Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy te objawy świadczą o pasożytach ? Prosze odp

Polecane posty

Gość gość

witam obrzęk noska,kaszel, zapalenie spojówek , mruganie oczami, kilka nocy zgrzytanie zębami ( teraz już nie ) drapanie sie ale nie jakies natarczywe, zaparcia. Mam wrazenie że również podkrążone oczka. Alergia wykluczona. Robiliśmy badanie kału tylko raz ujemne. Wiem że to mało....ale pediatra dał nam tylko na jedno. Robić jeszcze prywatnie cześć z tych objawów juz za nami. Ale wszytskie były w przeciagu dwóch miesiecy.

Gość gość
zapomniałam dodac ze miała tez wysypke i ma dużo sliny . Dziecko ma 2,5 roku

Gość gość
Oczywiście,że to mogą być pasożyty. Kał trzeba pobierać z trzech różnych kup i powtarzać co kilka tygodni bo nie zawsze wychodzi. U nas tak było dopiero w 3 badaniu wyszła glista. Po podaniu leków objawy ustały. A były takie jak u Twojego dziecka. Spróbuj podawać PARAFARM tylko sprawdz od jakiego to wieku To bez recepty jest

Gość gość
czy jeszcze powtórzę.... ten lek mogę podać nawet jeśli nie ma potwierdzania ze to pasożyty?

Gość gość
Mi w laboratorium diagnostyka powiedzieli by odrobaczyc w ciemno bo robiłam 5 razy badanie i nic i wiecie co, lek sprowadzilam z Holandii, a z syna wylazły 2 glisty ! Powtorzylam odrobaczanie i u córki tez pomimo że na lek się nie kwalifikowala ze względu na wiek ale nic nie miała Syn przestał zgrzytac zębami, śpi spokojnie, nie poci się przy zasypianiu,tolerancję pokarmową ma lepszą

Gość gość
w morfologi też może wyjść podejżenie pasożytów ale nie zawsze...

Gość gość
Autorko, ale kaszel, katar, zapalenie spojówek to objawy infekcji wirusowej, drapanie się może być np. od słońca, a zaparcia to często kwestia diety. Skąd od razu pasożyty??