Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pan Zagadka

Jak poprosić rodziców o zamówienie?

Polecane posty

Gość Pan Zagadka

Ostatnio zainterosowały mnie koputery. Mamy stary nie działający PC i nikt go nie ruszył od lat. Więc pomyślałem że go sobie złoże. Więc o to chodzi że chce go złożyć ale, prosze rodziców i mówią że nie opłaca się wydawać kilku "tysięcy".Mówię że to ma być z moich pieniedzy a Oni i tak nie kupią. Więc znacie jakieś porady/argumenty by sie zgodzili? ;) PS Nie długo bd iść do Technikum Informatycznego , a to mnie kręci :D

Gość gość
Powiedz im że jak ci nie dadzą to ukradniesz i będzie to ich wina, bo nie pozwalają ci zdobywać wiedzy w interesującym cię temacie :O

Gość gość
jezeli idziesz do technikum informatycznego to komputer jest ci potrzebny koniecznie. zlozenie kompa juz nawet olewajac tego starego co ci zalega w piwinicy (byle obudowa byla, jak jest w porzadku zasilacz to polowa sukcesu) do siedzenia w necie, projektow, itp (bo nowych gier stary rzech nie pociagnie) to koszt nawet i do tysiaca zlotych (dobra uzywana karta graficzna, procesor, jakas muzyczna)

>>>zlozenie kompa juz nawet olewajac tego starego ... to koszt nawet i do tysiaca zlotych<<< x Dlatego dziwne są słowa: >>>prosze rodziców i mówią że nie opłaca się wydawać kilku "tysięcy"<<< x Może młody wymyślił sobie jakąś drogą maszynę, a rodzice SŁUSZNIE uważają to za głupotę.

Gość Pan Zagadka
Nie jest drogie. Bo moi rodzice od razu myślą że składaki sa drogie. Ja chce taki mało wymagajacy.

Gość gość
no to przedstaw im rozsadne argumenty: komputer dla przyszlego informatyka to podstawa, wszystkie prace domowe robione sa na kompie a kompa musisz miec w domu. skladak do nauki, czytania itp nie jest drogi.

Gość gość
Przedstaw im kosztorys z poparciem dowodami: taka a taka część kosztuje w sklepie tyle i tyle, łącznie wyjdzie x. Na pewno nie będą to tysiące. A skąd jesteś w ogóle?

Gość Pan Zagadka
Z 3miasto

Gość gość
jak to polscy rodzice z korzeniami z komuny to jedyny argument to walnac w leb to durne s****wo a druga opcja nie pytac o zgode i samemu sie wszystko robi za ich plecami tacy rodzice to s****wo 333 www.youtube.com/watch?v=n08-SNPvLKk

Gość Pan Zagadka
Samemu to sie nie uda. Jak bym zamawiał to bym musiał zapłacić przelewem, a ja nie mam konta w banku. A kupując w sklepie to lepiej nie bo bym przyszedł w kartonami i by to jeszcze drożej wyszło. Więc poczekam na jakąś okazje albo jeszcze jakoś pogadam :/

Gość Pan Zagadka
Dzięki wszystkim, udało się! :D Troche pomarudziłem i płakałem (udając oczywiscie ;) ) Rodzice sie jeszcze zastanowią ale i tak kupią :D Pzdr.

Gość gość
Dodaję do ulubionych - gdyby coś nie wyszło, daj znać (zostaw jakiś mail do kontaktu), mam starego, ale działającego kompa na zbyciu i też jestem z 3miasta.