli pretensje do wszystkich,tylko nie do siebie,że dzieciak denerwował psy,kopał w bramę, rzucał kamieniami i psu nerwy puściły. Młody wkurzał Tosa Inu z sasiedniej posesji,a York podszedł dyskretnie i złapał za kostkę. Dziura w skarpetce,otarcie naskórka, a rodzice zrobili z tego dramat jakby pies mu odgryzł nogę! Pies był szczepiony,czysty,zadbany,a rodzice rościli, chcieli odszkodowanie.Wiem,że w końcu odpuścili,ale przykra historia i wywołała konflikty między sąsiadami, falę plotek,a wystarczyło pilnować psa.Na dobre wychowanie dzieci nie ma co liczyć, mój pies też lubi tylko te grzeczne.

Gość gość
Kurde miałam ten sam problem z tym że mam psa wilczura i dzieciak sąsiadów kopał w bramkę w psa rzucał kamieniami.(nie muszę mówić, ze pies teraz jak go widzi to zaraz go chce dopaść). Bałam się, że pies wyskoczy za ogrodzenie wiec przeczekałam jak dzieciak szedł i znowu wziął kamieniem rzucił w psa to wyskoczyłam na niego i zagroziłam, że jeszcze raz to mu nogi z d**y powyrywam bachor spierniczał ino się za nim kurzyło. Próbował przychodzić jeszcze parę razy ale za każdym natknął się na mnie wściekła jak stado os i się mu odwidziało. Polecam gówniarza zastraszyć.

Gość gość
To ta p*****lnięta mitomanka Anna Jankowiak:D

Gość dbamokota
USŁUGA PROFESJONALNEGO MONTAŻU SIATEK BALKONOWYCH - SIATEK DLA KOTA, SIATEK PRZECIW PTAKOM GWARANTUJEMY NAJNIŻSZE CENY MONTAŻU W POLSCE! TEL. 733 157 287 Zespół „Dbam o kota” zajmuje się montażem zabezpieczeń na balkon, okno , taras, do ogrodów i wielu innych, stosowanych w celu ochrony kotów i innych pupili, przed wypadnięciem z wysokości. Wymienione zabezpieczenia montujemy za pomocą specjalnych haków i uchwytów, na których rozciągana jest siatka dostosowana, względem zamówienia. Przedstawione rozwiązania, sprawdzają się również w przypadku problemu z zabezpieczeniem przed ptakami. W swojej ofercie świadczymy usługi montowanie kolców przeciw ptakom, zwłaszcza gołębi, które eliminują problem z zanieczyszczeniem odchodami. Wieloletnie doświadczenie sprawia, że montaż jest sprawny i dostosowany do indywidualnego zapotrzebowania klientów. Oferujemy montaż z wykorzystaniem standardowych narzędzi pracy (siatek, haków, linki stalowej) oraz w przypadku zakazu ingerencji w elewacje budynku , stosujemy rozwiązania bezinwazyjne. Wykonywane usługi w pełni spełniają oczekiwania klientów pod względem zabezpieczenia, a przy tym spełniają wymogi bezpiecznego montażu pod względem zagrożenia p-pożarowego. Wykonywane konstrukcje są bardzo mało widoczne, pod względem estetyki, a tym samym nie zasłaniają promieni słonecznych. Usługi wykonujemy głównie na terenie Warszawy i Mazowsza, a w przypadku specjalnego zamówienia jesteśmy w stanie dojechać w inne rejony Polski, bądź Europy. Charakteryzuje nas estetyka wykonania, bezpieczeństwo i funkcjonalność montażu oraz konkurencyjne ceny. Wszelkich informacji można uzyskać pod numerem tel. 733-157-287, bądź pisząc maila na adres : dbamokota@gmail.com. Zapraszamy, również do odwiedzenia naszej strony internetowej: www.dbamokota.pl .

Gość gość
Nagraj bachora i pokaż policji i MOPSowi

Gość gość
Kup siatke taką niska lekka i przywiaz tak zeby nie mogla przejsc. Albo zrob jej zagrode