Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powiem Wam prawdę na temat pracy w Londynie UK

Polecane posty

Gość gość

Moj dobry znajomy mieszka w Londynie już 13 lat. Skończył tutaj MBA (magister), ma spore doświadczenie, perfekcyjny angielski, super referencje… Od 3 miesięcy szuka (lepszej) pracy i nic nie może znaleźć…! Cale szczęście, ze w ogóle gdzieś pracuje, bo już chyba by spal na ulicy i wyjadał ze śmietników !

Gość gość
Londyn jest drogi w h... sam wiem bo sie szybko splokalem z oszczednosci

Gość gość
no i? nikt w Londynie nie może znaleźc lepszej pracy? jesli ma tak wszystko super w cv to pewnie tez nieźle zarabia, zatem powinien miec odlozone co nieco na czarna godzinę, wiec nie spałby na ulicy. Może ma po prostu niechodliwe zajecie i tyle. W 2009r tez wielu np. archtektów szukalo pracy, bo zsotało zwolnionych... ilu musialo załozyc własne firmy, bo pracy po prostu nie było? Potrafisz popatrzeć dalej niż zasięg własnych ramion?

Gość gość
Przyjaciel mojego męża, Szkot, z doświadczeniem 2-letnim w SEO, znalazł z Londynie pracę w zawodzie bardzo szybko. a po roku poszukal sobie nowej, od razu z awansem i zarabia teraz 40 tysięcy rocznie.

Gość gość
@gosc 09:25 po pierwsza w Londynie ciezko jest co kolwiek zaoszczedzic, bo koszty zycia sa ogromne, po drugie oszczednosci szybko topnieja, gdy nie masz dochodu, a tu trzeba oplacic pokoj/mieszkanie, jedzenie itd.

Gość gość
Generalnie to śmierdzi bzdura ten temat. Nie może znaleźć lepszej pracy. .. no i co z tego? Pewnie już na jakąś super i zarabia bardzo dużo? ! Przez ze na MBA i perfekcyjny angielski... będąc w Anglii to żaden atut, każdy anglik zna angielski. ..

Gość gość
@10:39 Zaraz Ci napisza, ze 40 tys w Londynie to jest nic... Ale samo pracuja za minimum lub niewiele wiecej czyli jakies 12-14 tys rocznie ...

Gość gość
Zalezy ile to dla Was jest bardzo duzo

Gość gość
Na Londynie swiat się nie kończy, na pracy dla kogos równiez nie....

Gość gość
On pochodzi z Malezji, wyjechał stamtąd jak był bardzo młody. Od wielu już lat mieszka w Londynie i co, tak ciagle sie będzie gdzieś przenosił ???

Gość gość
tak bo emigranci zniszczyli uk przecie to cholota polska chyba sie rozganela z komunizmu 333 www.youtube.com/watch?v=_3Ml9TpYjcU

Gość gość
wspolczuje tymludziom z uk choloty my tu w usa chcemy zamknac zeby z meksyku w**********i dlatego glosuje na Trumpa 333 www.youtube.com/watch?v=_3Ml9TpYjcU

Gość gość
Dlatego napisałam, że rownie dobrze może pomyślec o zalozeniu wlasnej firmy.

Gość gość
On pracował przez kilka lat za 7f/godz brutto , nawet po studiach !!!

Taka stawka 7 brutto przecież to jest niewolnictwo..To wychodzi o ile się dobrze nie mylę jakoś 3 lub 4 funty na rękę co to jest ? Za to się nie da normalnie przeżyć w UK..Chyba, że ktoś ma zamiar całe życie wegetować. Dozbierać tam parę groszy i wrócić do Polski tutaj wydawać.

Gość gość
jak "dozbierasz" jak ledwo na życie starcza? i ciekawe jak chcesz w Polsce wydawać skoro ceny takie same jak w UK

Gość gość
Jakie 7 brutto to 4 netto? ktoś tu liczyć nie umie chyba. Ja mam 7,35 brutto i moja wypłata brutto to zwykle 930-960 funtów miesięcznie i mój pracodawca nie zabiera mi w ogóle podatku... bywa, że pracuję więcej i mam brutto 1100-1150, wtedy zabierają mi max 70 funtów podatku.

Gość gość
To co Ty robisz, ze tylko 7 z groszami na godzine zarabiasz

Gość gość
A co Cię to obchodzi? zresztą napiszę, sprzątam. Jak wielu innych ludzi. A Ty to pewnie jedna z tych plujących na forum osób, że są zmywakami i ścierami. Wyobraź sobie, że w Polsce ludzie też sprzątają, nie tylko w UK , pozdrawiam

Gość gość
7 na godz i to jeszcze w Londynie przecież to masakra

Gość gość
ja też sprzątam w Londynie - ale za 12-15 na godzinę - poniżej tej kwoty sprzątają tylko desperaci psujący rynek!

Gość gość
A czy ja napisalam, że mieskzam w Lundynie?? Gdzie?? :D nie, nie mieszkam w Londynie. Ale jak widzę posty tak zatytuowane jak ten, to czytam, bo mam w Londynie co nieco znajomych. (jestem osobą od postów o facecie zarabiającym 40 tysięcy i tą od 7,35/h.

Gość gość
Ja mam netto ok 950 jak pisałam, mój mąż ma ok 1150 netto, nie w Londynie, czynsz 600, życ nie umierać (nie mamy dzieci).