Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AgaPP

Do Matek bez wyobrazni

Polecane posty

Gość AgaPP

Sluchajcie wszystkie matki Kubusiow, Julek, Mai, Oliwek i Szymkow. W grupie w przedszkolu mamy na 22 dzieci: 5 Kubusiow, 4 Maje i 4 Oliwki, 3 Zuzie. Czy nie mozna nadac dziecku prostego imienia ale takiego, ktorego nie ma sasiad, kuzynka i kolezanka? Ruszcie glowa, chociaz imie Kubus bardzo Wam sie podoba to bedzie jeszcze takich pieciu w klasie.

Gość gość
A co ciebie to obchodzi jak dziecko ma na imię???

Gość gość
tak te maje nikolcie wiktory wiktorie kacperki ksawierki do zrzyganie bllle

Gość AgaPP
A co masz Kubusia ?

Gość gość
Boli cię to czy co? Ja byłam jedną z 5 anek w klasie i traumy nie mam. Syn ma na imię krzysztof i ma 2 w przedszkolu - też mu to nie przeszkadza.

Gość gość
No i co z tego, że będzie 5 czy 10? Ja byłam jedną z pięciu Magd w klasie i w ogóle mi to nie przeszkadzało, bo imię ładne. Mam dać dziecku na imię Zenon albo Kunegunda, żeby się przypadkiem nie zdublowało, bo panią, która sprząta w przedszkolu to razi?

Gość gość
A u mnie dookola Lenki i Antosie, kolezanki porodzily dzieci i nie zartuje, 3 Lenki i 4 Antosiow.. Kubusia znam tylko jednego.

Gość gość
ta i jeszcze julcie lenki nikodemki rzyg blee

Gość gość
to chyba ty jesteś bez wyobraźni, przecież nikt nie będzie po mieście biegał i pytał czy się komuś przypadkiem dziecko nie urodziło w tym roku i przypadkiem czy nie nadały mu imienia kuba, bo ja chce mieć kubę.

Gość gość
Haha imie Magda ladne? Chyba smieszna jestes :D Najbardziej oklepane imie lat 90, tak samo 'piekne i modne' jak Agniecha i Gosia haha. Ja mialam w kazdej szkole min 2 mandoliny w klasie a w liceum 4.

Gość gość
Ja nazwałam córkę Lena, podobno teraz w centralnej Polsce jest to imię popularne, ja jak na razie nie spotkałam innej Leny, moja ma 5 lat. Sama jestem Julia - za moich czasów w szkole byłam jedyna ;-)

Gość gość
Hm, w takim razie niech matki z wyobraźnią pochwalą się jak to oryginalnie nazwały swoje dzieci. Proste imiona a jednocześnie nie bardzo popularne. przyda się to tym, które nie mają jeszcze dzieci. :)

Gość gość
ja mieszkam na wsi i w tym roku same Michaly. sasiadka dala Michal i w nastepnym domu tez Michal :)

Gość AgaPP
jest duzo ladnych prostych imion,

Gość gość
Kunegunda, Beatrycze, Tytus, Krzysztofa, Halszka, Anastazy, Aureliusz, Broniwoj

Gość gość
AgaPP, no to daj przykłady.

Gość gość
ja mojemu synowi nadałam imię Igor. Czy ciebie to autorko zadowala ?

Gość AgaPP
Marek, Tomasz, Anna, Karolina, Magdalena, Anna...

Gość AgaPP
Igor - Slicznie!

Gość gość
Głupi jest ten topik i głupi problem. Z brakiem wyobraźni też niewiele ma wspólnego. I takie przedszkolanki zajmują się naszymi dziećmi

Gość gość
Karol, Kamil, Adrian, Gerard, Konrad ..

Gość gość
no i wyszło szydło z worka i autorka jest bez wyobraźni, u mnie wysyp anulek, karolci i mareczków.

Gość gość
"niedaleko mnie jest 4 dwuletnie Leny " A u Ciebie jest słownik poprawnej polszczyzny? :o Imię Magdalena w moim mniemaniu jest imieniem ładnym. Zdanie innych średnio mnie interesuje. O tym czy imię jest ładne czy nie, nie świadczy to czy jest popularne.

Gość gość
ja mam na imię Maja - w latach 80tych byłam jedyna w klasie :) teraz Majek na zakichanie.... moja córcia ma na imię Agnieszka - jak ja byłam dzieckiem wszędzie były Agnieszki, a teraz jakoś zapomniano o Agach :) więc ja mam Agę :) Imię ładne, proste, a obecnie niezbyt popularne. Ale uważam że każdy powinien dawać takie imię dziecku jakie się jemu podoba - nie patrząc na modę.

Gość AgaPP
Popatrzcie sobie na statystyki krajowe i przemyslcie czy nadawanie pierwszych trzech imion to naprawde taki super pomysl

Gość gość
Co do wyobrazni chodzi mi tu o kopiwoanie innych. Najczesciej to nie jest tak ze imie sie podoba tylko ze w serialu jest Julka

Gość gość
nie krzywdzcie corek imieniem magda

Gość gość
dlaczego by nie? imię ma się spodobać rodzicom dziecka, a nie jakiejś nawiedzonej kobiecie z anonimowego forum