Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość w strachu

Drugie dziecko w drodze i mieszkanie u tesciow

Polecane posty

Gość gość w strachu

zaliczyam z mezem wpadke. Moze i dobrze z jednej strony bo sami nie wiem czy bysmy sie na drugie zdecydowali, ale chcialam isc do pracy bo moim obecnym marzeniem jest sie wyprowadzic od tesciow:( corka nasza ma 2,5 roku miala isc w tym roku do przedszkola a tu kolejna ciaza czyli z moich planow zawodowych nici. Maz zarabia zaledwie 2600zl ale placimy kredyt 1000zl (nie na mieszkanie) wiec zostaje niewiele i stad decyzja zeby zamieszkac u tesciow. Mamy tu dwa pokoje swoja lazienke ale kuchnia juz niestety wspolna i o ile tesc jest ok to tesciowa widze ze masz nas dosc mimo ze staram sie byc malo klopotliwym lokatorem. wiem jednak ze tesciowa czeka az wroce do pracy i cos wynajmiemy. Gdy sie dowie o ciazy to az boje sie pomyslec co to bedzie:( cala sie trzese na mysl o tym. Niestety do swoich rodzicow wrocic nie moge a szkoda bo powiem wam ze teraz jestem tak przerazona ze spakowalabym dziecko i poszla chociaz pod namiot mieszkac.

Gość gość
idiotka... o antykoncepcji nie slyszalas?

Gość gość
A ty powyżej jakim prawem wyzywasz ludzi-zgroza.

Gość gość
Patologia, pracy nie ma, mieszkania nie ma, ale dzieci są. Tak jest w PL od Mieszka I. Durnowaci ludzie i durnowaty kraik z obrzeży Europy w ktorym nie ma, nie było i nigdy nie będzie normalności. Za to jest murzyńskość jak gdzieś w czarnej Afryce.

Gość gość
nie wyzywam stwierdzam fakt skoro dorosla osoba nie panuje nad swoja prokreacja oraz jak sama pisze drzy ze strachu przed tesciowa i jej opinia... to chyba inaczej jak idiotka nazwac jej nie mozna Groszem nie smierdza, dachu nad glowa nie maja i rowniez nie wiedza skad biora sie dzieci idiotyzm to historyczny termin medyczny uposledzenia umyslowego , na ktore zyciowa postawa autorki zakrawa

Gość gość
hitoruyczny termin medyczny (uposledzenia umyslowe)**

Gość gość w strachu
a kto powiedzial ze nie stosowalismy antykoncepcji? stosowalismy prezerwatywy i zadna nie pekla z tego co mi wiadomo, wiec co niepokalane poczecie? metody antykoncepcyjne zawodza wyobraz sobie

Gość gość
Z tego co wiem ma być 1000 zł zasiłku macierzyńskiego dla bezrobotnych, więc pewnie się na niego załapiesz. Tak więc będziecie mogli coś wynająć.

Gość gość
To trzeba bylo się zabezpieczać skuteczniej I teraz nie jojcz, ze jest zle, bo sami jesteście sobie winni. Najbardziej wspolczuje twojej tesciowej, bo przyjela was na jakiś czas, a tu bedzie miala niespodzianke, z ktorej raczej nie bedzie zadowolona.

Gość gość w strachu
a znasz inna skuteczniejsza metode oprocz hormonalnej?

Gość gość
A znam - abstynencja jeśli się nie ma pewnosci co do stosowanej metody. Ale to juz twój problem. No nie do końca twój, bo większy bedzie miala tesciowa z dodatkowymi czterema osobami. Oj wspolczuje tej kobiecie.

Gość gość
Marne prowo.

Gość gość
szczerze współczuje teściowej

Gość gość w strachu
Dlaczego tesciowej wspolczujecie? Maja duzy dwupietrowy dom, pokoi 9 my zajmujemy dwa, oni spia na parterze my na drugim pietrze wiec nawet nas nie slychac za bardzo. jedyne co to wspolna kuchnie mamy.

