Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cera twarzy

Polecane posty

Gość gość

Witam od dawna borykam się z wielkim problemem, nie mogę dobrać odpowiednich kosmetyków do swojej cery, ponieważ nie umiem jej określić... problem pojawia się tylko na nosie i jego okolicach oraz okolicach brwi, mianowicie moja skóra wydziela niesamowitą ilość sebum, zaś po przemyciu jest jakby sucha i łuszcząca się by po niedługim czasie znowu być bardzo tłustą, dodam, że skóra jest bardzo wrażliwa, latem pojawiają się w tych miejscach zaczerwienienia, podobnie jest zimą gdy długi czas przebywam na dworze w mroźne dni, widać na niej rozszerzone pory i zaskórniki, brak takiej elastyczności, świeżości.. być może jest to spowodowane tym iż kiedyś używałem benzacne co bardzo pogorszyło moją cerę... Mianowicie szukam jakiegoś żelu do mycia, który nie podrażni mojej cery jeszcze bardziej, oczyści ją i ograniczy wydzielanie sebum, choć trochę ją odświeży i przede wszystkim rozjaśni, bo we wszystkich innych miejscach jest ona zdrowa i ładna oprócz wspomnianej strefy T.. może ktoś miał podobny problem, nie wiem czy to skóra wrażliwa tłusta czy wrażliwa odwodniona? do tej pory stosowałem żele Men-u, oczyszczają może i dobrze, ale wcale nie regulują wydzielania sebum, poza tym skóra po nich jest bardzo ściągnięta.. Słyszałem o kosmetykach typu avastin czy la roche posay, podobno też woda termalna jest dobra.. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam ;)

Gość MaggieMagMag
Poczytaj o mydle aleppo. Ja mam podobną cerę do twojej. Dziś przyszło z ebaya i właśnie umylam nim twarz. O efektach poinformuje za jakiś czas.

Gość gość
Masz skórę tłustą odwodnioną. Zacznij od poczytania tutaj: www.mazidla.com/biblioteka-mazide/279-skora-tusta-opis-i-prawidowa-pielgnacja.html Do mycia polecam olejek myjący z Biochemii Urody i płyn micelarny (taki do cery wrażliwej/suchej, nie do tłustej! najlepszy to chyba Bioderma różowy). A resztę znajdziesz w linku :) Polecam też lekturę forum Laboratorium Urody.

Przestan sie uganiac za 'idealnym' kosmetykiem z drogerii i przejdz na naturalna pielegnacje, polecam biochemie urody, sa olejki ktore dzialaja cuda. Ja po kilku latach uzywania tylko coraz bardziej naturalnych kosmetykow nawet nie potrzebuje produktow do mycia, wystarczy mi olej kokosowy. Mydlo aleppo tez jest swietne, popieram 🖐️

Gość gość
Jeśli na twojej twarzy miejscowo pojawiają się wypryski, a jest przesuszona, to najlepiej będzie użyć naturalnych kosmetyków do cery mieszanej. Ja od jakiegoś czasu używam olejku arganowego i sprawdza się świetnie. Kupiłam go w http://sklep.profarm.com.pl/ i jestem bardzo zadowolona.

Gość gość
po chvja spamerska piiizdencjo się wpieeprzasz?