Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tort weselny o 22?

Polecane posty

Gość gość

Hej, zastanawiamy się czy nie podać tortu ok godziny 22. Zazwyczaj u nas podawany jest po oczepinach, a moim zdaniem to trochę za późno. Nie dość, że części gości nie ma, to dla pijanych też niezbyt pasuje jedzenie tortu więc trochę bez sensu jest podawanie tortu po oczepinach, ok godziny 1 w nocy. Ale czy goście nie pomyślą, że to już koniec imprezy jak wjedzie tort na salę?

Gość gość
nie wiedzialam ze w polsce nadal takie socjalistyczne myslenie tyle lat od komuny przecie minelo 333 www.youtube.com/watch?v=n08-SNPvLKk

Gość gość
Na Śląsku tort podaje się po obiedzie, uważam, że dobry zwyczaj.

Gość gość
W moich okolicach (małopolskie) zwykle tort podaje się ok 22, u nas też tak było. Czasami młodzi decydują się na podanie go w formie deseru po obiedzie. Nie spotkałam się z tortem po oczepinach, to już faktycznie, moim zdaniem, trochę późno.

Gość gość
No właśnie, moim zdaniem to jest za późno, a w naszych okolicach tak właśnie jest. Ale podamy ok 22 :)

Gość gość
moim zdaniem najlepiej po obiedzie albo po kolacji gdy wesele zaczyna sie pozno

Gość gość
myśmy mieli po obiedzie i pierwszym bloku tanecznym-ok 21.30 i było o key .Po oczepinach nikt by już go nie jadł

Gość gość
Ja słyszałam, że można nawet podawać o 24! :) Jeżeli jednak nie znalazłyście dobrej cukierni na wesele to koniecznie zobaczcie na http://www.oprawa.gdziewesele.pl/Cukiernie/, tam z pewnością znajdziecie coś dobrego dla siebie!