Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z komunikacją

Polecane posty

Gość gość

Witam !!! Nie bardzo wiem jak zacząc ,ale mam nadzieję , że jest ktoś kot pomoże mi zrozumiec ten problem . Jestem w związku od 9 miesięcy . Jestem o 3 lata starsza od niego ,ale mimo tej różnicy świetnie jesteśmy do siebie dopasowani . Takie samo poczucie humory, wspólne tematy . On jest kierowcą zawodowym i widujemy się rzadko , raz na 2 tygodnie . Nasze życie opiera się na rozmowach telefonicznych oraz smsach . Kiedy wraca spędzamu ze sobą mnóstwo czasu . On i ja również jesteśmy po nieudanych związkach , więc nasze uczucie rozwijało się po woli . Każde z nas było ostrożne . Myślę , że ja jestem bardziej otwarta na jego problemy ,kiedy coś się dzieje u niego zawsze jestem gotowa z nim porozmawiac , zainteresowac się jego osobą , wspierac go . na odległośc jest to dośc trudne . Chcę żeby miał pewnosc że jestem . Często znoszę jego złe humory ,kiedy w pracy ma jakieś problemy bo to nie łatwa praca . Znoszę jego czasami przykre słowa cytuję : nie chce mi się z Tobą gadac itp. Później dzwoni i wybaczam , tłumacząc mu ze tak się nie robi . Jest dobrą ,uczuciową osobą , widzę to kiedy wraca . Ale do pewnego momentu . 3 tygodnie temu wróciliśmy z wakacji . Było super . I wiadomo wyruszył w trasę . Pewnego dnia zadzwoniłam do niego , chciałam porozmawiac ,miałam doła . Dokładnie wiedział o co mi chodzi , bo rozmawialiśmy o tym przed jego wyjazdem ,chodziło o moja pracę . Powiedziałam mu delikatnie , że nie musi dzwonic codziennie bo rozmowy nie są tanie za granicą , ale było by mi miło , jeżeli napisał by krótkiego smsa co u mnie słychac . Na to on z podniesionym głosem , że pyta mi sie o co chodzi od 2 dni aja mu nic nie mówię . Wiedział czemu jest mi smutno , a nie będę co godzinę zasypywac go smsami treści : ale jest mi w tej pracy źle , bo pomyśli ze jestem marudą . Stwierdził , że nie chce mu się ze mną gadac i się rozłączył . Po godzinie zadzwoniłam , nie odbierał , aż wyłączył telefon . Zrobiło mi się bardzo przykro . przez 2 kolejne dni starałam się to z nim wyjasnic , telefon milczał . Napisałam 3 smsy . Po 2 dniach dałam sobie spokój , poczułam się jak smiec . W końcu sam się odezwał co u mnie słychac ,u niego lepiej ,musił się wyciszyc . Ok poszedł do jaskini . Miałam tego dośc . W środę ( 8 lipca ) przyjechał , zadawając mi najpierw pytanie czy chce go widziec . Przeprosił za swoje zachowanie , przytuił się i poraz pierwszy usłyszałam z jego ust że mnie kocha . 2 dni były takie jak zawsze , miłe i sympatyczne . Wyjechał w piątek . I teraz tu pytanie na które może ktoś mi odpowie , bo może czegoś nie rozumiem . Od piątku brak kontaktu z jego strony . Smsy na które odpisuje on , bo to ja zazwyczaj pierwsza do niego piszę . W piątek na wieczór zadzwonił po raz ostatni . Jest mi przykro , bo zazwyczaj przerwy były jednodniowe . Zawsze rozmawialiśmy prawie codziennie raz mniej raz więcej . O co mu teraz chodzi , ta komunikacja gdzieś poległa . Kiedy zapytał mi się kiedy było ostatni raz czy go choc trochę kocham ,nic nie odpowiedziałam , ale miałam w sobie żal za to zachowanie . Mam wrażenie że on się che w ten sposób oddalic, znów poszedł do swojej jaskini . Nie chcę go nekac pytaniami , bo to pogorszy sprawę , ale nie wiem co o tym mam myslec .

Gość gość
dziwne to wszystko..szczerze to trudno mi coś doradzić,bo go nie rozumiem. Możliwe,że on tam,daleko od Ciebie ma po prostu inne życie,bo tak bywa w związkach na odległość..trudno je utrzymać. Możliwe,że skoro wyjeżdża,czuje,że sie odcina i dopiero gdy wraca angażuje sie jakoś i zajmuje Tobą. Dziwne są te jego fochy,to,że sie nie odzywa..nie wiem,musisz poważnie z nim porozmawiać jak wróci i niech sam wyjaśni o co mu chodzi.

Gość gość
Poznac raczej nie . On chyba taki juz jest , tak ma . Jest dosc ciezki w komunikacji . Byc moze ktos go tego nie nauczyl i tu jest problem . Wychowywal go tylko tata

Gość gość
U mnie jest podobnie

Gość gość
Czemu piszesz że jest podobnie ??? Nie wiem czemu tak sie dzieje że ludzie nie potrafią sie komunikowac