Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uprawianie seks to grzech smiertelny dlaczego ludzie chca byc w piekle

Polecane posty

Gość gość
katolicyzm to cywilizacja śmierci. Bóg dał ludziom wolność a biskupi ją zabierają ludziom czyli grzeszą i walczą z Jezusem. To szatany w purpurze.

Gość gość
Czy zauważyłeś że większość złych ludzi trzymanych jest na Ziemi do nawróceniaa? Większość SS-manów ma dziś 90 95 lat nie żałują oni swoich win w większości. Jak im się udało dożyć takiego wieku? Wydaję mi się że zli ludzi chorobliwie dbają o każdy szczegół życia aby ryzyko dannej czynnności było jak najmniejsze, bardzo fbają o zdrowie i wszędzie widzą wrogów (tfochę jak Stalin którego utruto) Czy wiesz że 9-letni Hitler omal nie utopił się pod lodem gdy jezdził na lodowisku z kolegą miał megafart bo pomoc przyszła na czasa (wielu doszukuje się tu interwencji zła) bo jego życie wisiało na włosku był nieprzytomny ( tą historię słyszałem na studiach kiedyś na wykładzie)

Gość te verde
Nie zapominajmy tez o masturbacji, to tez ciezki grzech. Najlepiej to chyba sobie usunac narzady plciowe zeby nie korcilo. Mozemy sie smiac, ale tak naprawde przerazajace jest to, ze w Polsce w takim duchu nadal sie wychowywuje dzieci. Ciekawe, jaka jest teraz srednia frekwencja na 'lekcjach' religii, za moich czasow byla bliska 100%. Pamietam pierwsza lekcje religii w szkole sredniej gdzie sympatyczny ksiadz tlumaczyl nam, ze pocalunek jest grzechem. Mozecie sobie wyobrazic, co bylo grzechem na drugiej lekcji. Subtelni to oni nie sa :/

e verde dziś Nie zapominajmy tez o masturbacji, to tez ciezki grzech. Najlepiej to chyba sobie usunac narzady plciowe zeby nie korcilo. 111111111111111111111111 :D :D :D dołożę do pieca-----myśli lubieżne to tez grzech, trzeba usunąć mózgi :P :D

Gość gość
szatan dba o ludzi by nie przeszli na strone boga ale gdy przejda do dostarcza im pokus grzesznych lubierznych mysli samobujczych jak pisała wyzej samobójcze miałam wtedy kiedy często latałam do spowiedzi. to był efekt szatana po co szatan ma kusic ludzi kturzy odeszli jusz od boga jak i tak pujda do piekła lepiej cierpiec całe zycie na ziemi nirz jedna sekunde w piekle

Gość Piotrser
A teraz moja Spowiedź na zachętę Po tym jak ksiądz powiedział ja ciebie rozgrzeszam ,,wpadłem w przerażająca euforie czułem się niesamowicie wspaniale czułem się tak niesamowicie ze nie da rady tego opisać tak radosny taki żywy a moja twarz dosłownie lśniała blaskiem czułem taką moc w sobie ze mogłem góry przenosić czułem się taki lekki jak bym się unosił nad ziemią ,, czułem się taki mój wskaznik szczęścia wzrósł z 5 proc do 2000 proc ,byłem tak pobudzony ze aż podskakiwałem ,, byłem tak pobudzony ze nawet jak bym pracował w kopalni przez cały dzień to nie czuł bym zmęczenia ,,byłem tak pobudzony ze nie czuje się takiej euforii po najmocniejszych narkotykach zostałem wyleczony ze wszystkich nałogów moja psychika która była rozszarpana została całkowicie wyleczona taki radosny taki pełen życia mówiłem życie jest przepiękne z panem Bogiem ,nie da się tego opisać co czuje się po dobrej spowiedzi bo to jest nie do opisania nikt nigdy tego nie poczuje nic innego nigdy nie da tego przepięknego stanu który tak długotrwale się utrzymuje,naprawdę jest to nie do opisania stan niech inni którzy się szczerze spowiadają też potwierdzą moje słowa śmiało nie ma się czego wstydzić ,,chyba że się nie spowiadacie szczerze wtedy to nic się nie stanie jak ktoś kłamie w spowiedzi to nic się wtedy nie dzieje ,,, , i ten stan utrzymuje się tak z 4 miesięcy

