Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćniania

Ile powinnam zarobić?

Polecane posty

Gość gośćniania

Podpowiedzcie mi proszę w takiej sprawie, otóż koleżanka zaproponowała mi, żebym zajmowała się jej dziećmi. Sama mam dwójkę jej są w tym samym wieku. Mam się zajmować od poniedziałku do piątku u siebie w domu od 6.30 do 16. Ile kasy powinna mi płacić?

Gość gość
Za taką ciężką pracę conajmniej 5.000 zł. (Za tą kasę ja bym się nie podjęła tego).

Gość gość
up

Jeżeli rzeczywiście jest to Twoja koleżanka, to ja nie wymagałbym dużych kwot, ze względu na przyjaźń. Ale tak, to 5zł za godzinę pewnie. Więcej to na pewno nie wchodzi w grę.

Gość gość
up

Gość gość
Po co w ogóle pytasz, jak przy każdej odpowiedzi wybrzydzasz k***o?

Gość I am different
Siksa j****a. Co, twój gach oczywiście nie ma kasy żeby zabulić, nie? Haha

Gość gośćniania
ja nie wiem kto to "up" pisał. Jeśli chodzi o znajomość to znamy się nie jakoś bardzo dobrze z matką tych dzieci. Ona mi wstępnie zaproponowała 500 zł miesięcznie + jedzenie dla dzieci. nie wiem jak kwestie tego jedzenia rozwiązać, bo jak moje będą widziały że tamte jedzą co innego to może być problem i w drugą stronę pewnie też, chyba bym wolała normalnie gotować dla wszystkich, tylko ile za to jedzenie policzyć sama nie wiem, dopiero w czwartek mamy gadać na żywo o tym bo jak na razie wstępne informacje na tel.

Gość gość
500 miesięcznie? Cwana z niej suka, autorko, nie daj się wykorzystać 1700 to minimum za tyle godzin.

Gość m ądralIa
za 2 dzieci w Wawie płacą 15zł. za godz. Oczywiście ludzie sępią zawsze, ale to jest odpowiedzialność ogromna! Jedno drugie pchnie, wyrżnie w kark, coś mu przetrąci i paraliż 4kończynowy....Ty się nie porywaj tak łatwo, bo ludzie to myślą, że już samo zajmowanie się ich dzieckiem to zaszczyt :/

Gość gość
500 zl to malo za dwoje dzieci ...

Gość gość
500zł to bardzo mało, najmniej powinnaś wziąć 1200zł i 300zł na zakupy, sama gotuj dla wszystkich dzieci

Gość gość
Nie pisałaś, ile dzieci mają lat, ale opieka nad 4 to jest nie lada wyzwanie i ogromna odpowiedzialność. Ja opiekunce płaciłam 10zł, ale opiekowała się tylko moją córką u mnie w domu. Myślę, że jak dwoje dzieci to więcej...Niby będziesz też miała pod opieką swoje dzieci, słyszałam że wtedy mniej się płaci opiekunce, ale to już kwestia ustalenia. Myślę, że około 10zł/godzinę minimum. Albo stawkę dzienną... Obawiam się, że to gra niewarta świeczki, bo ta koleżanka na pewno Ci tak nie zapłaci... a za grosze nigdy nie zgodziłabym się na dłuższą metę - co innego kilka dni nawet za darmo, ale na dłużej nigdy bym się nie podjęła.

500zł to śmieszne pieniądze, duża odpowiedzialność, Twój czas. nie podjęłabym się. wiem, że praca i spędzanie czasu ze swoimi dziećmi to już jest dużo, a co dopiero wziąć pod opiekę czyjeś. trzeba mieć oczy dookoła głowy. zajmowanie sie 9,5 godziny, czyli pewnie z 10 godzin dziennie przez 5 dni w tygodniu to jest 400 godzin miesięcznie. proponując Ci 500zł daje Ci ochłap w postaci 1zł za godzinę. według mnie szuka po prostu naiwniaczki, bo wie jak drogie są dzisiaj nianie. nie zgadzałabym się na mniej niż 4000zł. w cenę wliczone jedzenie dla dzieci.

Gość gośćniania
dzieci mają nie całe 2 i 5 lat. Trochę mnie zaskoczyliście tak wysokimi kwotami, ona sama ma zarabiać 1400 na rękę więc więcej niż połowy od niej nie wezmę jak mi da 700 zł już razem z wyżywieniem to będę zadowolona. Jeśli chodzi o te godziny to moje dzieciaki śpią do 9 rano, a Potem jej młodszy idzie o 11 spać na ponad dwie godziny. Umówię się z nią raczej na jakiś okres próbny, jak będzie zbyt ciężko to odmówię i tyle.

dokładnie tak jak wyżej, opiekunka dla jednego dziecka kosztuje 10-15zł/h, a tu jest dwójka. 4000zł, a w tym wliczone już gotowanie jedzenia również dla jej dzieci to cena cholernie niska. nie zgadzaj się absolutnie na 500zł, ani 1000zł, ani nawet 1500. wyroluje Cię. jak jej się nie podoba, to niech znajdzie opiekunkę, która ją skroi na 5000 miesięcznie za jedno dziecko.

