Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marta999

Problem z przyjaciółką

Polecane posty

Gość marta999

Witajcie. Mam 16 lat, i właśnie skończyłam gimnazjum. Mam jedną przyjaciółkę, która jest lekko mówiąc pokrzywdzona życiowo. Współczuję jej, lecz ona ,,zatruwa" mnie swoimi problemami, mając gdzieś moje, ponieważ uważa je za nieistotne. Jej ,,problemy" to głównie podejrzenia o niewierność chłopaka i innych koleżanek, w tym mnie. Oskarża mnie ,że ją obgaduje itd. i za nic w świecie nie chce dopuścić do spotkania mnie z jej przyjaciółkami, z którymi widziałam się z 6 razy. Jednak sądzę ,że są to dobre osoby z którymi mam podobne zainteresowania itd. Nie chcę jej zostawiać, bo to jedyna osoba z którą mam kontakt, i nie chcę spędzić wakacji sama w domu. W sumie jestem ciekawa czy jak spotkam w swoim liceum ciekawe osoby, czy będzie ona zazdrosna. Jak myślicie, co zrobić w tej sytuacji by nie pokłócić się z nikim?

Gość gość
Ja kiedyś olałam taką koleżankę, właśnie w wakacje. Myślałam, że będzie do d**y, a to były moje najlepsze wakacje. Byłam właśnie sama, większość wakacji spędziłam z rodziną. Może wydawać się, że nudy i w ogóle, ale kuzynostwo mam fajne, a bez toksycznej koleżanki, która zatruwała mi życie, było naprawdę super. Zresztą wtedy doprowadziła naszą znajomość do takiego etapu, że wolałam zrywać marchew z babcią niż iść do kina z "psiapsiółą". A i jeszcze tamtego lata pojechałam na obóz. Kilka razy zadzwoniła z jakimiś smętami, ale starałam się to ignorować. Przemyśl to sobie, może naprawdę nie spędzaj z nią czasu dzień w dzień, gdzieś wyjedź, odpocznij. W sumie może wcale nie jest tak źle, tylko właśnie zbyt często ze sobą przebywacie i nie macie już tematów do rozmów i zaczynacie gadać o pierdołach? ;)

Gość marta999
W rok szkolny 1-2 razy w tygodniu, a przez cały czerwiec około 5 razy w tygodniu... Zresztą, pod koniec lipca wyjeżdżam na obóz za granicą... Chociaż 16 latki na obozach, to wyjątki zazwyczaj są :) Średnia wieku to 9-10 lat niestety... Ale kto wie :)