Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie stać mni na studia.

Polecane posty

Gość gość
Rób tak jak ja - spotykaj się za kasę

idź do pracy i na zaoczne, albo postaraj sie o stypendium zaoczne i potem naukowe

Gość gość
nie ma zaocznej farmacji, ile razy można powtarzać?!

Ale jest stypendium socjalne, a po pierwszym semestrze jeśli będziesz miała dobre wyniki jest też naukowe. Poza tym studenci w wakacje wyjeżdżają za granice i zarabiają na studia.

Studia dzienne dają sporo różnych rozwiązań. Mój kumpel natomiast poszedł po maturze do szkoły Gowork i bardzo miło wspomina i co najważniejsze wyuczył się zawodu.

Gość gość
Moja kuzynka ma stypendium naukowe od 1 roku -musisz się zorientować na uczelni, gdzie się wybierasz jak to wygląda. Po drugie jeżeli będziesz miała socjalne i alimenty to dlaczego masz nie poradzić? Porozmawiasz z mamą, skoro wyjedziesz z domu to może dorzuci trochę, przecież alimentacja powinna na 2 rodziców spoczywać... dobrze byłoby gdybyś dorobiła trochę, będziesz miała łatwiej - najlepiej od razu po maturze gdzieś się zaczepić i te najdłuższe w życiu wakacje poświęcić na zarabianie pieniędzy. Nie ma co biadolić, jeszcze dużo czasu. Kto chce - może. Moja koleżanka miała rodziców pijaków, w domu bieda. Ona studiowała ze mną, najpierw dojeżdżała ze swojej wsi na gapę, później dostała socjalne i zamieszkała w akademiku. W weekendy szukała jak dorobić - to komuś dziecka pilnowała, to coś sprzątała. Mądra była, czasami dorabiała pisząc komuś pracę, albo za jedzenie/ciuchy pisała. Później dostała stypendium naukowe i już nieźle sobie radziła. W trakcie studiów zaczęła kolejne, bo nie chciała do domu wracać... i tak wykształciła się, pracuje, teraz już założyła rodzinę.