Piotrser jako dziecko tez tak sie czulam po spowiedzi, przez kilka godzin, do dnia, kiedy ksiadz przy konfesjonale odezwal sie do mnie po imieniu ;) A gdy przyszlo mi na poczatku studiow trzymac dziecko do chrztu to malo sie z jednym nie poklocilam, bo zapytal, czy potrzebuje podpisu po spowiedzi a ja sie glupia przyznalam ze potrzebuje... Niestety dal podpis i teraz biedne dziecko ma chrzestna ateistke, na szczescie moze na mnie liczyc gdy mnie faktycznie potrzebuje, a i prezent na komunie dalam jak pan bog przykazal. A za to ze mi wstyd bylo glosnym szeptem opowiadac o masturbacji, to pewnie pojde do piekla, bo zatailam grzech :) Teraz, zamiast sobie zycie niszczyc narkotykami, przez sile wlasnego umyslu, w tym logiki, mojej ulubionej dyscypliny naukowej, pozbywam sie tych religijnych urojen. Juz nawet umyc sie moge bez szeptania modlitw i wyparzania reki potem 🖐️

Gość gość
Seks grzechem śmiertelnym. Rozumiem, że po zawarciu związku małżeńskiego w kościele, seks przestaje być grzechem, a staje się przykrym obowiązkiem, bo przecież w żadnym przypadku przyjemnością to to według kościoła nie może być.

Gość gość
Jeśli wpadłeś w PRZERAŻAJĄCĄ euforię to nie jestes całkiem normalny i idź się leczyć. Co z tego że cos tam czułęś, gdyby ci brakowało endorfin w mózgu to czułbys cos odmiennego. Uczucia o niczym nie świadczą i niczego nie dowodzą. Sam sie nakręciłeś i fruwasz aż spadniesz.

Gość gość
Kiedyś dla zabawy jako nastolatek wywoływałem duchy... do dnia dzisiejszego szatan mnie prześladuje. To nie moje fanaberie, bo mam na to świadków. Myślisz, że Boga nie ma? Nie ma szatana? I tym samym nie ma czegoś takiego jak grzech?? O JAK BARDZO SIĘ MYLISZ Pójść do piekła jest łatwo... pamiętaj że grzech powoduje że ludzie trafiają do piekła a z piekła nie można już nigdy wyjść. Będziesz cierpieć bez ustanku przez wieczność, a twoja męka nigdy się nie skończy, więc lepiej posłuchaj świadectwa kogoś kto miał i nadal ma styczność z tą inną rzeczywistością. Jeśli się nie nawrócisz i nie porzucisz grzechu trafisz do miejsca strasznego cierpienia bez końca.

Gość Piotrseeee
Trochę mnie nie było jak by ktoś chciał się dobrze wyspowiadać to najlepiej niech zrobi tak wezmie kartkę i chodzi z nią przez 2 miesiące i przypomina sobie grzechy każdy grzech jaki mu się przypomni niech wpisuje na kartkę, ,a jak już zamierza coś pominąć to niech wezmie ten grzech ostro pod lupę czy nie wystąpiły tam 3 składniki 1 świadomie 2 dobrowolnie 3 w ważnej sprawie ..trzeba też zapoznać się z 7 grzechami głównymi bo one są ważne jeśli je popełniliście to też wpisujcie na kartkę ,ja jak pisałem to miałem 70 grzechów ,na kartce ,też musicie się dużo modlić bo zapłatą za spowiedz jest modlitwa bez niej niewiele was zrozumie ksiądz .napisałem to dla tych którzy nie są pewni czy są w stanie łaski bo jak ktoś przychodzi po 7 latach do spowiedzi to dziwne żeby była aktualna jak mówi on z pamieci 5 grzechów a kolejne 5 nie powie ,, tak z pamięci można się spowiadać jak idzie się natychmiast po dajmy tak około 4 miesiącach od popełnienia grzechu ciężkiego ,, a jak ktoś przychodzi po latach to najlepiej zrobić tak jak napisałem . Najlepiej też iść do spowiedzi w tygodniu jak jest mniej ludzi ... też jest ważne to żeby zapoznać się z grzechami jakie są i czego przestrzegać trzeba ,oczywiście to jest tylko moja porada i nie trzeba jej brać do siebie ,każdy ma swój rozum jeśli ktoś wie lepiej to niech robi po swojemu jeśli ktoś wie gorzej to może zrobić tak jak napisałem .

