Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

7 miesieczny niejadek nie je prawie nic oprocz mleka co zrobic

Polecane posty

Gość gość

moja corka ssie piers. wszyscy naokolo mowia mi ze powinna juz jesc zupki, kaszki, deserki. tylko ze ona nie chce. zje jedynie banan i jablko i tylko maks pol sloika. zupy w niej nie wcisne. zaczelam od podawania warzyw na ppczatek, nic nie daje wracanie do danego smaku za jakis czas. odkreca glowke i zaciska ustka. sama gotowalam zupki i tez nie chciala jesc. chcialam ja przeglodzic i tez to nic nie daje. moze macie mamy jakis sposob?

Gość gość
prosze pomozcie

Gość gość
przegłodzić dziecko??? Weź się puknij! Przecież takiemu maluchowi dopiero co wprowadza się inne produkty niż pierś a ty byś chciała żeby jadł już zupki? Dziecku na piersi rozszerza się dietę po 6 miesiącu życia czyli jak dziecko ma właśnie 7 miesięcy, czyli dopiero teraz powinnaś pomału podawać najpierw przetarte jabłko czy marchewkę a nie zamartwiać się że twoje dziecko nie je jeszcze kaszek, deserków, obiadków ze słoiczków.

Gość gość
Spokojnie autorko moja córeczka tez tak miała od 6 do 9 miesiąca nie jadła nic oprócz mleczka. Wyrośnie z tego. Jak ładnie przybiera to nie masz się czym martwić.:-) Poprostu jest małym niejadkiem.

Gość gość
Czym ty sie martwisz,to jeszcze malutkie dziecko. Moja 3 latka zywi sie glownie mlekiem bo ciezko ja nakarmic czyms innym.

Gość gość
A dziecko siedzi samo? Jeśli tak to polecam BLW. Poczytaj o tym trochę inie wcisksj jedzenia na siłę