Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nauki przedmałżeńskie i cała ta przedślubna szopka, zwątpiłam

Polecane posty

poczywiscie ze wiem wystarczy sprawdzic na wikipedi w bibli nic nie ma aseksualizmie grzechem jest tylko sex przedslubny lub chłop z chłopem lub baba z baba moze nawet ciebie zwierzeta pociagac ale gdy nie uprawiasz z nimi seku to wszystko jest w pazadku ale bóg moze wszystklo nawet zmienic orientacje co własnie pisze ze ukarał ciebie zmieniaj orientacje i moze przywrucic z powrotem pierwotna orientacje

Gość gość
Merkaba. Sądzac po pytaniach moich poprzedniczek i twoich odpowiedziach stwierdzam że jestes mocno ograniczona umysłowo, zacofana i okropnie irytujaca. Wszedzie gdzie sie pojawia temat zwiazany z kosciolem i wiara tam zawsze wciśniesz swoje 3 grosze. Uwazam że nie ma sensu z toba dyskutowac bo do takiego malego móżdżka nie da sie rady przemówic

Gość gość
Grzechem nie jest sex gejowski ani lesbijski. Grzechem jest gadanie takich bzdur.

Gość gość
A ja czytalam pamiętniki wampirów, dracule i cała sage zmierzchchch

Gość gość
ale bóg moze wszystklo nawet zmienic orientacje co własnie pisze ze ukarał ciebie zmieniaj orientacje i moze przywrucic z powrotem pierwotna orientacje xxxx jasne od razu ukarał... i znów ta katolicka wizja Boga dziadka, który tylko czeka aby podstawić nogę człowiekowi. nie męczy to was?

Gość gość
Ja osobiście nie uważam żeby osoby homo byly ukarane. Takie są poprostu, to ludzie im życie utrudniaja

Gość gość
Jeszcze nie slyszałam o osobie, ktorej z wiekiem zmieniłaby sie orientacja. To byłoby ... dziwne? Tak.

Gość gość
Seksu przed slubem tez nie uwazam za grzech. U mnie to nawet nie byłoby innego wyjścia bo ślubu brac nie zamierzamy

Gość gość
Ludzie mili - Merkaba to prosty i niedouczony starszy pan ze wsi o bardzo radykalnych poglądach. Nie denerwujcie sie bo człowiek ten nie jest świadomy swojej ignorancji. Pan Merkaba uważa sie chyba za krzewiciela prawdy, ktory posiada monopol na Boga. To jest pyszalkowatosc i buta. Wypieranie spowodowane lekiem. No bo jakże ten gniewny bóg miałby stworzyć świat z istotami ktore są seksualne i o zgrozo - homoseksualne? A moze panu Bogu to wisi czy sie bzykamy przed ślubem i nie przeszkadza mu homoseksualizm a kto wie moze siedzi sobie w niebie na tronie i pęka ze śmiechu bo ludzie wymyślili sobie masę bzdur i konceptow na temat Boga, prawdy i tego co jedynie słuszne i jak powinno sie żyć?! Moja ciotka (to prosta kobieta po podstawówce) powiedziała kiedyś dawno dawno temu taka ciekawa rzecz: te wszystkie zasady i reguły wraz z biblia wymyślił człowiek. To narzucona moralność.

Gość gość
Gość 22.39 Jesteś bohaterem/ką.

bóg miałby stworzyć świat z istotami ktore są seksualne i o zgrozo - homoseksualne? no własnie jusz odpowiedziałes na własne pytania moja wiedza wynika z bibli tak samo naucza kosciuł tak widac ze wy cofacie sie do starozytnosci a nawet gorzej bo aborcja była zabroniona w starozytnosci wiedzie ze dzisiejsza nauka wykozystuje biblie np psychologi , w zywieniu wiele diet opartych jest na pismie sw

