Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chciałam kupić synkowi lalkę i rozpętała się wielka awantura!!

Polecane posty

Gość gość

Synek 4l. od jakiegoś pobąkiwał, że dziewczynki się bawią w dom w przedszkolu i bawią się lalkami i że, on też chce lalkę, bo chce się bawić z misiami i też lalką. Powiedziałam męzowi, że mu kupię tą lalkę i zrobił mi awanturę, że chce go wychować na geja!! Ze coś mi się chyba pomyliło, ze to wstyd, że zrobię z niego ciapę, geja itp. Zbladłam, co ma piernik do wiatraka? Nie rozumiem dlaczego jak matki kupują córką auta jest ok, ale jak chce synkowi kupić lalkę to jestem nienormalna? Przecież zabawa dziewczynek lalkami, wózkami to nic innego jak "przygotowanie" do pełnionej roli w przyszłości oraz naśladownictwo rodziców. Przecież ojcowie też zajmują się niemowlakami a matki jeżdzą autami, skoro już tak chcemy porównywać te role. Nie rozumiem dlaczego jest takie oburzenie na lalkę dla synka? wytłumaczycie mi?

Gość gość
Kup synowi lalke jesli ja chce. Masz odmozdzonego meza

Gość gość
"matki kupują córką" może zamiast lalki dla syna kup słownik dla siebie :O:O

Gość gość
od zawsze tak bylo ze chlopcy samochodami a dziewczynki lalkami sie bawily, tak juz jest w spoleczenstwie, niestety :) z punktu widzenia dziecka to bez roznicy czy bawi sie misiem czy lalka, dziecku nie robi to roznicy, tylko doroslym :) moze zeby wszyscy byli zadowoleni kup mu lalke-tatusia?

Gość gość
Co ma piernik do wiatraka? Wiatrak sie może wypierniczyć ale piernik nie może się wywiatraczyć!!!

Gość gość
Kiedys na wsi, jak nie bylo zabawek ze sklepu, to sie robilo dzieciom m.in.kukielki szmaciane i wszzydtkie dzieci sie bawily, chlopcy i dziewczynki. olej gadanie meza, bo jakis niedorozwiniety umyslowo macho z niego

Gość gość
gość dziś oczywiście liczba mnoga - córkom, pisałam z rozpędu pod wpływem emocji, "am sorry" wybaczysz mi?

Gość gość
Mój brat miał w dzieciństwie jedną lalkę - bo chciał. Ja bawiłam się żołnierzykami i autami, lalkami oczywiście też. Wyrośliśmy na normalnych ludzi - brat ma żonę, ja niedługo będę mężatką. Z dzieciństwa pamiętam, że chłopcy też bawili się lalkami, np. udając ich ojców. Krzywda się od tego dziecku nie stanie.

Gość gość
Tez nie wiem o co chodzi twojemu mezowi. Kupuj ta lalke i tyle. Moje dzieci tez sie bawia razem domkiem dla lalek, samochodami, Lego. Co w tym zlego? Mam syna I corke.

Gość gość
KUp mu te lalke i nie słuchaj idiotycznych komentarzy.Mój syn też miał taki etap na lalki i misie ma starszą siostre i chciał bawić się tak jak ona.Szybko mu to minęło ale tę swoją lale wspomina do dziś!Teraz ma 16lat i nie jest ani ciapą ani gejem!

Gość gość
I'm sorry - jak już chcesz zabłysnąć to choć pisz poprawnie. Nie kupilabym lalki synowi.

Gość gość
kup mu kena i będzie dobrze :D

Gość gość
Mój syn dostal lalkę bobasa na 3 urodziny, bo chcial. Taki etap. Zajmował sie nią, karmil - generalnie on lubi dzieci. Bylo minelo, poza tym to chłop z krwi i kości - auta, pilka, superbohaterowie itd. Teraz ma 6 lat i bawi mlodsza siostrę. Kupuj lalkę i na nikogo sie nie oglądaj...

Gość gość
Ja bym nie kupila. Do dzis pamietam Bartka-pedałka jak wolalo na niego cale osiedle,ktory bawil sie lalkami barbie w wieku ok 5-6lat. Wszystkie dzieciaki sie z niego smialy. Niestety przezwisko zostalo do dzis. Nie wiem na ile zabawa lalkami miala na to wplyw,ale okazalo sie,ze on naprawde jest gejem ;)

Gość gość
17:48 To am sorry pisałam w cudzysłowie, czyli oczywiste, że niepoprawnie i dla jaj. To nie ja próbuje błyszczeć, ale ty z uporem maniaka zwracając uwagę na każdym kroku. Ooo matko i córko, sztywna jesteś jak kij od mopa.

