Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chrzciny czy dalismy za skromny prezent

Polecane posty

Gość gość
Nie posrajcie się zzazdrości o tą wyspę pokraki:)

Gość gość
Proponuję, żeby biedni przynosili własne tależyki z zawartością na chrzciny / komunie / wesela / stypy / itp. Dzięki temu wartość netto ich prezentu znacznie wzrośnie, a stosunek kosztów poniesionych przez organizatorów imprezy na takiego biedaka (czyli wynajem krzesełka z kawałkiem stołu i podłogi) do wartości ich prezentu może znacznie przewyższyć średnią imprezową;-))

Gość gość
Hahahaha, dobre :)

Gość gość
gość dziś xx Proponuję, żeby biedni przynosili własne tależyki z zawartością xx Zapomniałeś o kieliszkach i karafkach z zawartością:-))

Gość gość
Młodzi nie wiedzą co to jest karafka, dzisiaj się leje z butelki

Gość gość
Chyba talerzyki ????

Gość gość
gość dziś xx Chyba talerzyki ???? xx Oczywiście masz rację, przepraszam. Od czytania internetu kretynieję i zapominam o prawidłowej pisowni

według mnie prezent w cenie 200 zł czy gotówka w tej wysokości to solidny prezent !

Gość wiktoria741
Jak dla mnie wasz prezent nie był skromny... Jak dla mnie akurat. U nas w rodzinie nie patrzy się na to kto ile włożył do koperty tylko liczy się gest. Maluchy najczęściej dostają pamiątki takie jak chociażby bransoletki z grawerem z http://www.murrano.pl/prezent-na-chrzciny-cat-210.aspx Do tego zabawka lub pieniądze. Nie zależy nam na tym by zwróciła się kasa za talerzyk.

Gość gość
daliście ok ,tym bardziej że nie byliście chrzestnymi,zresztą każdy daje tyle na ile go stać a nie na zasadzie"zastaw się a postaw się",nie wiem co teraz za paskudne zwyczaje się przyjmują ,taki wyścig szczurów-kto kogo i kto da więcej,kto i czym "błyśnie"-takim drobnomieszczaństwem i parweniuszostwem to zaciąga

Gość zuzanna98
też mi się wydaje, że prezent nie był jakiś skromny. każdy daje według możliwości, a to że niektórych stać na większe prezenty to już inna sprawa. jeśli rodzina w porządku to ne będzie tego skromniejszego prezentu przecież obgadywać; my byliśmy ostatnio na chrzcinach to też dość skromnie bo 200zł i do tego mini album na 2 zdjęcia w miękkiej okładce od LimiQ wzięliśmy, jakies 16zł tylko a śliczna i elegancka pamiątka pozostanie na lata, bo te albumiki są robione ze specjalnych bezkwasowych materiałów, które nie poniszczą ważnych fotografii :) rodzinie się bardzo podobało, nikt nosem nie kręcił że to za skromnie, więc się nie przejmuj ;)

Gość gość
pisząc z perspektywy mamy która chrzciła dziecko- dla nas nie liczyło się kto ile dał dla dziecka bo cieszyliśmy się że goście dopisali. Zrobiliśmy imprezę taka na jaką nas było stać i nie oczekiwaliśmy ze w kopertach dla dziecka będzie zwrot kasy za imprezę. Dziecko dostało wiele pamiątek po chrzcie i to nas najbardziej ucieszyło :) pozdrawiam wszystkich którzy nie myślą portfelem :)