Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy komornik może zająć stare rzeczy?

Polecane posty

Gość gość

mam mieć komornika za jazdę bez biletu 4 lata temu. Mam 18 lat, obecnie uczę się i zarabiam 500 zł. Pochodzę z biednej rodziny, nie mamy wartościowych przedmiotów, a jedynie takie, które liczą od 20 lat wzwyż. Jedyną nowszą rzeczą jest komputer, ponieważ ma tylko 15 lat. Mamy wieżę stereo z roku 1992 i telewizor z 1993. Pralka też jest bardzo stara. Czy komornik może zabrać nam te starsze rzeczy w ramach mojego długu?

Gość gość
nie sadze, nie maja zadnej wartosci

Gość gość
To pewnie zajmie mi moje 500 zł pensji

>>>Czy komornik może zabrać nam te starsze rzeczy w ramach mojego długu?<<< x Jak będzie wredny, to może zająć WSZYSTKO, co WG NIEGO ma wartość. Potem spróbuje to sprzedać na licytacji, a koszty tej nieskuteczniej licytacji i jego zajęć, powiększą Twój dług, a jego zarobek :(.

Gość gość
Komornik za jazdę na gapę? Ja pitolę :o

Gość gość
za jazde bez biletu jako 14latek??? To co najwyżej rodzice bekną , nie ty. zreszta komornik nie zajmuje za bilet:D

Gość gość
Bywały przypadki, ze komornicy zajmowali używane, dziecięce zabawki, psy albo PRZETWORY W SŁOIKACH, to nie żart.

Gość gość
A ile masz tego długi, autorze?

Gość gość
halo, halo?

Gość gość
komornik przez brak biletu? No chyba że olaliście mandat i przez 4 lata odsetki radośnie sobie rosły...

Gość gość
Wtedy miałam 14 lat, nie przyznałam się rodzicom. Raz przyszło wezwanie do zapłaty, ale je schowałam. Potem przez te kilka lat był spokój, aż tu nagle dostałam pismo od momornika. Mój mandat wtedy wynosił 120 zł, obecnie mam 750 zł do spłaty

Gość gość
zadzwoń do komornika i ugadaj się z nim ,żeby rozłożył ci ten dług na raty!:) nie siej paniki tylko się dogadaj. Dług musisz zapłacić ,bo nie uległ przedawnieniu. od każdego ostatniego pisma dług się odnawia więc nie wiem jak mogłaś nie pomyśleć ,żeby zapłacić to wcześniej.

Gość gość
To pismo ponaglające dostałam, jak miałam te 14 lat, później nic i zupełnie zapomniałam o tym. Na rodzinę nie mogłam liczyć- pochodzę z rodziny patologicznej, rodzice maja marne grosze z mopsu- ja ze swoich 500 zł muszę utzrzymać własną edukację, a w tym roku zdałam do klasy maturalnej i potrzebne sa mi książki do szkoły oraz cchciałam zapisać sie na kurs językowy, by dobrze zdać maturę z j. obcego

Gość gość
Odpowiadajac na pytanie tytulowe: TAK. Komornik moze zajac wszystko, nawet traktor nalezacy do osoby calkowicie obcej i w ogole nie zwiazanej ze sprawa. Dlatego na komornika jest jedna metoda - strzelac jak do psa. To nie zart. Potem mozna powiedziec, ze komornik wtargnal na prywatny teren, nie poinformowal kim jest i zostal uznany za bandyte.

mam znajomych, ktorzy zajmuja sie taka blokada komornikow... wg mnie komornik moze wszystko i w kazdym momencie. ale chlopacy sa innego zdania. jesli chcesz, zapytaj ich- ostatnio stworzyli nowa strone, gdzie mozna sie do nich zwrocic za darmo. dopiero sie rozkrecaja, ale wiedza co robia.:-) https://www.facebook.com/rozwiazywacz/app_580154655338754

Gość gość
Nie moze.