Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prawo przyciągania czy można wizualizować

Polecane posty

Gość gość

kilka rzeczy naraz? kilka celów?

Gość gość
tak bo i tak żaden się nie spełni magicznie :D jak czegoś chcesz to musisz wykonać w kierunku tego realne działania :D odkryłem ameryke co? :D

Gość gość
Prawo przyciągania pochodzi od Boga. Biblia je potwierdza: "o cokolwiek poprosicie bedzie wam dane" "Jeśli będziecie mieć wiarę jak ziarnko gorczycy, powiecie tej górze: Przesuń się stąd tam!, a przesunie się. I nic niemożliwego nie będzie dla was" Co do wizualizowania kilku rzeczy naraz: nie słyszalam o żadnych przeciwwskazaniach wiec pewnie można :) dużo udało Ci się już przyciągnać?

Gość gość
Jest też rÓżnica w wiarygodności ludzi, którzy piszą bez błędów i tych, którzy piszą z błędami :O A Bóg to nie kosmos? Bóg to wszystko co nas otacza. To siła wyższa. To nie jest dziadek z brodą, tylko siła napędowa, Bóg jest wszędzie. Mówiąc: "Proszę o nową pracę" zwracam się do tej wyższej siły, czyli do Boga, jakikolwiek on jest. A nie do gwiazdki z nieba czy do mgławicy oriona

Gość gość
bóg nie ma ciała a dla tego podałem linki jeszcze muwi o tym takze nawrucona wiedzma patrycja hurlak o sekrecie i jego przyciaganiu o harym poterze, bioenergoterapi ,Homeopatia laleczkach monster i wielu inych zeczach

Gość gość
A Bóg to nie kosmos? pewnie ze nie bóg stwozył kosmos Bóg to wszystko co nas otacza to jest pojecie sekciarskie wziete z new age

Gość gość
Zamiast czytać o "zagrożeniach" płynących z Harrego Pottera czy Hello Kitty, lepiej poczytaj podręcznik do języka polskiego :O myślę, że to będzie dla Ciebie bardziej korzystne :)

Gość gość
Kosmos to jest wszystko co nas otacza. Kosmos to NIE jest niebo, księżyc i planety. To jest wszechświat. a kosmos - cała przestrzeń, czas, prawa fizyki, stałe fizyczne oraz wszystkie formy energii i materii. Kosmos w języku greckim znaczy porządek. Skoro kosmos to wszystko, a Bóg to także wszystko, to znaczy, że to jest to samo :)

Gość gość
to nie jest to samo bóg nie jest kosmosem bo nie jest wszystkimm jest ograniczony swoja moca Biblijny Bóg jest ograniczony swoją niezmienną i nieodmienialną naturą. Stąd Bóg nie może zrobić byle czego. Tytusa 1:2 mówi nam, że Bóg nie może kłamać. Potwierdza to także list do Hebrajczyków 6:18 Bóg nie może postępować sprzecznie ze Swoją naturą ( 2Tym.2:13 ).

Gość gość
kilka rzeczy już w życiu przyciągnełam i to naprawde zaskakujących, nie mówcie że to nie działa, niedowiarki jak zwykle mają najwięcej do powiedzenia mimo że nigdy prawa przyciągania nie praktykowali

Gość gość
oczywiscie za działa bo tobie pomaga szatan oczywiscie zapłacisz własnym cierpieniem

Gość gość
Skoro Jezus sam powiedział, że mając wiarę mozemy dokonać cudów, to gdzie tu jest dzialanie szatana? Bo nie rozumiem. Proszę o wytłumaczenie :) Skoro wierzę w coś usilnie, jestem pewna że to się wydarzy bo moja wiara jest bardzo wielka w tej sprawie i to się dzieje po jakimś czasie naprawdę - to gdzie tu jest działanie szatana? To Jezus sam powiedział, że za sprawą wiary mozemy góry przenosić. Prawo przyciągania to nie są modlitwy do kosmosu. Całe prawo przyciagania opiera się własnie na silnej wierze, że możemy dokonać cudu. I nie mówię teraz o sekrecie, bo sekret to akurat zwykły marketing. Prawdziwe prawo przyciągania, potęga podświadomości, pozytywne nastawienie czy też nazywajcie to sobie jak chcecie, bo nazwa akurat jest nieistotna - to po prostu silna wiara. Wizualizacje czy afirmacje to tylko dodatek. To polega tylko i wyłacznie na silnej wierze. O czym też mówił nam Jezus :) jeśli twierdzicie, że jeśli wierzę w coś bardzo i to dostaję ale od Szatana, to wychodzi na to, że to Jezus jest szatanem? Bo to on kazał nam uwierzyć, ze możemy dokonywać cudów? widzę tu bład logiczny.

