Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tabletka po stosunku EllaOne pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

Tydzien temu kochałam się z partnerem z uzyciem prezerwatywy-niestety się zsunęła i doszło do wytrysku w srodku- po 3 godzinach wzięłam tabletke Ellaone -bardzo się boje ze nie zadziała -dodam ze miałam dni płodne.Miesiączke mam mieć za 4 dni a ja już szaleje z niepokoju

Gość gość
Ale jak mamy pomóc?

Gość gość
jak cie nerwy zrzeraą idz jutro na BETE HCG, ona wlasnie jest od tego aby wtkrycz w tak wczesnym stadium czy ciąza jest . Ja 6 dni po stusnku już miałam ewidentny przyrost hcg ciązowe

Kiedy pojawi się kolejny okres, będziesz wiedzieć, że tabletka po zadziałała. Po jej zażyciu większość kobiet ma normalną miesiączkę w przewidywanym terminie. Jednak w niektórych przypadkach może ona pojawić się później lub wcześniej niż zazwyczaj. Jeśli miesiączka będzie spóźniać się o ponad 7 dni lub będzie nietypowo skąpa lub nietypowo obfita lub jeśli pojawią się takie objawy, jak ból brzucha, mdłości, wymioty lub tkliwość piersi, bądź też jeśli podejrzewasz ciążę, wykonaj test ciążowy.

Gość gość
ja wzielam i zadziałało-nie swiruj, bo sie niepotrzebnie nakrecasz

Gość gość
Witam, kochałam się z chłopakiem na imprezie po sporej ilości alkoholu. Rano gdy zdaliśmy sobie sprawę co zrobiliśmy, zażyłam tabletkę EllaOne około 13 godzin po stosunku. 2 godziny później dostałam miesiączki typowej nic szczególnego oprócz występowania co jakiś czas skrzepów. Dzisiaj mija 5 dnień okres się kończył, lecz dzisiaj wieczorem znowu zaczął się bardziej obfity, zaczął boleć mnie brzuch i lewy jajnik. Ból do zniesienia jest podczas miesiączki czasami są gorsze. Dodam że nie wiem czy miesiączka jest w terminie gdyż cykl się rozregulował przez leki na uczulenie. Mam typowe objawy zażycia tabletki. Ból głowy, podbrzusza lekkie mdłości i straszna senność. Czy tabletka zadziałała, czy mam się martwić ciążą? Błagam o odpowiedź.

Gość gość
Te tabletki są na receptę?

Gość gość
EllaOne jest bez recepty i kosztuje ok. 100zł. Escapelle na receptę jest trzy razy tańsza.