Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie podoba mi się imię mojego wnuka.

Polecane posty

Gość gość

Za tydzień na świat ma przyjść mój wnuk. Moja córka mieszka w Niemczech. Wybrali imię Omer dla małego. Imię kompletnie mi się nie podoba. Wiem, że w Niemczech nie zwracają takiej uwagi na imiona. Ich fascynacja tym imieniem zaczęła się kiedy ich znajomi mieli synka Omera. Tyle, ze oni nie byli ani z Polski ani z Niemiec. Jakzaakceptować to imię ?

Gość gość
normalnie, nie masz wyboru. Akurat tobie nie musi się podobać, a z czasem przywykniesz.

Gość gość
Odwieczny problem popapranych polaczków czyli "dziwne '' imię !!

Gość gość
Nie wypowiadaj głośno swojej dezaprobaty i spróbuj to imię oswoić. Ja mam wnuka Oliwiera i też mi się nie podoba, mówię do niego Oluś, a ponieważ synowa nawet nie wie, że nie trawię Oliwiera, bierze Olusia za dobrą monetę :D

Gość gość
On nie jest Polakiem i nawet nie brałam pod uwagę, że dziecko będzie nosić klasyczne polskie imię,bo on z polskim ani rusz.

Gość gość
Tobie nie musi się podobać, my z mężem nie pytaliśmy rodziców czy podoba im się imię bo to nasze dziecko, Ty jesteś babcią i musisz zaakceptować wybór rodziców wnuka. W końcu się przyzwyczaisz :)

Gość gość
znowu te Araby...ech

Gość gość
Araby albo murzyni

Ty nie masz tu nic do podobania. Rodzicom ma się podobać imię a nie Tobie i tyle w temacie. Miałaś już okazję sama nadać imię swojemu dziecku, a teraz zostaw je w spokoju, a swoje opine dla siebie. ____________________ http://www.parkingiokecie.pl

Ty nie masz tu nic do podobania. Rodzicom ma się podobać imię a nie Tobie i tyle w temacie. Miałaś już okazję sama nadać imię swojemu dziecku, a teraz zostaw je w spokoju, a swoje opine dla siebie.

Gość gość
Sorry ,ale miałaś już swój czas i swoje dzieci, Teraz corka decyduje o swoim dziecku a Tobie nic do tego! trudno, z czasem sie oswoisz. Ja tez na dniach rodze Piotrusia, tesciowa stwierdziła ze staroswieckie imie, powiedziałam jej to, co Tobie, ze ona swoje dzieci wychowała po swojemu a teraz my chcemy wychowac po swojemu i jesli bedziemy chcieli jakas opinie to o nia poprosimy

Gość H helix
Musisz zaakceptować i tyle w temacie.

Gość gość
Szczerze współczuję. Będą pewnie żałować za kilka lat.

Gość gość
jakieś takie .... to imie arabskie? zgadłam?

Gość gość
Arabsko-hebrajskie, w krajach hiszpańskojęzycznych też jest dośc popularne tylko w wersji "Omar".