Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szczypie i piecze

Polecane posty

Gość gość

Czesc dziewczyny, od trzech dni mam problem z pochwa. Swędzi, piecze i boli przy dotykaniu. Uzywalam do wczoraj maści CLOTRIMAZOLUM. Najgorzej jest podczas oddawania moczu, ból nie do opisania (cholernie szczypie), po oddaniu moczu pochwa strasznie piecze i mam ochote znowu oddać mocz ale nie ma co bo dopiero byłam i pęcherz jest pusty. W sumie nawet jak juz pójdę siku to wylecą jakieś 3 marne kropelki z bólem nie do opisania. Bardzo mało pije teraz, praktycznie nic. Wczoraj byłam z tym u ginekologa, powiedział ze to grzybica i przepisał mi lek o nazwie GYNAZOL. Wczoraj wieczorem przed snem go zaaplikowalam, rano sie obudziłam i strasznie sie ucieszyłam bo ani nic nie swedzialo ani nie bolało, No ale... Wraz z wizyta w toalecie i 3 marnymi kropelkami ból wrócił. Teraz siedzę i znowu chce mi sie siku i lekko szczypie. Rano na majtkach miałam troche białego śluzu tak jak zaznaczył ginekolog wiec przypuszczam ze to moze byc ten lek. Czy któraś z was stosowała ten gynazol? Po jakim czasie ten straszny ból podczas wypróżniania mi minie?

Gość gość
A zapalenia pęcherza lekarz nie wziął pod uwagę?

Gość gość
Rak szyjki macicy to Cie w d***e swędzi

Gość Migea
Takie objawy jak opisujesz mogą wskazywac równiez na zapalenie pecherza ale w końcu to lekarz decyduje o sposobie leczenie, poczekaj jeszcze dzień lub dwa i jeli nie bedzie poprawy to idz jeszcze raz lub sama kup urofuraginum. Po leczeniu nie zapomnij o odbudowaniu flory bakteryjnej, np Lactovaginalem, działa szybko i skutecznie, zapobiega równiez nawrotom infekcji.

Gość gość
Dzięki za odpowiedz :) juz szczypie tylko podczas siusiania i lekko po, No i jak sie ja dotknie. Oprocz antybiotyku stosuje 6 tabletek dziennie urointima bo 2 dni temu dostałam miesiączkę wiec zapewne cały antybiotyk poszedł... Jest juz o niebo lepiej. Dodatkowo duzo wody z cytryna, jogurtu naturalnego i żurawiny

Gość gość
może masz uczulenie na ten lek, spróbuj go zmienić i przy okazji leczyć też zapalenie pęcherza, kup sobie suszona żurawinę i jedż ze 3 garści dziennie. Dodatkowo pij napar z kory drzewa lapacho http://hh-life.pl/produkt/lapacho-ekogram-250g/ - 2 kubki dziennie. Napar gotuje sięz 2 łyżek na pół litra wody, ok. 15 min. na pewno pomoze na obie przypadłosci

Gość gość i basta
wiesz co miałam też grzybicę pochwy ale nie miałam bólu przy oddawaniu moczu-to bardzo typowe dla infekcji dróg moczowych.Chyba że masz tak podrażnioną skórę że piecze przy kontakcie z moczem? trudno wróżyć.Może zrób sobie badanie moczu.W razie czego skuteczny i bez recepty jest lek furaginum.A na grzybicę możesz dodać jeszcze dopochwowo invag-albo w trakcie leczenia, albo zaraz jak skończysz gynazol.

Gość gość
Juz ani nie szczypie podczas siusiania ani po ❤️ Jutro ide na kontrole do ginekologa i zobaczymy co powie. Cieszę sie ze ten koszmar sie juz skończył

My kobiety często mamy problemy z okolicami intymnymi. Trzeba leczyc od razu jak boli. Ja stosuję urofuraginum, ale widzę, że twój problem był powazniejszy. Zawsze potrzeba czasu aż lek zadziała.

Gość gość
Juz menda spamerska z urafurginum wszystkie watki dzis obleciala,masakra:o

Gość gość
Juz menda spamerska z urafurginum wszystkie watki dzis obleciala,masakra:o

Gość gość
Dziewczyny tylko nie łykajcie za często furaginu, urafuginum, bo może zniszczyć nerki. Ja mam słabe nerki po chorobie i lekarz zabronił mi brać furaginu, bo podobno bardzo obciąża nerki. Dziewczyny leczcie sie na pecherz, jesli nie jestescie przekonane to polecamwww.pecherz.pl tam sa dramatyczne historie leczonych i nie leczonych w pore pecherzy. Najlepiej unikac zapalenia pecherza, ale jak juz sie ma to czasami anybiotyk to wszystko co mozna zrobic. Pijcie duzo przed seksem, jest taka substancja cukier prosty, wyciag z owocow nazywa sie D Mannose, jesli masz klopoty pij 1 godzine przed seksem i zaraz po, to wyplukuj***akteria E coli jesli przedostana sie z ukladu pokarmowego do cewki. Nie ma polskiej strony o tym ale mozna o tym poczytac po angielsku nawww.waterfall-d-mannose.com albo na http://www.mercola.com/forms/dmannose.htm Ta substancja spowoduje ze juz nigdy nie bedziecie sie musialy meczyc z zapaleniem pecherza.

Gość gość
swietny poradnik na temat chorob kobiecych znajduje sie na stronce: http://www.lactovaginal.pl/choroby-kobiece warto tam zerknac, mozna sie dowiedziec czy objawy, ktore mamy swiadcza o infekcji, czy moze sa naturalne, sa takze informacje jak sobie radzic z infekcjami, polecam:) ja lubie ja czytac!

Gość gość
Co wy sie tak obudzilyscie dziewczyny!? Ja juz dawno po tym koszmarze

Gość gość
Dobrze że już jesteś zdrowa. Zażywaj profilaktycznie żuravit, który działa antybakteryjnie oraz provag który zakwasza układ moczowo-płciowy chroniąc przed nawrotem infekcji. Nasiadówki w wodzie z korą dębu również mi pomagają. Idzie jesień u mnie takie problemy pojawiają się częściej w okresie jesienno/zimowym. Uważaj na siebie. Pozdrawiam.