Gość gość
zadajesz zbyt złożone pytania do tej tępej torby, którą przerosła nauka ojczystego języka, trochę nie ten poziom intelektualny by prowadzić merytoryczną rozmowę

Gość gość
jezus miał na mysli siebie i boga Uczniowie byli bardzo przejęci i zajęci swoją rolą. Byli przejęci obserwującymi ich tłumami, uczonymi w Piśmie, niepokojem ojca oraz cierpieniem chłopca. Ale im gorliwiej wykonywali gesty i powtarzali słowa, tym bardziej zapominali o tym, co jest istotą uzdrowienia: zapominali o wierze w moc Boga. Zabrakło im żywej wiary. podałem wam link do radia plus i tam jest wszystko na czym polega wiara

Gość gość
"wtedy uczniowie zbliżyli się do Jezusa na osobności i pytali: Dlaczego my nie mogliśmy go wypędzić? On zaś im rzekł: Z powodu małej wiary waszej. Bo zaprawdę, powiadam wam: Jeśli będziecie mieć wiarę jak ziarnko gorczycy, powiecie tej górze: Przesuń się stąd tam!, a przesunie się. I nic niemożliwego nie będzie dla was." (Mt 17:14-20) xxx Ostatnie zdanie jednak wyraźnie mówi, że nic niemożliwego nie będzie dla NAS :) to jest jednoznaczne z tym, że to nie Bóg przesunie górę, ale człowiek, jeśli jego wiara będzie dostatecznie silna. Tu nie ma mowy i wierze w Boga i modleniu się do Boga o coś. Tu jest mowa o tym, że jeśli moja wiara będzie silna to powiem górze, żeby się przesunęła i ona to uczyni. To ja mam tę moc, jeśli tylko mocno w to uwierzę. Wierzę w Boga i praktykuję prawo przyciągania jednoczesnie :) to się NIE wyklucza, a wręcz przeciwnie. Prawo przyciągania pochodzi od Boga, bo jesteśmy stworzeni na obraz i podobieństwo Boga i mamy w sobie wiele możliwości, tylko po prostu musimy uwierzyć w siebie.

Gość gość
ale z inych wypowiedzi jezusa wynika ze to wiara w boga potrafi przesunac góre a nie ze dzieki nam góra sie przesunie nawrucona wiedzma patrycja hurlak i ona takze muwi ze to moc od szatana za tym stoihttps://www.youtube.com/watch?v=qpgKPGzFa84

Gość gość
Posłuchaj, nie interesuje mnie co mówi na ten temat jakaś nawrÓcona wiedźma Patrycja. W tym tekście nie ma ani słowa o wierze w Boga czy Jezusa, tylko jest ogólnie o wierze, a kolejne zdanie jednoznacznie mówi o tym, że chodzi o wiarę w siebie i we własne siły. Czytanie ze zrozumieniem :) Wybacz, ale w kwestii wiary, bardziej wiarygodnym źródłem informacji jest dla mnie Biblia i mój wlasny umysł, a nie jakaś wiedźma Patrycja z youtube czy radio Plus.