Gość gość
To tylko pogratulować rodziców, skoro z domu wynieśliście "Bartka-pedałka", ja z kolegami z podwórka grałam w nogę, a oni ze mną bawili się w dom i nie przyszło nikomu do głowy przezywać ich od pedałów. Ale takie rzeczy dzieci wynoszą z domu, mnie rodzice uczyli szacunku do innych, a nie wyzywania ludzi, bo są inni.

Gość gość
Wyjasnijcie mi to. Jak ludzie lacza zabawe lalkami z byciem w przyszlosc***edalem? No jak? Maly chlopiec np. karmi lale bobasa, jak to sie ma do bycia gejem? Calosci sie to nie trzyma.

Gość gość
Widocznie każdy ojciec który karmi swoje dzieci jest gejem...

Gość gość
Dobre :)

Gość gość
Moj tata tez mial lalke, ktora się bawil jak byl maly, babcia to zawsze wspominała :)

Gość gość
Co tam lalka ! Mój syn mial wypasiony, rózowy ! trójkołowy wózek dla lalek :D Razem ze swoja ulubiona wowczas kolezanka woził sie po osiedu z wozkiem :P Z cała powaga w wózku wozil... samochodzik :D

Gość gość
Nie masz wyjścia - musisz kupić dwie lalki - synkowi do zabawy i mężowi dmuchaną również do zabawy ;)

Gość gość
He he dobre z tym samochodzikiem w wózku, ale się uśmiałam. Też siostrzeńcowi kupiłam bobasa i była to jego ulubiona zabawka, utulał ją do snu , traktował jak młodsze rodzeństwo. A poza tym to taki mały chłop z niego rośnie, zniewieściały to on na pewno nie jest.

Gość gość
kup mu actionmana mój syn 4 l i ma 2

Gość gość
ja kuzynki synowi kupiłam LElKE - CHLOPCA!! NOrmalna lalka , ale nie dziewczynka, tylko lalka, chłopczyk wygladajaca jak chlopiec, ubrana w chłopięce ciuchy

Gość gość
powinnaś autorko zrąbać męża na funty że jest niemyślącym neptykiem. Czy on w ogóle zajmuje się waszym dzieckiem ? Ma do niego elementarną cierpliwość ? Śmiem wątpić. Chłopcy właśnie wskazane jest żeby mieli też lalkę. Przecież jak dorosną zostaną ojcami, będą mieli własne dzieci. Powinni się uczyć zdolności opiekuńczych już od małego, których większości facetom niestety brak. Mówię to z wielkim bólem.

Gość Babcia Jagna
Twój mąż ma dziwne poglądy.Pewnie nie pomaga Ci w domu, w wychowaniu dziecka.Moja córka chętnie bawiła się autkami, a mój syn lubił usypiać lalki w wózku.Dziś moje dzieci są dorosłe, mają własne rodziny, a mój syn jest wzorowym mężem i tatusiem.NIE JEST GEJEM:D

Gość wifigdańsk
nie powinno byc takiego oburzenia. ja znam matke 2 synow z ktorych jeden (tak ze 3 latka ma) zabirał swego czasu wózek z misiem na plac zabaw. tak,mama kupila mu wozek dla lalek. ach jakie było zainteresowanie ze strony małych dziewczynek:) no ale mu przesżło i teraz z bratem przynosza pistolety i samochody. moje dziewczynki za to uwielbiają strzelac z nerf i innych,lubią tez samochody,zołnierzyki,roboty. oczywiscie dziewczyńskie zabawki przewazają ;) pozwól dziecku na poznanie swiata by mógl się prawidłowo rozwijac a nie z góry przymusowe narzucanie czegos.

Gość gość
Tak mi się nasunęło, że ludzie są bardziej skłonni zaakceptować dziewczynki bawiące się pistoletami czy samochodami niz chłopców bawiących się lalkami. Czy dlatego, że kobiety są bardziej wszechstronne i każde zajęcie "im pasuje"?