Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ginekolog zbada mi piersi?

Polecane posty

Gość gość

Jestem młodą dziewczyną, idę drugi raz do ginekologa, wizytę mam w przyszlym tyg. Wczoraj wyczułam zgrubienie w piersi, nie wiem czy poprosić ginekologa o zbadanie, czy iść do innego lekarza.

jak najbardziej ginekolog powinien zbadać piersi a także pokierować dalszą diagnostyką

Gość gość
no i znowu hgg powinien a który robi? większość liczy na to, że pacjentka nie wie, co powinna mieć zrobione na wizycie ja w ciąży miałam styczność z 3 ginekologami, a żaden nie zbadał mi piersi, pomimo, że w karcie ciąży jest na to rubryka...

Gość gość
jedyne na co mozesz liczyć bez proszenia jeśli chodzi o badanie piersi w polsce na nfz to mammografia po 50 rż, wręcz sami zadzwonią i cie zaproszą, a czemu? nie dlatego że są troskliwi i dbaja o ciebie, ale dlatego, że dostali za darmo stare mammografy ze stanów a za każde badanie nfz daje im kasę więc pacjentek chcą mieć jak najwięcej... jak tak dbają, to niech mi zrobią usg zamiast mammografii, to dokładniejsze badanie!

litości, nie chodzi tutaj o ciążę. Pacjenta wyczuła zgrubienie i nie wierzę że jakikolwiek w tej sytuacji odmówi jej badania. Poza tym jeśli pacjentka ma zgrubienie to do przesiewowego programu mammografii się nie kwalifikuje więc nie wprowadzajcie autorkę w błąd

Gość gość
Pewnie,że zbada :) skieruje na usg piersi.Nie wiem dlaczego niektórych to dziwi.

W ciągu 12 lat byłam chyba u chyba 7 ginekologów. 4 z nich zbadało mi piersi, z czego jeden sam to zaproponował a tych trzech pozostałych badało mnie profilaktycznie na moją prośbę. Niestety wielu ginekologów nie wychodzi z taką inicjatywą na kontrolnych wizytach, ale z tego co zauważyłam jak się ich o to poprosi to nie robią żadnego problemu.