Gość gość
wiara w siebie jest grzechem a grzech jest własnoscia szatana i za to trzeba płacic własnym cierpieniem wyrwałas z kontekstu gdy izraelici odchodzili od boga zaczeli przegrywac wojny i dostali sie do niewoli gdy mieli wiare to wygrywali i tak samo było z jan 3 sobieski i zułkiewski chodkiewicz byli z bogiem i zwyciezali codzienie sie modlili potem polacy pozucili boga i dlatego bóg ukarał rozbiorami

Gość gość
No to super, Bóg jest w takim razie naprawdę dobry i miłosierny, skoro ukarał Polaków rozbiorami. Jakoś karanie kogoś i to w taki sposób nie wydaje mi się, aby pochodziło od dobrej siły :O

Gość gość
A poza tym większych debilizmów nigdy nie słyszałam. Wiara w siebie jest grzechem? Jeśli znam swoją wartość, wiem że na coś zasługuję, że mogę dokonać wielkich rzeczy typu dostać awans, zarabiać duże pieniądze, zrobić karierę, mieć super męża i ładne dzieci, to to jest grzech? :O w takim razie co nie jest grzechem? czuć się jak goowno, które nie zasługuje na nic i nie wychodzić w ogóle z domu bo po co? :O Poza tym skoro brak wiary w Boga jest takim strasznym grzechem, przez który ludzie są nieszczęśliwi i nic nie mają, to jak mi wytłumaczysz to, że jest tyle bogów? To jaką religię wyznajesz nie zależy od ciebie, ale od miejsca twojego urodzenia. Jeśli urodziłabym się w chinach w ateistycznej rodzinie, to nie mogłabym nic osiągnąć i byłabym ciagle nieszczęśliwa? A jeśli urodziłabym się w Iranie jako wyznawczyni allaha to też byłabym skazana na wieczne potępienie? Już nie wspominając o tym, ze mogłam się urodzić gdzieś w Afryce i wierzyć w slonce. Tacy ludzie nie wierzą w to co ty wierzysz. I co? Ich zycie jest z góry przegrane?

Gość gość
i znowu złe wnioski wyciagasz mozna i nalezy wierzyc w boga a wszystko od boga pochodzi a w chinach czy iranie takze sa katolicy i teraz umieraja z tym grzechem to bóg nikogo nie kaze ale ponosimy konsekwencje grzechów wysłuchaj te wyzej linki Demony seksu - ks. Piotr Glas, egzorcysta https://www.youtube.com/watch?v=ON3fMLk6ZaU

Gość gość
wiara w siebie pomyliłas z pozytywnym nastawieniem a co do pisma ze żadne proroctwo Pisma nie jest dla prywatnego wyjaśniania (2 Pt 1,19).Jeśli ktoś natomiast nie chce się stosować do tej wyraźnej wskazówki, wtedy lektura Biblii przestaje być dla niego duchowym orzeźwieniem i źródłem życia, a staje się trucizna prowadząca do zguby. Apostoł Piotr widząc takie smutne sytuacje już w I wieku ostrzegał: nasz brat Paweł napisał do was we wszystkich listach ... sa w nich trudne do zrozumienia pewne sprawy, które ludzie niedouczeni i mało utwierdzeni opacznie tłumacza, tak samo jak i inne Pisma, na własna swoja zgubę (2 Pt 3,16). Kierowane pycha i zarozumialością indywidualistyczne interpretowanie Biblii może wiec być na własna zgubę.

Gość gość
ze by interpretowac pismo sw to trzeba znac greke aramejski i hebrajski znac obyczaje zydów np dlaczego zydzi zazucali jezusowi ze wypeda duchy moca belzebuba bo tak robili zydzi egzorcyzmowali wzywajac silniejszego demona a belzebub to władca piekła albo dlaczego zydzi chcieli ukamieniowac jezusa w szabat bo czynił cuda a tylko według wierzen zydów tylko bóg czynił cuda w szabt czyli według zydów czynił sie bogiem

Gość gość
to ty złe wnioski wyciągasz. Nie piszę o katolikach w Iranie czy w Chinach, tylko o ludziach innej wiary. Wg Ciebie jeśli urodziłabym się w Iranie jako muzulmanka i nie przeszła na katolicyzm to popelniłabym grzech? :O i nie miałabym prawa do bycia szcześliwa? :O

Gość gość
jezus czynił cuda moca jahve czyli moca ojca bo na ziemi miał nature człowieka i dlatego muwi sie ze maryja urodziła boga czy egzorcyzmował czy czynił cuda to wszystko moca boga i tylko wiara w niego jezusa moga egzorcysci wypedzac demony w imie jezusa posłuchaj egzorcystów zwłaszcza gdy masz stałe łoncze a nie z komurki