Gość gość
Autrko a nie myślałaś o założeniu działalności gosp.? Wtedy przysługiwał by Ci zasiłek i chorobowy i macierzyński

Gość gość
a złożyliście chociaż wniosek o mieszkanie komunalne czy czekacie na nie wiadomo co? Szukasz ogłoszeń moze trafiło by się cos w przystępnej cenie, możesz coś wykombinować jako dodatkową pracę na przykład pieczenie ciast na zamówienie, porozmawiaj z rodzicami może jakos ci pomogą dowiedz sie o tym zasiłku, rodzinne tez dostaniecvie będzie lżej przeciez wszystko się da, dołóżcie trochę i będziecie sobie mieszkać, bo chyba i tak dokładacie się tesciowej do rachunków? Więc co szkodzi dołożyć trochę więcej i mieszkac sobie samemu? Wszystko się da jak się chce zacznij od szukania ogłoszeń 2600 to nie jest kiepsko. Ja mam 2300 dochodu jestem sama z dziecmi i spokojnie nam starcza, jest nas troje.

Gość gość
chyba jednak nie jest tak kolorowo skoro widzisz wkurzona tesciowa.

Gość gość
a kredyt 1000zl to na co byl? pewnie na samochod?

Gość gośćania
autorko póki ciazy nie widac- moze wróc do pracy/poszukaj nowa- bedzie inaczej to interpretowane przez rodzine+załapiesz sie na macierzynski-badz aktywna, przeciez w ciazy mozna pracowac i to przez wiele miesiecy:)

Gość gość w strachu
oczywiscie do rachunkow sie dokladamy a jak inaczej? ale nie patrzcie ze mamy 2600zl bo po zaplaceniu kredytu na rachunki i zycie zostaje nam 1600zl tylko:( co do dzialalnosci gospodarczej to trzeba samemu zus oplacic a my nie mamy z czego bo 500zl dajemy tesciom, 100zl bilet meza do pracy i na zycie zostaje nam tysiac.

Gość gość w strachu
nie, nie mamy samochodu, a kredyt byl na meza brata- dluga historia, maz podzyrowal i teraz musimy spacac. Nie chce mi sie o tym pisac, bo po prostu do dzis szlag mnie trafia jak o tym mysle.

Gość gość
to niech rodzice sie dokladaja do splaty kredytu. w koncu to ich syn.

Gość gość
za mieszkanie komunalne równiez trzeba płacic, a oni mają 1500 zł do zycia po zapłaceniu kredytu. Nie wiem jak to robicie ale gratuluje. Proponuje urządzić własna kuchnie. Kupcie jakieś aneks z kuchnią i lodówką...masakra, nie wyobrażam sobie tak zyc, współczuje...

Gość gość w strachu
tesciowa odrocila kota ogonem jak szwagier uciekl za granice a sama na podzyrowanie nas namawiala:O tesc powiedzial jedynie ze w takiej sytuacji mozemy u nich zamieszkac bo nie damy sobie rady.

Gość gość
w takiej sytuacji nie mialabym az takich wyrzutow sumienia. co innego jakby splate kredytu wzieli na siebie. a tak wkurzona czy nie wkurzona tesciowa, mialabym to w d***e.

Gość gość
ile już jest tej ciąży? może mykaj od września choćby do Biedry, zawsze to jakiś macierzyński będzie?

Gość gość
skoro dom jest piętrowy i dość duży, to może zróbcie sobie na waszym piętrze oddzielną kuchnie? pogadajcie o tym z teściami, jest szansa, że teściowa ma już tak bardzo dosyć wspólnych garów, że trochę się dołożą

Gość gość
no to ładnie was braciszek załatwił, beznadzieja...

Gość gość
ale lipa ;/ szkoda mi Cie ze zyjesz w takich warunkach jabym sie nie zdecydowalana dziecko nie majac swojego domu

Gość gość w strachu
o oddzielnej kuchni mowy nie ma bo nas nie stac a tesciowie nam tego nie zasponsoruja. Jestem juz w 9 tygodniu wiec do wrzesnia bedzie widac