Gość gość
chcę tylko zauważyć, że wielu młodych ludzi nie ma dzisiaj energii ze względu na rozregulowaną gospodarkę hormonalną organizmu i choroby związane ze sztucznymi hormonami w żywności. wśród młodych kobiet jest plaga chorób tarczycy, wśród młodych mężczyzn ginekomastia. Bozia nie ma z tym wiele wspólnego.

Gość Piotrserrr
Też muszę się poprawić bo trochę żle napisałem wtedy uprawianie sexu tak jest to grzech smiertelny i sprowadza śmierć już chyba po 1 razie , jest to jeden z najpoważniejszych wykroczeń ,moim zdaniem ,,ale jeśli nie jesteś świadomy ze to grzech możliwe ze ze 3 razy ci się upiecze ,tak czy inaczej jeśli ktoś się tego dopuścił musi szukać bardzo szybko spowiednika .

Gość piotrserrr
"Powiedz duszom, gdzie mają szukać pociech, to jest w trybunale miłosiedzia (tj. w Sakramencie Pokuty); tam są największe cuda, które się nieustannie powtarzają. Aby zyskać ten cud, nie trzeba odprawiać dalekiej pielgrzymki ani też składać jakichś zewnętrznych obrzędów, ale wystarczy przystąpić do stóp zastępcy Mojego z wiarą i powiedzieć mu nedzę swoją, a cud miłosierdzia Bożego okaże się w całej pełni. Choćby dusza była jak trup rozkładajaca się i choćby po ludzku nie było wskrzeszenia, i wszystko już stracone - nie tak jest po Bożemu, cud miłosierdzia Bożego wskrzesza tę duszę w całej pełni. O biedni, którzy nie korzystają z tego cudu miłosierdzia Bożego; na darmo będziecie wołać, ale już będzie za póżno" (Dz 1448).

Gość gość
Walić katoli. Wrzucają za seks innych do piekła gdzie stalin i hitler, jestescie miłosierni jak ojciec nasz lucyfer.

Gość gość
Jezeli w sensie religijnym seks jest grzechem, to dlaczego otrzymalismy od Stworcy aparature do tego grzechu ?

Gość Piotrserrr
czyli tak jak pisałem dobra spowiedz przypominacie sobie grzechy i piszecie na kartkę a jak chcecie coś pominąć to ostro ten grzech pod lupę czy nie wystąpiło w nim takie zjawisko Grzechem ciężkim (śmiertelnym) nazywamy taki (zły) czyn, poprzez który człowiek:1 świadomie2 dobrowolnie3 w ważnej sprawie łamie Boże prawo czyli popełnia zło .Też musicie słuchać sumienia bo to ono najczęściej wyrzuca wam Grzech śmiertelny ,,,też przeczytajcie dobrze 10 przykazań i zastanówcie się czy nie złamaliśćie jakiegoś bo tam najprędzej będzie grzech śmiertelny ,pamiętajcie że jeśli nie jesteście pewni czy grzech jest lekki czy śmiertelny to trzeba go napisać ,też trzeba wziąć pod uwagę te grzech które może nie były materią poważną ale często się powtarzały i też je wpisać ,pamiętajcie żeby szczerze odpowiadać na pytania spowiednika .

Gość Piotrserrr
Jak się przygotowujesz w Mojej obecności, tak się i spowiadasz przede Mną; kapłanem się tylko zasłaniam. Nigdy nie rozbieraj, jaki jest ten kapłan, którym się zasłoniłem, i tak się odsłaniaj w spowiedzi, jako przede Mną, a duszę twoją napełnię swiatłem Moim" (Dz 1725).

Gość gość
Bóg nie istnieje, zwłaszcza ten chrześcijański i islamski, ani żadnej innej religii. Przyjmijcie to do swojej głupiej świadomości.