Kpł 20:13 13. Ktokolwiek obcuje cieleśnie z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą, popełnia obrzydliwość. Obaj będą ukarani śmiercią, sami tę śmierć na siebie ściągnęli. Rz 1:25-28.32 25. Prawdę Bożą przemienili oni w kłamstwo i stworzeniu oddawali cześć, i służyli jemu, zamiast służyć Stwórcy, który jest błogosławiony na wieki. Amen. 26. Dlatego to wydał ich Bóg na pastwę bezecnych namiętności: mianowicie kobiety ich przemieniły pożycie zgodne z naturą na przeciwne naturze. 27. Podobnie też i mężczyźni, porzuciwszy normalne współżycie z kobietą, zapałali nawzajem żądzą ku sobie, mężczyźni z mężczyznami uprawiając bezwstyd i na samych sobie ponosząc zapłatę należną za zboczenie.http://www.duchprawdy.com/biblia_o_homoseksualizmie.htm

ja nic nie wymysliłem Nauka, ku zaskoczeniu wielu, potwierdza to, co zostało zanotowane w Biblii. za kazdy grzech zapłacicie własnym cierpieniem bo grzech nalezy do szatana i za przyjemnosc sie płaci jezeli ja pisze głupoty to posłuchajcie ksiedza egzorcyste Demony seksu - ks. Piotr Glas, egzorcysta https://www.youtube.com/watch?v=ON3fMLk6ZaU

Niektóre słowa Jezusa do błogosławionej siostry faustyny Kto ufa miłosierdziu mojemu, nie zginie, bo wszystkie sprawy jego moimi są, a nieprzyjaciele rozbiją się u stóp podnóżka Na ukaranie mam wieczność, a teraz przedłużam im czas miłosierdzia, ale biada im, jeżeli nie poznają czasu nawiedzenia mego.

Jeżeli dusza nie czyni miłosierdzia w jakikolwiek sposób, nie dostąpi miłosierdzia mojego w dzień sądu. Wiedz o tym, córko moja, że kiedy przychodzę w Komunii św. do serca ludzkiego, mam ręce pełne łask wszelkich i pragnę je oddać duszy, ale dusze nawet nie zwracają uwagi na mnie, pozostawiają mnie samego, a zajmują się czym innym. O, jak mi smutno, że dusze nie poznały Miłości. Obchodzą się ze mną jak z czymś martwym.

Napisz: Jestem święty po trzykroć i brzydzę się najmniejszym grzechem. Nie mogę kochać duszy, którą plami grzech, ale kiedy żałuje, to nie ma granicy dla mojej hojności, jaką mam ku niej. Miłosierdzie moje ogarnia ją i usprawiedliwia. Miłosierdziem swoim ścigam grzeszników na wszystkich drogach ich i raduje się serce moje, gdy oni wracają do mnie. Zapominam o goryczach, którymi poili serce moje, a cieszę się z ich powrotu. Powiedz grzesznikom, że żaden nie ujdzie ręki mojej. Jeżeli uciekają przed miłosiernym sercem moim, wpadną w sprawiedliwe ręce moje. Powiedz grzesznikom, że zawsze czekam na nich, wsłuchuję się w tętno ich serca, kiedy uderzy dla mnie. Napisz, że przemawiam do nich przez wyrzuty sumienia, przez niepowodzenie i cierpienia, przez burze i pioruny, przemawiam przez głos Kościoła, a jeżeli udaremnią wszystkie łaski moje, poczynam się gniewać na nich, zostawiając ich samym sobie i daję im, czego pragną.

Gość gość
Gość 22.39 Ja rozumiem nerwy ludzi. Przeciez taki czlowiek jak Merkaba wyrżnął by ponad polowe ludzkosci. Wszystkich homo, bi, ateistów, innowierców ciekawe czy księży gwałcicieli też. Ja jestem za tym aby księża porzucili celibat, żenili sie, mieli dzieci, chodzili do pracy i ubierali sie jak zwykli ludzie

Gość gość
I jeszcze ludzi uprawiających seks przed slubem. To byłaby duuuuuza część ludzkosci.

Gość gość krki
Wspolczuje Ci, autorko podejścia do tego wszystkiego. Chyba najlepiej gdybys nie brala jednak slubu kościelnego a przynajmniej wystapila z KK i weszla w związek ze swoim chłopakiem jako osoba niewierzaca ( moja znajoma ma taki slub - jej chłopak był z KK a ona niewierzaca) Wszystko co dotyczy KK jawnie negujesz wiec jaki sens w tym wszystkim? Ja z mezem jesteśmy praktykującymi katolikami, stosujemy NPR co się sprawdza już 10 lat ( mamy 2 planowanych dzieci), często się modlimy bo uważamy, ze to daje sile aby przezyciezyc trudności. Kochamy się bardzo , jesteśmy szczęśliwi.