700zł? w życiu bym nie podjęła się takiej pracy :) wrobi Cię w ten sposób, coś się stanie dziecku i będzie problem. naprawdę, nie warto.

Gość gość
ja się nie spotkałam nigdy z ceną wyższą za godzinę niż 7 zł.... trzeba brać pod uwagę, że i tak siedzisz z dziećmi w domu, więc myślę do 700 zł to jest odpowiednia kwota, jak mówią lepsze to niż nic, a zazwyczaj jest tak, że jak do naszych dzieci, przychodzą inne dzieci i wszystkie się bawią, to dużo pracy przy tym nie ma, jedynie kontrolowanie., żeby sobie krzywdy nie zrobiły.

Gość gość
Nie podjelabym sie tego za mniej niż - jak ktoś wyżej napisał- 1500 zł, to naprawdę wielka odpowiedzialność, człowiek czasem swojego jednego nie upilnuje bo pójdzie do kibla i w tym czasie dzieciak sobie cos zrobi, a co dopiero dwójka swoich i dwójka obcych

Gość gość
A to ze koleżanka sama zarabia 1400 nie powinno Cię interesować, jak ja nie stać zeby zapłacić niech sama sobie siedzi

siedzi w swoim domu, ale ma 2x więcej dzieci. 4 dzieci to jest po prostu kosmos jak dla mnie. 700zł to jest cena bardzo śmieszna. przy 9,5h pracy, a 700zł miesięcznie to Ci wychodzi 2.50zł na godzinę. to jest jakiś żart jak dla mnie.

dokładnie, czy idąc do pracy bierzesz pod uwagę jaki dochód ma Twój szef i czy obroty sklepowe wystarczą na Twoją pensję? nie. co z tego, że to Twoja koleżanka. do czasu. naprawdę nie warto, bo dasz palec, to weźmie całą rękę. będziesz siedziała z dzieciakami, a potem powie, że nie ma kasy. ze znajomymi tak jest.

Gość gość
To 500 zł, to chyba żart? tyle godzin opieki.... Ja mam dzieci w tym wieku i wiem jak bardzo są absorbujące. A niech coś się któremu stanie to zobaczysz jakie pretensje będzie miała. Bo do wymagania to taka pracodawczyni pewnie będzie pierwsza, a do płacenia? Przecież to 2,50 za godzinę wychodzi za dwoje dzieci!!!

Gość gość
Napisz jeszcze czy będziesz pracować jako niewolnik w polsce czy w normalnym cywilizowanym zachodnim kraju. Jeśli ci zaproponowała 500zł/mies to chyba yo nie jest twoja koleżanka.Koleżanka by cię nie chciała wydymać. 7zł/h to jest minimum na co powinnaś się zgodzić.

haha to samo pomyślałam, że co to z niej za koleżanka, ba, co to za kobieta, MATKA która swojej znajomej czy koleżance proponuje 500zł za miesiąc, za całodzienne siedzenie z dwójką dzieci. nieporozumienie jakieś kompletne. wstyd byłoby mi wydusić z siebie taką kwotę.

Gość gość
Ty katrinakasia chyba ciężko u Ciebie z matematyką?400 godzin Ci wyszło z tych bystrych obliczeń :) 5 dni w tygodniu * 10 godz to 200h w miesiącu gamoniu

fakt, mój błąd, po prostu cały czas liczę jako dwójkę dzieci, więc pomyliły mi się godziny. co nie zmienia faktu, że 4000zł przy dwójce dzieci łącznie z posiłkami, to jest cena bardzo niska. jeżeli jej się nie podoba, zawsze może szukać opiekunki na portalach z pracą.

nie trawię wyzysku, w dodatku jak chodzi o dzieci, JEJ dzieci. proponuje kurczę ochłap, a potem będzie biadoliła, że dziecko ma siniaka, że włos z głowy spadł.

Gość gośćniania
nie wiem gdzie są tak wysokie stawki za opiekę u nas w okolicy 5-7 zł to standard. Dla mnie 700 zł to nie jest nic, zobaczymy jak nasze dzieci będą się dogadywać, jak będzie ciężko kłótliwie i takie tam to zrezygnuje i powiem jej o takiej ewentualności już w czwartek na pierwszej rozmowie.