Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kawiarnia w miałym miasteczku

Polecane posty

Gość gość

Hej, mam nadzieję, że pomożecie, moja mama ma od lat (kilkudziesięciu) kawiarnię-lodziarnię w małej miejscowość, która świetnie prosperuje latem (lody), jednak zimą zawsze jest zamykana, ponieważ nie ma zbyt wielu klientów. W tym roku po wakacjach chciałabym jednak namówić mamę, na prowadzenie kawiarni również zimą (mogę jej pomagać, lub sama zająć się tym tematem), wiem, że samo siedzenie i czekanie na ludzi nic nie da i tu pytanie do was: jak zainteresować mieszkańców takim miejscem? Myślałam o organizowaniu różnych spotkań tematycznych np. poniedziałek dzień dla mam i dzieci (można stworzyć miejsce do zabawy) do tego specjalne menu, lub klub książki, albo lekcja ozdabiania ciasteczek kolorowym lukrem. Mam wrażenie, że tu nie ma zbyt wielu atrakcji i ludzie jesienią i zimą siedzą z nudów w domach, lub jadą na szoping do dużego miasta. A ja chciałabym stworzyć miejsce spotkań i szeroko pojętej rozrywki. Czekam na wasze pomysły:)

Gość gość
fajne pomysły! Zrealizuj je, powodzenia:)

W lecie ludzie przychodzą tam na lody :). x Może zimą zaproponuj gorącą czekoladę itp. niepopularne w Polsce smaki :) ?

Gość gość
gorąca czekolada jest pycha, może pierniczkowa, albo z chilli, plus szarlotka na gorąco z bitą śmietaną i gałką lodów waniliowych!

Gość gość
czy ktoś jeszcze dopomoże?:)

Gość gość
Kiedyś były koktajlbary. Zawsze z mamą skręcaliśmy na jakiś deser w trakcie zakupów lub w niedzielę po kościele. Takie miejsce dla rodzin z dziećmi to dobry pomysł. Kawa, czekolada, gofry, leguminy i galaretki, torciki jakieś, owocowe sałatki i świeżo wyciskane soki dla mam dbających o linię. Brakuje takich miejsc.

Gość gość
Pomysły ciekawe ale...powinnaś dołączyć do zajęć minimalną kwotę żeby chociaż na prąd wystarczyło (na początek zanim się wszystko rozrusza) i określić godziny zajęć i tego się trzymać. Powodzenia

Gość gość
Powiem wam, że jestem podekscytowana, ale też właśnie się boję, że jak nie wypali i nawet na ZUS nie wystarczy to bardzo zawiodę mamę, wiadomo, odłożę sobie 1200zł żeby móc w razie "kryzysu" opłacić z własnej kieszeni.