Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy szczepic na pneumokoki w takiej sytuacji

Polecane posty

Gość gość

Byłam dziś w przychodni, aby zaszczepic syna ostatnią szczepionką skojarzoną. Trochę nam się przeciągnęło, bo skończył już 2 lata. Ma on bardzo malutką wadę serca i jest pod stałą opieką poradni kardiologicznej. Na tej podstawie pielęgniarka zaproponowała mi darmowe szczepienie na pneumokoki. Nigdy o tym nie myślałam, więc umówiłam się z nią, że jutro dam odpowiedź. Nie chodzi o to, że bedzie za darmo, bo mamy pieniądze na szczepienia, tylko czy waszym zdaniem warto? Zawsze wudawało mi się, że dodatkowe szczepienia to tylko sztuczne nabijanie kasy, ale chciałabym rozważyć wsxystkie za i przeciw. Dodam, że od września idzie do przedszkola.

Gość gość
Ja myślę, że warto maluszka zaszczepić, chociażby dlatego, że znajduje się w grupie ryzyka. Pneumokoki to powszechnie występujące bakterie ale każdy organizm jest inny i chociaż u jednych dzieci nie będą powodowały żadnych infekcji, to u drugich może się to skończyć zapaleniem płuc, sepsą, zapaleniem opon mózgowo-rdzeniowych. Skoro możesz oszczędzić dziecku leczenia - lepiej zaszczep. Po 2 r.ż. szczepi się w zależności od rodzaju szczepionki jedną lub dwiema dawkami. Więcej informacji znajdziesz na tej stronie http://szczepimy.com.pl/pneumokoki/szczepienia/

Gość gość
Tak, Twoje dziecko należy do grupy ryzyka i powinno mieć darmowe szczepienia przeciwko pneumokokom. Jesli masz jakieś wątpliwośći napisz na tym fanpage'u- odpowiedzi udzielają eksperci https://www.facebook.com/szczepimy?fref=ts

Gość gość
Tak, zaszczep dziecko na pneumokoki. Wywołują one ciężkie choroby, a Twoje dziecko jest w grupie ryzyka.

Gość gość
pnemokoki sa dodatkowe i wg mnie niepotrzebne

Gość gość
efekt szczepien na pneumokoki widac w Stanach gdzie maja obecnie o polowe wiecej zachorowan przez nie spowodowanych niz przed szczepieniami. Wg mnie to pic na wode.

Gość gość
A ja uważam, że szczepienia przeciwko pneumokokom są potrzebne. Wystarczy wejść na stronę Parasol dla Życia i poczytać historie rodziców, którzy nie zaszczepili. Każdy kij ma dwa końce...

Gość gość
uważam, że szczepienia są potrzebne.

Gość gość
Jeśli Twój synek znajduje się w grupie ryzyka - nie zaszkodzi go zaszczepić. Ma już ponad dwa latka, więc ryzyko wystąpienia działań niepożądanych jest mniejsze. Możesz wejść na stronę i poczytać o szczepieniu, tak abyś więcej wiedziała :) http://szczepimy.com.pl/

Gość gość
Tak, zaszczep zwłaszcza, że ma skończone dwa latka więc ryzyko pojawienia się NOP jest dużo mniejsze, ai jak masz darmowe to możesz skorzystać :) cena szczepionki to nawet ok. 300 zł