Gość gość
a moja matka stale powtarza że jestem złym człowiekiem ,bez empatii ,bez ambicji ,bez honoru ,bez żadnych wartości ,bo tak to jest jak się od kościoła odchodzi i na nic to że pracuję jako przedszkolanka i kocham "swoje" dzieci ,dbam o nie , martwię sie ich rozwojem ,niektórymi patologiami w ich rodzinach, wolny czas poświęcam dla "moich " dzieci ,jestem wolontariuszką u siemachy i dokarmiam okoliczne koty . Jestem złym człowiekiem bo nie chodzę do kościoła ,ba! nie tylko złym ,a nic nie wartym.

Gość gość
Gość wyżej. Nie martw sie tak bardzo. Niektorzy ludzie tacy sa jak np. moja matka. Mam to samo. Ja jestem jeszcze aseksualna. To byłby dla niej dopiero szok. Nie dość ze niewierzaca to jeszcze takie dziwactwo. Nie ma co ukrywac. Polska jest krajem zacofanym i zaściankowym

to tylko połowa jeszcze trzeba jest boga w eucharysti bo samo bycie dobry nie wystarcza Zaprawdę, zaprawdę, powiadam wam: Jeżeli nie będziecie spożywali Ciała Syna Człowieczego i nie będziecie pili Krwi Jego, nie będziecie mieli życia w sobie. Kto spożywa moje Ciało i pije moją Krew, ma życie wieczne, a Ja go wskrzeszę w dniu ostatecznym. Ciało moje jest prawdziwym pokarmem, a Krew moja jest prawdziwym napojem. Kto spożywa moje Ciało i Krew moją pije, trwa we Mnie, a Ja w nim (J 6,53-56). Ten, kto we Mnie nie trwa, zostanie wyrzucony jak winna latorośl i uschnie. I zbiera się ją, i wrzuca do ognia, i płonie (J 15,6). Jam jest chleb życia (J 6,35). Krwią Jego zostaliście uzdrowieni (1 Ptr 2:24). w Jego ranach jest nasze zdrowie (Iz 53:5). to jest moja Krew Przymierza... wylana na odpuszczenie grzechów (Mt 26:28).

Gość gość
moja to by sie cieszyła gdybym powiedziała że jestem aseksualna ,a trochę jestem :) ,bo seks to samo zło ,tylko raz ,góra cztery ,z czego ma być czwórka dzieci. Dla przyjemności nie wolno!

Gość gość
merkaba spadaj nieuku zacofany,wez sie za naukę jezyka ojczystego a nie spamuj po forach psycholko

tylko muzułmanie zabijaja niewiernych i gejów np zaklejaja im o/d/b/yt/y klejem i daja srodki na przeczyszczenie a katolicy modla sie i pokutuja o nawrucenie bliznich dzieci w fatimie biczowały sie pokrzywami odmawiały jedzenie nosiły włosienice by ludzie nie szli do piekła a miały po 10 lat

Gość gość
Samobiczowanie się dzieci pokrzywami po plecach nadaje się, odmawianie jedzenia i noszenie jakichś włosienic to cięzki przypadek, nadajacy się do leczenia psychiatrycznego i to w pokoju bez klamek :(

Gość gość
Merkaba zostaw już tą Biblię i weź się za słownik ortograficzny ;/

Gość gość
Dla merkaby to na nauke juz chyba troche za pozno

Gość gość
Merkaba też taka byłam jak ty, wszystkim wytykałam grzechy, i same negatywne strony wiary w Boga odczytywałam, czytałam, oglądałam świadectwa a potem bum zgrzeszyłam i myślami pójdę do piekła i lęki w nocy, będzie koniec świata ale poszłam do psychiatry i mi leki pomogły. Ja nie piszę, że to nie są grzechy bo "kto nie jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamieniem", ale jesteśmy tylko ludźmi, raz się odwracamy a raz nawracamy. Z pokusami ciężko jest wygrać bo ten zły tak nami manipuluje, że każdy grzech potrafimy zinterpretować że to nic takiego... W Biblii też jest napisane że samą miłością i wiarą jesteśmy zbawieni. Czy ludzie po rozwodzie nie zasługują już na miłość tylko przez całe życie mają być sami? https://www.youtube.com/watch?v=XU0E-bEtR1s ten klip tylko przedstawia jak daleko jesteśmy od Boga i jak ciężko walczyć z pokusami. 4 pokusy naszego świata...